Περιεχόμενα
1. Πρόλογος
2. Εξώφυλλο
3. Προηγούμενα
4. Τώρα
5. Επίλογος

Πρόλογος

Συγκίνηση και δράση. Αυτά ήταν τα κύρια συστατικά του τεύχους αυτής της εβδομάδας στο One Piece. Το κωμικό στοιχείο του τεύχους περιορίζεται στο εξώφυλλο ενώ το ίδιο το τεύχος μας αφήνει μία αίσθηση σοβαρότητας, τόσο της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η πλοκή όσο και των συναισθημάτων που βιώνουν οι πρωταγωνιστές.

Εξώφυλλο

Εδώ και κάποιους μήνες, από τότε που τελείωσε η ιστορία στη Dressrosa και η επικήρυξη τόσο του Luffy όσο και των λοιπών μελών του πληρώματός του ανέβηκε, ο Oda μας παρουσιάζει στα εξώφυλλά του τις αντιδράσεις του υπόλοιπου κόσμου σε αυτήν τη νέα τάξη πραγμάτων. Αυτήν την εβδομάδα, ο δημιουργός του One Piece μας δίνει εικόνα από το νησί όπου βρίσκονται οι Red Hair Pirates, το πλήρωμα του Shanks. Σύμφωνα με τη λεζάντα, πρόκειται για ένα νησί ερείπιο, πράγμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν ο Shanks και η παρέα του ευθύνονται για αυτήν την καταστροφή ή κάτι άλλο. Πέρα από τη λεζάντα, όμως, στο κύριο μέρος του εξωφύλλου, βλέπουμε τον Yasopp, πατέρα του πολυαγαπημένου μας Usopp, να γελάει διαβάζοντας στην εφημερίδα τα κατορθώματα τόσο του γιου του όσο και του φίλου του Luffy.

Προηγούμενα

Πολλά έχουν συμβεί από τη στιγμή που ο Luffy και η παρέα του μπήκαν στα Seducing Woods. Τέσσερα μέλη του πληρώματος της Big Mom τους επιτέθηκαν, μεταξύ των οποίων ήταν η κόρη της Brulee και ο γιος της και διοικητής του στόλου της Cracker. Η Brulee κατάφερε, με τη δύναμη του φρούτου της, να παγιδεύσει μέσα στον καθρέπτη της τον Chopper και την Carrot. Η Nami κατάφερε να ξεφύγει και να κινηθεί προς το μέρος του Luffy ο οποίος πάσχιζε ακόμα να βρει τους φίλους του ανάμεσα σε κλώνους μπροστά από τον θαμμένο Pound. Όταν ο Pound τους αποκάλυψε πως είναι πρώην σύζυγος της Big Mom και πατέρας της Lola, τους επιτέθηκε ο Cracker ο οποίος έχει την ικανότητα να πολλαπλασιάζει τα χέρια του και μία επικήρυξη πάνω από 800 εκατομμύρια. Η Nami έτρεξε να σωθεί με το δάσος να της κλείνει το δρόμο αλλά να ανοίγει για να περάσει όταν συνειδητοποιεί πως η πλοηγός κρατάει την Vivre Card της αρχηγού τους. Στην τελευταία σκηνή του προηγούμενου τεύχους, ο Luffy είναι έτοιμος να πολεμήσει τον Cracker.

Τώρα

Ο Cracker, με οκτώ χέρια, έξι σπαθιά και δύο ασπίδες-μπισκότα ξεκινάει να παρουσιάζει τον εαυτό του αλλά και τη λεπίδα του, Pretzel, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του είναι μοναδική στο είδος της. Η Nami έχει την εύλογη απορία: Πώς κατάφερε να βγάλει κι άλλα χέρια και πώς πολλαπλασιάστηκε και η «μοναδική» λεπίδα του; Εκείνος συνεχίζει να μιλάει, απειλώντας τον Luffy ότι θα του προσφέρει το «εξαγνισμό του Νέου Κόσμου». Η Nami προτρέπει τον Luffy να υποχωρήσει μιας και πρόκειται, προφανώς, για έναν από τους δυνατότερους στο πλήρωμα της Big Mom. Ο Luffy λέει ένα ξερό «δεν θέλω» και ετοιμάζεται για Gear Third.

