Μετά από 7 χρόνια επιτυχιών η WLGaming Esports μπαίνει σε μία νέα εποχή με το μέλλον να ανήκει στην ομάδα μας!

Το 2015 ο Γιάννης Μόλλας πήρε την απόφαση να δημιουργήσει τους WLGaming Esports. Η αρχή ήταν απλή, καθώς το βασικό παιχνίδι για την ομάδα μας ήταν το League of Legends και ουσιαστικά εμείς ήμασταν εκείνοι που άνοιξαν τον… χορό των Esports στην Ελλάδα, αφού καταφέραμε να γίνουμε η κορυφαία Ελληνοκυπριακή ομάδα στον χώρο.  

Μέσα από σκληρή δουλειά, συνεργασία και υπομονή οι επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν. Κατακτήσεις τροπαίων στην Ελλάδα, back to back πρώτες θέσεις στα split στο GLL (η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που έφτασε σε αυτό το milestone), συμμετοχές στο EU Masters αλλά τα όνειρα δεν έμειναν εκεί, καθώς όσο περνούσε ο χρόνος το brand της WLGaming Esports εξελισσόταν και ανέβαινε το ένα σκαλί μετά το άλλο. 

Η επέκταση και σε άλλα παιχνίδια ήρθε άμεσα, αφού δημιουργήθηκε η ομάδα του CSGO, η οποία πλέον δίνει τον δικό της αγώνα για να γίνει η πρώτη Ελληνοκυπριακή ομάδα που θα βρεθεί στο Advanced Stage του ESEA, ενώ ήδη μετράμε συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά, όπως το Champion of Champions Tour, το οποίο διεξάγεται από την Gjirafa και σε μία διετία (2022-2024) έχει prize pool 3,4 εκ. Ευρώ, αλλά και το Jaxi League.

Ωστόσο, ο οργανισμός μας δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς δημιουργήσαμε την πρώτη ομάδα Γυναικών στα Βαλκάνια, η οποία δραστηριοποιείται στο Valorant, συγκεντρώνοντας τις κορυφαίες παίκτριες στην Ελλάδα. 

Μέσα στο 2022 κάναμε και την πρώτη μας απόπειρα να έχουμε ομάδα στο Dota 2, η οποία συμμετείχε στο CEE Champions.  

Ακόμη, η ομάδα μας εκπροσωπείται και στο Legends of Runeterra, από τον Θεόφιλο “AragOrnn” Παπαδόπουλο, ο οποίος μάλιστα έφτασε στην κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Runeterra, κερδίζοντας στον τελικό έναν από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο, τον Teddy314.  

Η επέκτασή μας δεν σταμάτησε εκεί, καθώς μέσα στο 2022 δημιουργήσαμε και ομάδα στο NBA 2k, η οποία αγωνίζεται στο ADBA Pro-Am League και στο European Pro-Am League.

Επίσης, έχουμε δημιουργήσει ομάδα και στο Dead by Daylight.

Αλλά επειδή τα όνειρά μας δεν έχουν ταβάνι (και σίγουρα δεν έχουν σύνορα) λίγο πριν φύγει το 2022, ανακοινώσαμε την δημιουργία της WLGaming Italia και γίναμε η πρώτη Ελληνοκυπριακή ομάδα που άνοιξε τους ορίζοντές της και έκανε το επόμενο βήμα, αφού επεκταθήκαμε στην Ιταλία, όπου θα αγωνιστούμε στο Challenger League του Valorant.  

Το 2022 ήταν ένα έτος τομή στην ιστορία μας σαν οργανισμός. Επειδή όμως τα νούμερα λένε την αλήθεια ας τα δούμε. Σημειώσαμε ρεκόρ σε προβολές φτάνοντας τις 171.456.258, σημειώνοντας 1232,26% άνοδο σε σχέση με το 2021. Οι followers μας στο Tik Tok (συμπεριλαμβανομένων όλων των συνεργαζόμενων content creators) ανέβηκαν σε 1,1 εκατομμύριο και συνάψαμε συνεργασίες με τους Bucks Gaming (για το NBA 2k) και με την ΠΑΕ Άρης, για να συμμετέχει ο Μιχάλης Αλεφραγκής στο FIFA 23.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, να εξελισσόμαστε και να ατενίζουμε το μέλλον έχοντας μεγάλες βλέψεις, γιατί τα όνειρά μας δεν μπορούν να σταματήσουν! 

Ακολουθήστε μας στο Instagram, Twitter, Facebook, YouTube και Tik Tok για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα της ομάδας μας.

%d bloggers like this: