Crash Bandicoot N.Sane Trilogy – REVIEW
July 1, 2017
Courageous (1 article)
Share

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy – REVIEW

Τίτλος:Crash Bandicoot N.Sane Trilogy

Τύπος: 3D Platform

Παραγωγοί: Vicarious Visions

Publishers: Activision

“ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ COMEBACK”

Όσο καιρό και αν χρειάστηκε να περιμένουμε, ο θρυλικός Crash Bandicoot, μασκότ και κατ’εξοχήν χαρακτήρας της PlayStation, έκανε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του. Ανανεωμένος, αν μη τι άλλο χαρωπός, και φυσικά λιγότερο pixel-ιασμένος από ποτέ, ήρθε με αξιώσεις στο PS4 μετά από αλλεπάλληλα trailer που τόνιζαν την ποιότητα στην οποία βασίζεται το comeback του. Η τριλογία στην οποία η PlayStation οφείλει τεράστιο μερίδιο της χρόνιας επιτυχίας της έγινε επιτέλους remastered και είχαμε την ευκαιρία εμείς στην WLGaming να την δοκιμάσουμε. Να θυμίσουμε πως το N.Sane Trilogy περιείχε τα τρία πρώτα παιχνίδια του franchise που κυκλοφόρησαν την τριετία 1996-1998 στο PS One. Τα αυθεντικά παιχνίδια ανήκαν στην Naughty Dog ενώ το remaster της ανέλαβε η Activision σε συνεργασία με την Vicarious Visions. Ας παραθέσουμε την άποψη μας.

GAMEPLAY

Ο ορισμός του Platform gaming. Τρία εξαιρετικά παιχνίδια από την αρχή έως το τέλος του όσον αφορά το στήσιμο του gameplay. Ευχάριστο, καθόλου κουραστικό ή επαναλαμβανόμενο. Στο τρίτο παιχνίδι γίνονται ορισμένες αλλαγές που είχαν ως σκοπό να δώσουν λίγο διαφορετική πνοή στην εντυπωσιακή του ροή. Το μόνο αρνητικό της υπόθεσης είναι το difficulty system. Μη έχοντας επιλογή επιπέδου, το playstyle της τριλογίας για πολλούς μπορεί να φανεί απαιτητικό, καθώς αυξήσαν τις περιπτώσεις που χρειάζεται να δράσεις με τα αντανακλαστικά σου ή με απόλυτο συγχρονισμό για να καταφέρεις να προχωρήσεις. Από κάθε άλλη άποψη, η αναβάθμιση του παιχνιδιού δεν επηρέασε την αυθεντικότητα του gameplay και αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο που οφείλουν να προσέχουν οι εταιρίες που αναλαμβάνουν τέτοιες προσπάθειες. Δε θα σας κουράσει, αντιθέτως περιέχει υπερπλήρες περιεχόμενο με διαφόρων ειδών stages για να απολαύσετε. 

Βαθμολογία Gameplay: 9
ΕΙΚΟΝΑ/ΗΧΟΣ

Εμφανέστατα, είναι το εντυπωσιακότερο κομμάτι της τριλογίας. Και πως να μην είναι, όταν το N.Sane Trilogy αφορά τρεις τίτλους που κυκλοφόρησαν 20 ολόκληρα χρόνια πριν. Πραγματικά η σύγκριση είναι απίστευτη αν τα βάλετε δίπλα δίπλα. Ο Crash είναι πιο αληθινός από ποτέ στην ανάλυση των 4Κ. Τα περιβάλλοντα στα οποία διαδραματίζονται οι περιπέτειες σας είναι ανεπανάληπτα. Το παιχνίδι σας χτυπάει ακαριαία στην νοσταλγία σας, με την εξαιρετική οπτική αναβάθμιση που υπέστη και θα συγκινήσει στα σίγουρα και τον πιο αυστηρό κριτή του. Είναι αυτό που θα ήθελε οποιοσδήποτε να βιώσει κατά τον ερχομό της αγαπημένης του σειράς και η Vicarious Visions φρόντισε να μας εξεπλήξει και με το παραπάνω. Ανέβηκε πολλές σκάλες παραπάνω, και όπως ήταν φυσικό, εντάχθηκε με μιας στα κορυφαία παιχνίδια της γενιάς από άποψη γραφικών.

Βαθμολογία Εικόνας/Ήχου: 10
ΑΝΤΟΧΗ

Από ένα παιχνίδι platform σίγουρα περιμένεις να έχει διάρκεια στον χρόνο. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για μια θρυλική τριλογία. Προφανώς και έχει διάρκεια το παιχνίδι, όχι μόνο επειδή περιέχει τρεις τίτλους, μα επειδή πατροπαράδοτα το franchise ήθελε τους παίκτες να επιστρέφουν στις πίστες που έχουν ήδη παίξει για collectibles. Λίγο τα boxes, λίγο τα time trials, λίγο η ευχαρίστηση που σίγουρα νιώσετε, θα πιάσετε τον εαυτό σας να παίζετε ξανά και ξανά το εκάστοτε κομμάτι της τριλογίας σαν να είναι πρώτη φορά. Δε πρόκειται να το βαρεθείτε ούτε στιγμή.

Βαθμολογία Αντοχής: 10
ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ

Στο ευρύτερο κομμάτι, το N.Sane Trilogy ήταν όπως το περιμέναμε και όπως το θέλαμε. Δεν είναι άψογο, σας εξηγήσαμε πως το θέμα της δυσκολίας ενδέχεται να προβληματίσει τους περισσότερους, καθώς δεν είναι τυχαίο που ο σελίδες που βαθμολογούν την αξία του Platinum Trophy του κάθε τίτλους δώσανε κατά μέσο όρο δυσκολία οκτώ. Ωστόσο μικρό το κακό μπορστά σε κάτι τόσο εξαιρετικό που έκανε την επανεμφάνιση του θυμίζοντας μας πόσο μεγάλη αξία είχαν αυτοί οι τίτλοι. Προσωπικά αν με ρωτήσετε νομίζω το δεύτερο κομμάτι (Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back) ήταν το καλύτερο εκ των τριών. Μα ούτε αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Αν δεν υπήρξατε fans της σειράς ή δεν έτυχε να τα παίξετε, αξίζει στο έπακρο να δοκιμάσετε καθένα από αυτά, ενώ αν είχατε την τύχη να έχετε δοκιμάσει αυτά τα μυθικά αριστουργήματα της γενιάς των 90’s, ετοιμαστείτε για τεράστιες συγκινήσεις και έντονα συναισθήματα. Εξαιρετική δουλειά.

Γενική Βαθμολογία: 9

Courageous

Courageous