1. Πρόλογος
2. Εξώφυλλο
3. Προηγούμενα
4. Τώρα
5. Επίλογος

Πρόλογος

Τι να πει κανείς για το One Piece αυτής της εβδομάδας; Ήταν τόσο αποκαλυπτικό όσο και συγκινητικό. Ας το δούμε, όμως, αναλυτικότερα.

Εξώφυλλο

Βλέποντας την πρώτη σελίδα του τεύχους, όπου είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε αντιδράσεις από όλον τον κόσμο στις νέες επικηρύξεις του Luffy και του πληρώματός του, αντικρίζουμε τον Chopper να τρώει μέλι από ένα βάζο με την πιο περίεργη αρκουδοπαρέα. Μαζί του απολαμβάνουν το μέλι τους ο Bepo, το Mink πολική αρκούδα και υπαρχηγός του Law, μία από τις αρκούδες ορειβάτες που είχαμε συναντήσει στο νησί που κατοικούσε ο Chopper με την Dr. Kureha, τον Bartholomew Kuma και τον Kumashi της Perona (kuma στα ιαπωνικά σημαίνει αρκούδα). Η λεζάντα αναφέρει ότι αυτή η αλλοπρόσαλλη παρέα τρώει μέλι από βάζα όπως θα έκανε ο Winnie το αρκουδάκι. Ο τίτλος του τεύχους 840, ο οποίος δεσπόζει στο πάνω μέρος της σελίδας, «Iron Mask» (Σιδερένια Μάσκα) που μας προϊδεάζει για το τι πρόκειται να δούμε.

Προηγούμενα

Ενώ οι Vinsmokes προετοιμάζονται για το γάμο του Sanji και τρώνε, ο γαμπρός παρατηρεί ότι το πιάτο του αδελφού του δεν έχει αδειάσει και τον προτρέπει να τελειώσει το φαγητό του. Ο Niji καλεί τη μαγείρισσα για να την επιπλήξει για την κακή γεύση του φαγητού, πετώντας ένα πιάτο προς το κεφάλι της. Προς έκπληξή μας, ο Sanji το πιάνει στον αέρα και αφού δοκιμάζει το φαγητό που είναι πλέον στο πάτωμα και το εκθειάζει, ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον αδελφό του για το γεγονός ότι θα χτυπούσε γυναίκα. Ενώ, όμως, ετοιμαζόμαστε για μάχη, ο πατέρας τους τους σταματάει λέγοντας πως δε χρειάζεται να τσακωθούν καθώς, αν κάνει κάτι που δεν αρέσει στον πατέρα του ο Sanji, όλοι στο πλωτό εστιατόριο Baratie θα πεθάνουν. Καθώς ο Sanji και ο Yonji απομακρύνονται μετά από τους Ichiji και Niji, ο Sanji βλέπει τη μαγείρισσα Cosette χτυπημένη, με αποτέλεσμα να συγχυστεί. Ο Yonji οδηγεί τον αδερφό του σε ένα μυστικό εργαστήριο όπου υπάρχουν διάφοροι άνθρωποι σε γυάλα.

Τώρα

Ο Yonji αρχίζει να περηφανεύεται ότι αυτός είναι ο στρατός των Germa 66. Ο Sanji παρατηρεί ότι είναι σε ένα υγρό που μοιάζει με νερό, πως όλοι έχουν το ίδιο πρόσωπο και αναρωτιέται αν είναι ζωντανοί. Ο αδελφός του, του εξηγεί πως το υγρό στο οποίο είναι βυθισμένοι είναι «Υγρό Καλλιέργειας» και πως οι άνθρωποι μπορούν να παραχθούν. Οι Germa ήταν πάντα γνωστοί ως «Το Βασίλειο της Επιστήμης» ανά τα χρόνια και ακόμα κι αν του φαίνεται περίεργο ο πατέρας τους ήταν ένας λαμπρός επιστήμονας πριν γεννηθούν. Ήταν μέλος μίας ξένης, άνομης ερευνητικής ομάδας και δούλευε δίπλα στον Vegapunk πάνω στην ανάπτυξη όπλων υψηλής τεχνολογίας.

