Thimbleweed Park: Pixels, μυστήριο και David Lynch.
September 12, 2017
Sovereign (6 articles)
Share

Thimbleweed Park: Pixels, μυστήριο και David Lynch.

Πως πέρασες το καλοκαίρι, Νίκη;

Παραλία; Όχι. Εξωτερικό; Όχι. Πισινούλα;; Όχι.

Η Νίκη πέρασε το καλοκαίρι παίζοντας video games, και αυτό που ξεχώρισε μέσα απ’ όλα τ ‘άλλα ήταν το old school point and click adventure game, Thimbleweed Park™.

Αν λαμβάνεις κάποια x-files vibes, δεν είσαι ο μόνος

Αν δεν έχεις ξαναπαίξει κάποιο παλιού τύπου adventure game, το παιχνίδι σου παρέχει την επιλογή να κάνεις το walkthrough σου ως beginner αλλά ΔΕΝ το συστήνω, ακόμα και αν είσαι beginner, καθώς τα puzzles όχι μόνο γίνονται πιο εύκολα αλλά κάποια αφαιρούνται τελείως, αφαιρώντας ταυτόχρονα  περίπου το 50% του περιεχομένου του παιχνιδιού.

To  Thimbleweed Park™, ήρθε στα χέρια μας μέσω Kickstarter και μάζεψε τα διπλάσια λεφτά από το στόχο που είχε θέσει από τους backers του. Μπορείς να βρεις όλα, μα ΟΛΑ, τα ονόματα των backers στον τηλεφωνικό κατάλογο του Thimbleweed Park™ (πόσο τέλειο!), καθώς και σε ονόματα βιβλίων σε διάσπαρτες βιβλιοθήκες στην πόλη!

Ο τηλεφωνικός κατάλογος του Thimbleweed Park™

Η υπόθεση;

Δύο πράκτορες του FBI, ο καθένας με το δικό του μυστικό στόχο, καλούνται να λύσουν ένα φόνο που έγινε στο Thmbleweed Park™ και που κανένας στην πόλη δεν φαίνεται να ξέρει τι πραγματικά συνέβη. Ή μάλλον δε θέλει να δείξει ότι ξέρει. Όπως και να χει, ο ανεξιχνίαστος φόνος σύντομα θα είναι η μικρότερη από τις ανησυχίες των δύο ηρώων.

Το Thmbleweed Park™, θα γεμίσει νοσταλγία τους παλιούς gamers και θα μυήσει τους καινούριους στο point and click adventure gaming, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως τα φαντασμαγορικά γραφικά δεν είναι το παν για ένα καλό video game.

To soundtrack είναι υπέροχο και μεταδίδει άριστα το feeling που θέλουν να περάσουν οι developers, το οποίο είναι πολύ επηρεασμένο από το αξεπέραστο Twin Peaks του David Lynch, και δεν ντρέπεται γι αυτό, κάνοντας σαφείς αναφορές σε αυτό μέσα στο ίδιο παιχνίδι. Ακόμα και η αρχή του παιχνιδιού είναι μια καθαρή αναφορά στο Twin Peaks: Ένα πτώμα στο νερό, πράκτορες του FBI, μικρή πόλη, diners!

Oι ίδιοι οι χώροι ( το Diner, το μισοδιαλυμένο Παντοπωλείο, το γεμάτο φαντάσματα ξενοδοχείο με τις κάμερες ασφαλείας να παρακολουθούν τα πάντα) φέρνουν εικόνες από το Twin Peaks, χωρίς όμως ποτέ να το μιμούνται.

Εγώ αυτούς τους δύο πάντως τους λέω Norma και Hank…

Το Thimbleweed Park™, με το πανέξυπνο χιούμορ του, τα άλλες φορές δύσκολα, άλλες φορές εύκολα puzzles του, τους ξεκαρδιστικούς του χαρακτήρες, την Lynch-ιακή αισθητική του, τα vibes τέλη 80s αρχές 90s του και ένα gameplay και story που ώρες ώρες αποτελούν ξεκάθαρο meta-gaming, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να κλείσεις το Σεπτέμβρη σου, πριν αρχίσουν οι δουλειές, τα διαβάσματα και οι πολλές υποχρεώσεις. Αν είσαι φαν του Monkey Island και των συναφή adventure παιχνιδιών, θα περάσεις υπέροχα. Αν δεν είσαι, καιρός να γίνεις!

Sovereign

Sovereign

Με λένε Νίκη. Είμαι ηθοποιός και έχω παίξει τόσο videogame στη ζωή μου, που μπορείς να με φωνάζεις "ειδικό" (Κάπου χρησιμεύουν τελικά αυτές οι ατελείωτες ώρες gaming - yay!). Sto steam θα με βρεις ως Sovereign, αν και δε μπαίνω σχεδόν ποτέ Online γιατί είμαι μια (anti)social butterfly. Πλέον παίζω κυρίως indie singleplayer games, και όποτε το θυμάμαι, Dota 2.