Πριν 2 βδομάδες η Sony στα πλαίσια της έκθεσης IFA 2016 παρουσίασε το νέο Sony Xperia XZ. Σήμερα εμείς οι WLGaming σας το παρουσιάζουμε με μια σύντομη ματιά σε αυτό το άρθρο!

xperia-xz_forestblue_group_scr1

Στο ίδιο design με το Sony Xperia X και παρόμοιο με του Z5, με λίγο μεγαλύτερη οθόνη (5.2-5 ίντσες) εμφανίζεται το Xperia XZ. Έχοντας λίγη εμπειρία με το Xperia Z5, μπορώ να παρατηρήσω ότι η επιφάνεια του είναι αρκετά λεία και το καθιστά επικίνδυνο για το χέρι, πράγμα που φέρνει τον κάτοχο του σε θέση να αγοράσει αναγκαστικά θήκη για την προστασία του κινητού του, ελπίζοντας πως η XZ έκδοση του κινητού να είναι βελτιωμένη σε αυτόν τον τομέα.

Το κατά 8 γραμμάρια βαρύτερο Sony Xperia XZ σε σχέση με το Sony Xperia X, εξοπλίζεται και αυτό με μια κάμερα 23 Megapixels όπως και το X, έχοντας βελτίωση στην ανάλυση της η οποία από 1080p αναβαθμίστηκε σε 2160p, και ως μπροστινή μια κάμερα 13 Megapixels στα 1080p! Κυκλοφορεί είτε single είτε dual sim ανάλογα με τις προτιμήσεις, ενώ υπάρχουν και δυο εκδόσεις ανάλογα με τον εσωτερικό του χώρο (32/64 GB), με δυνατότητα επέκτασης σε 256 GB με microSD, όπου και οι 2 είναι εξοπλισμένες με 3GB Ram! Κοιτώντας το hardware θα βρούμε το chipset Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820, τέσσερις πυρήνες επεξεργαστή (2 Kryo στα 2.15 GHZ & 2 Kryo στα 1.6 GHz) και την κάρτα γραφικών Adreno 530, ενώ διαθέτει μπαταρία μεγέθους 2900 mAh.

Το λογισμικό του κινητού είναι το Android Marshmallow 6.0.1 ενώ σύμφωνα με την Sony όπως είναι λογικό, θα δεχτεί και Android Nougat! Έχει την δυνατότητα κλειδώματος fingerpint και κυκλοφορεί στα χρώματα Mineral Black, Platinum, Forest Blue (Της φωτογραφίας), Deep Pink.

Ένα κινητό που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Οκτώβρη χωρίς δυστυχώς να γνωρίζουμε ακόμη την τιμή του. Ένα πολύ καλό κινητό με πολλές δυνατότητες, το περιμένουμε, το αγαπάμε και το συνιστούμε!

 

Source: GSMArena