Ο Sanji δεν μπορεί να πιστέψει στα αυτιά του. Ο Yonji του τα επιβεβαιώνει και συνεχίζει. Αυτό το ριζοσπαστικό που κατάφεραν με τον Vegapunk ήταν η ανακάλυψη του «Παράγοντα Γενεαλογίας» των ζωντανών οργανισμών. Με μερικές μεταλλάξεις είχαν τη δυνατότητα να κάνουν αυτό που θεωρούνταν προσόν του ίδιου του Θεού. Με απλά λόγια είχαν βρει τα σχέδια για τη δημιουργία ζωής. Όταν η Παγκόσμια Κυβέρνηση το πήρε χαμπάρι, κατέληξαν ότι ήταν πολύ μεγάλη δύναμη για τα χέρια ενός ατόμου και συνέλαβαν αμέσως τον Vegapunk με την υπόλοιπη ομάδα να αναγκάζεται να ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους αμέσως μετά, μόνο και μόνο επειδή μερικοί κουστουμαρισμένοι νόμιζαν ότι κάνουν καλό στην ανθρωπότητα. Ευτυχώς ο πατέρας τους κατάφερε να γλιτώσει και συνέχισε τη μελέτη του στη Germa. Μόνος του άρχισε να πειραματίζεται με την κλωνοποίηση, τη μετάλλαξη γονιδίων και την ίδια τη ζωή. Οπότε ό,τι βλέπει μπροστά του είναι το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς. Όλοι αυτοί οι άνδρες γεννήθηκαν σε εκείνο ακριβώς το υπόγειο και είναι κλώνοι ειδικά επιλεγμένων, εξαιρετικά ικανών στρατιωτών για αυτό το εγχείρημα. Είναι γνωστοί και ως «Κλώνοι Πιόνια».

Παρόλα αυτά, κανένας από αυτούς τους στρατιώτες δεν το γνωρίζει αυτό. Πολλά κράτη τρέμουν τη στρατιωτική τους δύναμη αλλά όσο μεγάλος κι αν είναι ο φόβος τους, τόσο μεγάλη είναι και η ζήλια τους, αν όχι μεγαλύτερη. Δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς. Δυνατοί, ατρόμητοι και πιστοί στρατιώτες, όλοι τους προγραμματισμένοι να κοιτάνε το θάνατο κατάματα χωρίς αντίρρηση. Ακόμα και να πεθάνει κάποιος από αυτούς, υπάρχει έτοιμος αντικαταστάτης. Χρειάζεται μόλις πέντε χρόνια για να δημιουργηθεί ένας εικοσάχρονος κλώνος οπότε θα μπορούσε να πει πως πρόκειται για ένα «Αμαξοστάσιο Κλώνων». Πέντε χρόνια. Μόνο αυτό χρειάζεται για να γίνουν αυτοί οι τύποι ώριμες και μεγάλες μονάδες που συμπεριφέρονται σα να έχουν εμπειρίες δύο δεκαετιών.

Ο Sanji τον σταματάει μη θέλοντας να ακούσει άλλα προκαλώντας το ειρωνικό χαμόγελο του αδελφού του. Κάθεται στο πάτωμα, ανάβει τσιγάρο και δηλώνει ανακατεμένος. Από το βάθος ακούγεται η φωνή του Ichiji να λέει πως όταν έμαθαν ότι κόβει βόλτες ως πειρατής νόμισαν πως ήταν κάτι καλό, ότι θα βοηθούσε το μούλικο να μεγαλώσει και να ωριμάσει λίγο. Αλλά προφανώς αυτό ήταν όνειρο θερινής νυκτός γιατί φαίνεται τόσο αξιολύπητος όσο πάντα συμπληρώνει ο Niji.

Ο Sanji, νευριασμένος, φωνάζει το όνομα του αδελφού του και τον ρωτάει τι έκανε στην Cosette ρίχνοντάς του μία στριφογυριστή κλωτσιά στη μούρη και στέλνοντάς τον στην άλλη άκρη του δωματίου. Του φωνάζει πως διέπραξε μεγάλο ατόπημα και θα του το βάλει καλά μέσα στο κεφάλι του. Ο Niji ισιώνει το κεφάλι του και ετοιμάζεται για μάχη, όπως και ο Sanji. Όμως ο Ichiji του υπενθυμίζει την κατάσταση με τον Zeff και τους φίλους του στο East Blue. Ο Niji χρησιμοποιεί μία κίνηση που ονομάζει Stealth και εξαφανίζεται. Εμφανίζεται πίσω από τον αδελφό του και του κάνει κεφαλοκλείδωμα, ειρωνευόμενός τον ότι δεν ήξερε τα γούστα του και πως θα γίνονταν ωραίο ζευγάρι με τη μαγείρισσα. Του λέει ότι αν αντισταθεί όλο το αίμα από το East Blue θα είναι στα χέρια του και τον χτυπάει στη σπονδυλική στήλη με μία γονατιά που βγάζει ηλεκτρισμό και συνεχίζει με μία αντίστοιχη γροθιά.

Ο Sanji βρίσκεται στο πάτωμα και τα αδέλφια του τον ειρωνεύονται ότι αν ήξεραν πως σήμαινε τόσα πολλά για εκείνον θα την έκαναν μαύρη στο ξύλο παντού εκτός από το πρόσωπο και ότι αν δεν τον πειράζει η παρέα των αναπήρων μπορούν να κανονίσουν να βρίσκεται στην προσωπική του υπηρεσία. Ο Ichiji του λέει πως μιλώντας εκ μέρους όλων τους τον καλωσορίζει πίσω στην οικογένεια Vinsmoke και πως θα ήταν πανευτυχής να του υπενθυμίσει την ιεραρχία στο σπίτι όπου ήταν ο αποτυχημένος.

