Ήρθε και η ώρα του Fifa να του «περάσουμε ένα χεράκι». Δοκίμασα χθες τον νέο τίτλο της EA Sports, το πολυαναμενόμενο Fifa 17, το οποίο ήρθε με την νέα μηχανή γραφικών Frostbite και με τον Marco Reus στο εξώφυλλο του για φέτος! Έπαιξα περίπου 10 παιχνίδια φιλικά σε κονσόλα PS4 μαζί με τον κολλητό μου και ήταν μια καλή ευκαιρία να έχω και εγώ την άποψη μου για το φετινό Fifa και να την μοιραστώ μαζί σας.

maxresdefault

Θα αναφέρω απλά το γεγονός του ότι υπάρχει το Game Mode The Journey, για το οποίο όμως δεν έχω άποψη επειδή δεν το δοκίμασα, αλλά πρόκειται να το δοκιμάσω και λογικά να κάνω ένα μικρότερο άρθρο για αυτό, όταν αποκτήσω το παιχνίδι. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό Mode το οποίο διαφήμισε και το παιχνίδι το οποίο θεωρώ πως θα το δοκιμάσουν πολλοί και θα στρέψει και πολλούς στην αγορά του Fifa 17.

Ας πάμε στο κυρίως κομμάτι του Gameplay!

fifa-17-gameplay-james-rodriguez-frostbite-engine-2

Νέος και πιο ρεαλιστικός τρόπος λακτίσματος στο κόρνερ έχει το νέο Fifa 17

Η πρώτη αίσθηση που δημιουργεί το παιχνίδι όταν ξεκινήσει ο αγώνας είναι πολύ θετική. Η κάμερα και οι παίκτες φαίνονται ακριβώς όπως θα ήταν ένας αγώνας ποδοσφαίρου, ενώ και οι κινήσεις των παικτών είναι πιο ρεαλιστικές από ποτέ, όπως και μας έχει συνηθίσει το FIFA και από προηγούμενες χρονιές. Σε περίπτωση αγώνα μεταξύ δυο ομάδων ίδιου πρωταθλήματος υπάρχουν φυσικά τα επίσημα Scoreboards του πρωταθλήματος στο οποίο ανήκουν και φυσικά δεν υπάρχει θέμα με τις άδειες καθώς οι ομάδες άσχετα με τα δικαιώματα της EA σε μερικά σωματεία, έχουν τις κανονικές εμφανίσεις τους.

Τα συμπεράσματα μου μετά από δέκα match στο Fifa 17 είναι τα εξής:

  • Η άμυνα παραμένει σκληρή όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις τους, μην επιτρέποντας την εύκολη διέλευση του επιθετικού της αντίπαλης ομάδας στα καρέ της εστίας.
  • Το κέντρο είναι γρήγορο, ικανό για γρήγορες και σωστές πάσες και η προωθημένη πάσα είναι συνήθως η καλύτερη που μπορεί να υπάρξει ανάλογα με τις καταστάσεις.
  • Η επίθεση έχει την δυνατότητα στο σκοράρισμα, υστερεί στο man-to-man καθώς κόβεται εύκολα, δεν έχει τα τρεξίματα που θα έπρεπε να έχουν αρκετοί επιθετικοί.
  • Νέος και πιο ρεαλιστικός τρόπος λακτίσματος στο κόρνερ έχει το νέο Fifa 17, καθώς και στα Πλάγιο Άουτ και τα Πέναλτι από ότι ξέρω (χωρίς να έτυχε εκτέλεση πέναλτι στα 10 ματς που έπαιξα).
  • Αρκετά εύκολο είναι το γεγονός τραυματισμού παίκτη και είναι εκνευριστικό στο gameplay του παιχνιδιού, όντας το μοναδικό μειονέκτημα κατ εμέ που έχει το παιχνίδι.
frostbite-mourinho-lg

Πλάνο του Jose Murinho κατά τη διάρκεια αγώνα της Manchester United. Πλάνο των περισσοτέρων προπονητών των ομάδων προσφέρει το Fifa 17.

Κλείνοντας επέλεξα να αναφέρω τα πλάνα των προπονητών που εμφανίζονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού στο τέλος των φάσεων, -λογικά λόγω του Game Mode The Journey υπάρχουν οι κανονικοί προπονητές των ομάδων- διαθέτοντας τους περισσότερους προπονητές των Clubs. Νέο Feature στο παιχνίδι και πραγματικά εντυπωσιακό για εμένα.

Αυτά τα λίγα και καλά είχα να πω για το FIFA 17, ένας τίτλος που με άφησε ευχαριστημένο μετά από 3 ώρες συνεχόμενου gameplay και σίγουρα θα με απασχολήσει αρκετά στο μέλλον καθώς σκοπεύω να το αποκτήσω και το συνιστώ σε όλους που ενδιαφέρονται πολύ με το «ποδοσφαιράκι» στο PC ή στην κονσόλα που διαθέτει. Θα υπάρξουν μελλοντικά patch για την διόρθωση μερικών bugs λογικά και φυσικά για τα ratings των παικτών όπως γίνεται στις τελευταίες εκδόσεις του τίτλου.

Καλό κάψιμο!

Υ.Γ EA Sports, σε ευχαριστώ.