Με μία γιγαντιαία γροθιά ενισχυμένη με Haki, ο Luffy χτυπάει τον Cracker με ένα Elephan Gun το οποίο ο αντίπαλός του μπλοκάρει εύκολα με την ασπίδα του λέγοντάς του πώς δεν έχει πλέον περιθώριο να γλιτώσει. Συνεχίζοντας να μπλοκάρει με την ασπίδα του, την πιέζει με τα υπόλοιπα αριστερά του χέρια κάνοντας τον Luffy να φύγει προς τα πίσω. Όσο είναι στον αέρα ο αντίπαλός του τον χτυπάει με τα τρία του σπαθιά, αλλά ο Luffy προλαβαίνει να βάλει Haki στα χέρια του και να μπλοκάρει το χτύπημα. Παρόλα αυτά, ο Cracker έχει καταφέρει να τον βγάλει εκτός ισορροπίας και αρχίζει ένα μπαράζ επιθέσεων το οποίο ο Luffy καλείται να αποφύγει.

Όντας, όμως, στον αέρα δεν μπορεί να αποφύγει ένα απευθείας χτύπημα με το Pretzel στο στήθος, παρά μόνο το αντιμάχεται με το Haki του με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί πολλά μέτρα μακριά καταστρέφοντας πολλούς από τους κατοίκους του δάσους. Η Nami και ο Pound έχουν μείνει αγάλματα ενώ η Brulee γελάει από την κορυφή ενός δέντρου. Η Nami συνειδητοποιεί ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ενθυμούμενη τα λόγια του Chopper ότι τους έχουν υποτιμήσει αλλά και βλέποντας ότι ο Luffy χάνει τον προτρέπει να τρέξει να γλιτώσει. Όμως, στο δρόμο της μπαίνει η Brulee λέγοντας πως θα έπρεπε να την απασχολεί πιο πολύ η ίδια.

Της εξηγεί πως καταλαβαίνει πώς νιώθει, ότι είναι τρομοκρατημένη. Αρχίζει ένα παραλήρημα για την Χειρότερη Γενιά και πώς το μόνο που κατάφεραν ήταν να αποκτήσουν δόξα στο πρώτο μισό της Μεγάλης Γραμμής. Λέει πως έχει δει πολλούς πειρατές στη ζωή της που έλεγαν ότι ο καπετάνιος τους θα είναι ο επόμενος Βασιλιάς των Πειρατών αλλά γρήγορα θα έφταναν σε απόγνωση όπως η Nami αυτή τη στιγμή. Θυμάται, επίσης, ότι τα δύο τελευταία χρόνια τέσσερις από τη Χειρότερη Γενιά μπήκαν στα χωράφια της Big Mom. Οι Kid, Apoo, Bege και Urouge. Συνεχίζει ενθυμούμενη ότι ο Bege ήταν ο μόνος που κατάλαβε τη θέση του και έγινε ακόλουθος της μητέρας της ενώ οι υπόλοιποι εκδιώχθηκαν από τις περιοχές της χωρίς καν να αντικρίσουν την Big Mom.

Το λογύδριο, όμως, δε σταματά εδώ. Λέει πως ο urouge ήταν ο μόνος που πολέμησε έστω και λίγο και κατάφερε να νικήσει έναν από τους διοικητές και πως πριν το συμβάν είχαν τέσσερις διοικητές αντί για τρεις. Πετώντας τον καθρέπτη της στο έδαφος χωρίς να σπάσει, συνεχίζει λέγοντας πως ο αδερφός της ο Cracker τον κανόνισε και πιθανότατα το πτώμα του σαπίζει κάπου μέσα στο δάσος. Βγαίνοντας από τον καθρέπτη της, εξηγεί πως το μέρος όπου βρίσκεται τώρα είναι το μέρος όπου όλα τα όνειρα πεθαίνουν στον Νέο Κόσμο και πως το να ακουμπήσουν την Big Mom, να σταματήσουν το Tea Party ή το γάμο είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός.

