Σε πολύ καλή τιμή τα Razer Kraken USB παραμένουν μια εξαιρετική επιλογή για κάθε Gamer!

Παρότι έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία των ακουστικών της Razer και συγκεκριμένα τα Kraken USB,παραμένουν μια καλή επιλογή για κάποιον gamer ο οποίος στοχεύει για φθηνά και ποιοτικά headset. Εμείς σαν WLGaming θα σας παρουσιάσουμε τα ακουστικά και θα σας δείξουμε και κάποιες δοκιμές που κάναμε χρησιμοποιώντας τα για μια εβδομάδα.

Ας ξεκινήσουμε:

img_4639

Κουτί

Βλέποντας το κουτί για πρώτη φορά σου κινεί το ενδιαφέρον. Οι πληροφορίες που έχει στα πλάγια και στην πίσω πλευρά του κουτιού σε βοηθάνε πολύ να καταλάβεις αν είναι αυτό που ζητάς ως gamer μιας και είμαστε πιο απαιτητικοί από κάποιον casual χρήστη του υπολογιστή.

Χαρακτηριστικά:

Ακουστικά
Μαγνήτες: 32mm Νεοδυμίου
Συχνότητα: 20 Hz – 20kHz
Αντίσταση: 32Ω
Ευαισθησία: 1kHz: 112dB
Εξωτερική Ενέργεια: 30mW
Συνδεσιμότητα: Επιχρυσωμένο USB
Μέγεθος Καλωδίων: 2 μέτρα
Βάρος 250g

Μικρόφωνο
Συχνότητα: 100Hz -12kHz
Ευαισθησία 1kHZ: -40dB ± 4dB
Ποσοστό ευαισθησίας εξωτερικών θορύβων: 63dB

Όμορφο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε και το άνοιγμα από τα πλάγια στο οποίο έχει μικρά κλιπ τα οποία σας δίνουν την δυνατότητα να ανοιγοκλείσετε όσες φορές θέλετε το κουτί και να μεταφέρετε εύκολα τα ακουστικά σας.

Ανοίγοντας το κουτί βλέπουμε την όμορφη «παρουσίαση» που έχει κάνει η Razer για τα ακουστικά της.Τα καλώδια είναι κρυμμένα και οργανωμένα έτσι ώστε να φάινονται όμορφα προς τον αγοραστή.

«Welcome to the cult of Razer»

img_4640

 

Ακουστικά

Πιάνοντας για πρώτη φορά τα ακουστικά κατάλαβα πως είναι ελαφριά κάτι το οποίο θεωρώ θετικό αρκεί να μην πέσουν ποτέ απότομα(Εμένα προσωπικά μου πέφτουν συχνά). Ο Σχεδιασμός είναι πανέμορφος και το πλαστικό το οποίο είναι φτιαγμένο δεν θα σας προβληματίσει καθόλου. Στα πλάγια θα δείτε το σήμα της Razer το οποίο φωτίζει με το κλασικό φυσικά πράσινο χρώμα όταν το συνδέετε στον υπολογιστή σας. Στο πάνω μέρος των ακουστικών θα δείτε το δερμάτινο μαξιλαράκι το οποίο θα σας βολέψει και δεν θα ενοχλεί το πάνω μέρος του κεφαλιού σας. Καλύπτει συγκεκριμένα σχεδόν όλο το πάνω μέρος των ακουστικών. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε για το καλώδιο των ακουστικών το οποίο θα συνδέσετε με τον υπολογιστή σας.Το καλώδιο είναι καλυμμένο με ελαστική επικάλυψη σε πράσινο χρώμα για να μην μπλεχτεί και να κρατάει ασφαλές τα καλώδια.

