Καλησπέρα παίχτες του Paragon,

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η εταιρία έκανε αλλαγές στην εύρεση των παικτών αλά και στην λειτουργία των PvP παιχνιδιών έτσι ώστε να αναμορφώσει την κατανομή των εσωτερικών αξιολογήσεων. Όλοι διατηρούν την ίδια κατάταξη όπως είχαν, αλλά πλέον ρυθμίζεται το μέγεθος των αξιολογήσεων, με αποτέλεσμα να βρίσκουν οι παίχτες δίκαια παιχνίδια σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

Αυτό το άρθρο θα περιέχει μαθηματικά και περιαυτολογίες. Θα προσπαθήσω να τα εξηγήσω όσο μπορώ καλύτερα !

  • Η εσωτερική MMR βαθμολογία των παικτών θα αλλάξει, έτσι ώστε οι παίχτες να βρίσκουν συμπαίχτες με την ίδια βαθμολογία.
  • Οι αλλαγές αυτές θα επιτρέψουν την μείωση του χρονικού διαστήματος που απετεί η ολοκλήρωση του κάθε παιχνιδιού.
  • Ο server τον οποίο δημιουργεί η εταιρία θα μειώσει την σημασία αυτών των resseds

Η απότομη αλλαγή στο σύστημα εύρεσης συμπαιχτών, εξαιτίας την αύξησης των παικτών (Παίχτες από PS4, Open Beta Launch) φέρνει πολλά οφέλη και ορισμένες προκλήσεις. Πρώτα απ’ όλα η εταιρία αφαίρεσε το «πάτωμα» και την «οροφή» που είχαν σχετικά με έναν αλγόριθμο για τα PvP παιχνίδια. Αυτός ο αλγόριθμος χρησίμευε για μικρό πληθυσμό παιχτών, με αποτέλεσμα να βεβαιωθεί το σύστημα ότι υπήρχαν αρκετοί παίχτες έτσι ώστε να δημιουργήσει το παιχνίδι. Πιο κάτω βλέπετε το σχετικό διάγραμα.

000

Σε ένα σύνθετο σύστημα όπου υπάρχουν πολλοί παίχτες που παίζουν σε διαφορετικές συχνότητες, σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, σε διαφορετικό μέγεθος των ομάδων,κτλ, είναι δύσκολο για έναν παίχτη να κρατήσει το επίπεδο του απόλυτα φυσιολογικό. Οι παίχτες υψηλής ειδίκευσης που παίζουν πολλά παιχνίδια θα ωθήσουν σταδιακά την ουρά την αναμονής σε όλο και πιο ακραίες τιμές.

Οπότε είναι δύσκολο το συγκεκριμένο σύστημα να εφαρμοστεί στις σημερινές συνθήκες, επειδή οι αναζητήσεις γίνονται με βάση το MMR. Τι σημαινει αυτό; Σημαίνει ότι ο νέος αλγόριθμος χρησιμοποιεί για τους παίχτες X MMR και στην συνέχεια Υ δευτερόλεπτα, έπειτα ψάχνει για τους παίχτες σε X + Z MMR από τους παίχτες και συνεχείζει μέχρι να βρεί κάποιο παιχνίδι. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιους παίχτες της κατανομής να περιμένουν πολύ καιρό για να βρούν άλλους παίχτες στην ουρά. Η εταιρία επίσης αναφέρει πως θα μπορούσαν να το επιταχύνουν όμως θα υπήρχε πρόβλημα στους παίχτες την εσαίας κατηγορίας.

Η εταιρία θα είναι έτοιμη να διορθόσει αυτά τα προβλήματα μόλις ο server τους είναι έτοιμος για λειτουργία, επειδή θα είναι σε θέσει να καθορίσει τα κριτήρια δυναμικά με βάση την τρέχουσα κατανομή της ουράς αντί να οριστούν σημεία των MMR. Παρ’ όλα αυτα ο αλγόριθμος βοήθισε στην αρχή για την εύρεση των παιχτών.

Πλεόν, ακόμη και οι ομάδες των 5 ατόμων θα είχαν πρόβλημα με τον προηγούμενο σύστημα. Έτσι η εταιρία αποφάσισε πως οι ομάδες των 5 ατόμων θα ανταγονίζονται ομάδες με μεγαλύτερο βαθμό εμπειρίας από αυτούς που είναι μόνοι τους στις ουρές, αυτούς που είναι σε ομάδες 3 ατόμων, κτλ.

Με το «πάτωμα» και την «οροφή» στην θέση τους, οι ομάδες με μεγάλο αριθμό παικτών οι οποίοι έχουν πάνω από την κανονική ικανότητα, αντιμετόπιζαν προβλήματα γιατί βρισκόντουσαν στην μερία της «οροφής» οπότε έπρεπε να περιμένουν αρκετή ώρα. Ενώ, οι παίχτες που παίζουν μόνοι τους θα είχαν πολύ μεγάλη δεξιότητα. Η επανασπορά των MMR και η αφαίρεση της «οροφής και του «πατώματος» θα βοηθίσουν στην εύρεση πιο απωτελεσματικών παιχνιδιών, με σωστή και δίκαια κατανομή των παιχτών, ότι μέγεθος και να υπάρχει μεταξύ των ομάδων.

0001

Όλες αυτές οι αλλαγές θα είναι μία βραχυπρόθεσμη λύση και διανιμή των MMR. Θα παρουσιαστούν στο μέλλον διακυμάνσεις επειδή ο αριθμός των παικτών αυξάνεται ραγδαία. Η εταιρία έχει στόχο να βελτιώσει την ποιότητα των αγώνων και συνεχίζει να αναζητεί τρόπους επίλυσης των προβλημάτων. Μετά από αυτές τις αλλαγές όλοι θα βρίσκουν πιο γρήγορα παιχνίδια, χωρίς να περιμένουν οι παίχτες πολύ ώρα στην ουρά.

Σας ευχαριστώ πολύ όσους κάθισαν να διαβάσουν το συγκεκριμένο άρθρο και ελπίζω να σας βοήθισα στην κατανόηση του.

Αυτά από εμένα GLHF !

Source: Epic Games !