Αρπάζοντάς την από τα πόδια και τραβώντας την μέσα στον καθρέπτη, της λέει πως η μοίρα τους σφραγίστηκε όταν μπήκαν στο δάσος και πως δε θα μάθουν καν πως είναι η μητέρα της. Την απειλεί πως θα την αποτελειώσει στην άλλη πλευρά μαζί με τους φίλους της. Η Nami φωνάζει το όνομα του Pound ο οποίος ρίχνει μία γροθιά στην Brulee. Η nami απελευθερώνεται και η Brulee αρχίζει να απειλεί τώρα τον Pound ότι αυτό που μόλις έκανε ήταν εξέγερση κατά της μητέρας της. Ενώ, όμως, η Brulee απειλεί τον Pound, η Nami βγάζει το νέο Clima Tact της και ρίχνει ένα Thunderbolt Tempo πάνω στην Brulee αφήνοντάς την να πέσει αναίσθητη μέσα στον καθρέπτη της.

Ο Pound λέει στη Nami πω η Brulee θα επιστρέψει σίγουρα αφού μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε υπάρχει καθρέπτης και ρωτάει τη Nami αν όντως είναι φίλες με τη Lola. Η Nami το επιβεβαιώνει και υπόσχεται στον εαυτό της και τη Lola να χρησιμοποιήσει σωστά την Vivre Card που όλοι τρέμουν.

Η μάχη του Luffy με τον Cracker συνεχίζεται καταστρέφοντας το δάσος το οποίο, αν και τρέχει να σωθεί, κρατάει στο μυαλό του να μην αφήσει διέξοδο στον Luffy ο οποίος εμφανώς κουρασμένος χρησιμοποιεί τον Hawk Gattling του. Ο Cracker το μπλοκάρει και αυτό και ο Luffy συνειδητοποιεί πως το Busoshoku Haki του είναι δυνατότερο από κάθε άλλου προηγούμενου αντιπάλου του. Με τέσσερις ασπίδες αυτήν τη φορά, ο Cracker κάνει τον αντίπαλό του ένα με το έδαφος.

Τώρα είναι η ώρα του Cracker να μιλήσει. Λέει στον Luffy πως ο Sanji είναι γόνος μίας μεγάλης οικογένειας και πως αν τον θεωρεί φίλο του θα πρέπει να τον αφήσει να ζήσει μία ανέμελη ζωή μαζί τους. Τον ρωτάει αν θα κατέστρεφε την ευτυχία κάποιου που έχει το θράσος να αποκαλεί φίλο του και συνεχίζει λέγοντας ότι ακόμα και αν τον έβρισκε θα άκουγε δίχως αμφιβολία την φράση: «Φύγετε αμέσως! Η παρουσία των κατώτερων πειρατών με αηδιάζει!». Το δάσος βγάζει ένα γέλιο αλλά ο Luffy ελευθερώνεται προκαλώντας τρόμο στον Cracker.

Με ένα μεγαλειώδες Kong Gun, ο Luffy σπάει την μπισκοτοασπίδα του Cracker και τον χτυπάει κατάστηθα αφήνοντάς τον λιπόθυμο. Ο εκνευρισμένος Luffy λέει στον Cracker να μη βάζει λόγια στο στόμα του Sanji και πως ακόμα και να ήταν ευτυχισμένος και να μην ήθελε να φύγει δε θα τους μιλούσε ποτέ με αυτόν τον τρόπο.

Επίλογος

Όπως είπαμε και στον πρόλογο, συγκίνηση και δράση. Ο Luffy απέδειξε ότι οι δεσμοί των Strawhats είναι κάτι παραπάνω από απλών συνταξιδιωτών. Επίσης, μάθαμε γιατί ήταν τραυματίας ο Urouge κατά την απόπειρα αυτοκτονίας του Kaido και πως παρότι τον θεωρούν νεκρό δεν είναι, πράγμα που δείχνει πολλά για τη δύναμη και τις δυνατότητες της Χειρότερης Γενιάς.