Πρόκειται για την πιο άτυχη στιγμή στην ιστορία της Samsung. Ένα ελαττωματικό μοντέλο υπάρχει πάντα στην γκάμα κάθε εταιρείας, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση πήρε μεγάλες διαστάσεις γιατί το πάλεψε η εταιρεία για να σώσει ότι μπορούσε να σωθεί.

Στην περίπτωση του Note 7, ένα κινητό που το αναμέναμε για τα πλούσια χαρακτηριστικά του, δεν υπήρχε πρόβλημα στο hardware του κινητού, αλλά το πρόβλημα ήταν η μπαταρία του μοντέλου, η οποία…εκρήγνυται! Γίνονται πολλά περιστατικά τα οποία δημοσιεύονται και στο Internet και η Samsung παίρνει απόφαση να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή των πρώτων Note 7 με την προϋπόθεση ότι θα επιδιορθώσει το πρόβλημα της μπαταρίας.

Με συνεχής ανακοινώσεις, η Samsung ενημερώνει τον κόσμο πως βρήκε προσωρινά λύση για να μην εκρήγνυνται τα Note 7, δίνοντας ελπίδες στους πελάτες της για την επίλυση του προβλήματος. Και όντως, παρά τα περιστατικά που συνέβησαν (καμμένα τζιπ, εκρήξεις στα χέρια ανθρώπων κλπ), τα Note 7 επέστρεψαν στην αγορά!

Η επιστροφή τους θα ήταν ίσως η πιο γρήγορα ανατρέψιμη επιστροφή καθώς μόλις 1-2 μέρες μετά, γίνονται νέες καταθέσεις από πελάτες πως η μπαταρία τους φλέγεται! Πονοκέφαλος πραγματικός για την εταιρεία που κατάλαβε πως πλέον δεν έχει τι άλλο να κάνει παρά να αποσύρει εντελώς τα Galaxy Note 7. Στέλνοντας κουτιά ειδικά για την περίπτωση του Note 7, προετοιμασμένοι είτε για ανάφλεξη είτε για έκρηξη της μπαταρίας, ζήτησε από τους αγοραστές του μοντέλου να επιστρέψουν μέσα στο συγκεκριμένο κουτί το Note 7 τους, λογικά με την προϋπόθεση της επιστροφής χρημάτων.

Έτσι μπήκε ένα άδοξο τέλος στην υπόθεση των Galaxy Note 7, ένα κινητό που από δυνατότητες δεν υστερούσε σε τίποτα, καθώς διέθετε 4GΒ Ram 64GB αποθηκευτικό χώρο, το chipset Exynos 8890 με Οκταπύρηνο επεξεργαστή και την Mali-T880 MP12 για κάρτα γραφικών, αλλά δυστυχώς η 3500 mAh Li-lon μπαταρία του το «πρόδωσε» και έδωσε τέλος στην κυκλοφορία του.

Σίγουρα η Samsung θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολλές κατηγορίες και θα έχει πάρα πολλά έξοδα σε αποζημιώσεις, αλλά είναι μια εταιρεία που τα μοντέλα της κυκλοφορούν σε top επίπεδο και σίγουρα θα ανταμείψει τον κόσμο που αγοράζει από αυτήν με το επόμενα smartphone της! Μην ξεχνάμε πως δεν είναι η πρώτη εταιρεία που είναι προβληματικό κάποιο μοντέλο της, για το επίπεδο της Samsung, καθώς δεν έχει πολύ καιρό που παρατηρήθηκε έκρηξη σε iPhone, ή το γνωστό «λύγισμα» του iPhone 6 κλπ.

Μια εταιρεία σαν την Samsung ούτε καταστρέφεται με ένα ελαττωματικό smartphone, ούτε γίνεται αναξιόπιστη για 10-15 περιστατικά ελαττωματικής μπαταρίας. Αναμένουμε να δούμε πως θα διαχειριστεί την κατάσταση στο μέλλον!