Ήχος

Ο ήχος είναι πολύ καλός και τα ακουστικά σε κάνουν να νιώθεις άνετα. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως αν ανεβάσεις λίγο παραπάνω τον ήχο,μπορεί και οι γείτονες να ακούνε αυτό που ακούς. Ακούσαμε μουσική,παίξαμε παιχνίδια,μιλήσαμε skype/discord/ts και είμασταν μια χαρά. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον ήχο. Θα ακούσετε πολύ καθαρά και δυνατά αυτό που θέλετε.

Μικρόφωνο

Εκτός από τον ήχο άλλο ένα σημαντικό κομμάτι κατά την γνώμη μου είναι το μικρόφωνο. Εκεί είμαι λίγο απαιτητικός και είπα να το χρησιμοποιήσω όσο πιο καλά μπορούσα για να βγάλω ένα καλό συμπέρασμα. Δοκίμασα το μικρόφωνο σε συζητήσεις σε skype/discord/ts και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος όπως και οι φίλοι μου με ακούσανε καθαρά και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Έκανα 2 ηχογραφήσεις για να δείτε πως ακούγεται με το μικρόφωνο των ακουστικών όταν έχει ησυχία και όταν πατάω συνέχεια ποντίκι και πληκτρολόγιο.

1 ηχογράφηση χωρίς φασαρία:

Voice Recorder >>

2 ηχογράφηση πατώντας πληκτρολόγιο και ποντίκι:

Record audio or upload mp3 >>

Η Γνώμη μου είναι πως ακούγεται μια χαρά για τους gamers. Το θέμα είναι όμως πως άμα είσαι youtuber και θες να φτιάχνεις βίντεο και να ακούγεσαι καθαρά δεν το συνιστώ.

img_4644

 

Razer Synapse

Το πρόγραμμα της Razer,Synapse είναι άλλο ένα θετικό που μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με τα ακουστικά. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό μπορείτε να ρυθμίσετε τα πάντα σχετικά με τα ακουστικά ή ακόμη και να βελτιώσετε και άλλο τον ήχο!

Ας δούμε κάποια screenshots:

Calibration: Μπορείτε να ακούσετε από όλες τις πλευρές τον ήχο ενός ελικοπτέρου και να τεστάρετε τα ακουστικά σας.

razerrrrr

Όπως βλέπετε στη παρακάτω εικόνα μπορείτε να ανεβάσετε το μπάσο του ακουστικού σας,να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου και να μειώσετε το θόρυβο! Καθόλου άσχημα.

audio

Ρύθμιση του μικροφώνου,δυνατότητα σίγασης,μπορείτε να ρυθμίσετε να ακούγεστε πιο δυνατά ή πιο χαμηλά αλλά και το πόσο εύκολα να αναγνωρίζει την φωνή σας όταν μιλάτε μέσω του Mic Sensitivity.

hdphones

Απλές ρυθμίσεις ήχου,να ακούτε πιο δυνατά ή πιο χαμηλά + άλλα προγράμματα τα οποία σχετίζονται με τα Razer Kraken.

mix

EQ: Ανάλογα το τι είδους μουσική θα θέλατε να ακούσετε τροποποιεί τα ακουστικά σας για καλύτερη «απόλαυση».

eq

 

Συνοπτικά

Τα ακουστικά της Razer(Kraken USB)παραμένουν μια εξαιρετική επιλογή για κάποιον casual gamer που θέλει να παίζει τα παιχνίδια με την παρέα του ή να ακούσει μουσική. Η Τιμή ανέρχεται στα 52 ευρώ στο Skroutz και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε.

Εγώ σαν απαιτητικός Gamer βάζω την βαθμολογία μου ως εξής:

8/10

  • Δεν μου αρέσει το ότι άμα ανεβάσω πολύ τον ήχο,ακούγεται στους γύρω μου.
  • Το μικρόφωνο. Είναι καλό μεν όχι τόσο όμως για προσωπική μου χρήση.

 

Τέλος να ευχαριστήσουμε την Razer που μας εμπιστεύτηκε τα ακουστικά της για το review και τον Φωτογράφο Αλέξη για αυτή την εξαιρετική δουλειά.