Γυρνώντας πίσω το χρόνο μέσα στο μυαλό του, ο Sanji βλέπει τον πατέρα του να μιλάει στα παιδιά του λέγοντας πως είναι το μεγαλύτερό του δημιούργημα, το αποτέλεσμα των πιο προηγμένων και ανεπτυγμένων επιστημονικών ανακαλύψεων και γενετικής που έχει δει ο κόσμος. Οι ανθρώπινοι περιορισμοί δε θα ισχύουν για τις ικανότητές τους. Όταν έρθει η ώρα τίποτα στον κόσμο δε θα τους αποσπάσει από το απόλυτο στόχο τους. Καθένας από αυτούς θα ηγηθεί ενός στρατού αποτελούμενο μόνο από Germa 66 που θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται χάρη στη δύναμη της επιστήμης. Το αίμα που ρέει στις φλέβες τους είναι ευλογημένο με ατελείωτες προοπτικές και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να προπονηθούν.

Οι υπόλοιπες αναμνήσεις του Sanji είναι να είναι μονίμως ο τελευταίος από τα αδέλφια του και να πέφτει θύμα εκφοβισμού και κακοποίησης. Ο προπονητής είχε πει στον πατέρα του ότι ο Sanji είναι προφανώς κατώτερος των υπολοίπων και ότι μένει όλο και πιο πίσω στις βαθμολογίες του σε σχέση με τους άλλους. Τα αποτελέσματα έχουν έρθει, οι Ichiji, Niji και Yonji πάνε βάσει προγράμματος, οι εξωσκελετοί τους έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται και τα σώματά τους έχουν ωριμάσει σαν ενηλίκων τόσο από άποψη δύναμης όσο και ευκινησίας. Όμως ο Sanji, δεν μπορεί να το περιγράψει αλλιώς, είναι μία πλήρης αποτυχία. Ενώ όλων τα γονίδια είχαν τροποποιηθεί επιτυχώς, το σώμα του Sanji δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά, είναι ένας κανονικός άνθρωπος.

Ο πατέρας του, εξοργισμένος, τον βρήκε να ταΐζει ένα ποντίκι και του λέει πως οι ευγενείς δεν είναι προορισμένοι για να υπηρετούν άλλους. Η μητέρα του έχει πεθάνει χρόνια και δεν υπάρχει νόημα να ακολουθούν την υστεροφημία των νεκρών. Για κάποιο λόγο δεν έχει τις ικανότητες των αδελφών του. Έτσι το καθήκον του είναι να δουλέψει εκατοντάδες και χιλιάδες φορές περισσότερο από τα αδέλφια του για να συμβάλλει στα σχέδια της οικογένειας. Το να είναι μία απογοήτευση δεν είναι επιλογή και να μην τολμήσει να ετοιμάσει άλλο γεύμα. Η συνέχεια είναι η ίδια. Μόνο η αδελφή του του δείχνει λίγη συμπόνια αλλά κρυφά για να μην την κοροϊδεύουν οι υπόλοιποι. Ο πατέρας του αποφαίνεται ότι είναι χάσιμο χώρου και αέρα.

Επόμενη ανάμνησή του είναι η κηδεία του με τον πατέρα του να βγάζει τον επικήδειο. Που να ήξερε ότι θα τον έχαναν σε ατύχημα. Θα ήταν ένας από τους πέντε πυλώνες που θα οδηγούσαν τη Germa στο μέλλον και τώρα να που είναι στην κηδεία του γιου για τον οποίο είχε ψηλές βλέψεις. Ο Sanji είναι με μία ολοκέφαλη μάσκα και αναρωτιέται τι γίνεται. Τα αδέλφια του διερωτώνται αν όντως πέθανε και η Reiju κάνει την αδιάφορη. Ο Sanji είναι σε μία φυλακή και φωνάζει. Δε θέλει να μείνει εκεί, μην τον αφήσουν εκεί, ας μιλήσουν με τον πατέρα του. Ζητάει βοήθεια από τον πατέρα του γιατί θέλουν να τον σκοτώσουν. Ο φρουρός του απαντάει πως δρουν υπό τις εντολές του πατέρα του ο οποίος θα ήθελε έναν κόσμο στον οποίο δεν έχει γεννηθεί ο Sanji. Αυτός κλαίγοντας ρωτάει γιατί και φωνάζει τον πατέρα του να τον σώσει.

Επίλογος

Συγκινηθήκαμε με τον Sanji για άλλη μία φορά. Ποιος θα φανταζόταν ότι είναι κανονικός άνθρωπος; Αν και περιμέναμε να δούμε λίγο ξύλο, ο Sanji προτίμησε να σώσει τους φίλους του. Κλασικός Sanji. Κλασικός Strawhat.