Το 4Story είναι ένα MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) φαντασίας με πολλές εναλλαγές, στο οποίο μπορείς να αποδείξεις τις ικανότητές σου σε συναρπαστικές μάχες για κάστρα και περιοχές.

Διάλεξε μια πλευρά και πάρε μέρος σε εντυπωσιακές μάχες για να καταλάβεις σημαντικά φρούρια με αμέτρητους παίκτες. Μπες μαζί με τους φίλους σου σε μια φανταστική περιπέτεια γεμάτη αποστολές και ταξίδια στο χρόνο, για να ανακαλύψεις την ιστορία της χώρας. Εξερεύνησε μυστηριώδη μπουντρούμια, νίκησε τρομακτικά τέρατα και βρες αμύθητους θησαυρούς.


Αρχή

Για να μπορέσετε να ξεκινήσετε το παιχνίδι θα χρειαστεί. αρχικά, να κάνετε έναν λογαριασμό 4Story από εδώ! [ Στη διαχείριση λογαριασμών μπορείς να αλλάξεις τον κωδικό σου και τη διεύθυνση email σου, να αγοράσεις Σεληνόλιθους και να επιλέξεις τον χαρακτήρα που θα είναι το αβατάρ σου στο φόρουμ. ]. Έπειτα, θα χρειαστεί να κατεβάσετε το Client του 4Story εδώ. Μόλις ολοκληρωθεί το download μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του παιχνιδιού με ένα διπλό κλικ στο αρχείο setup. Σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Ομάδα Διαχείρισης του παιχνιδιού εδώ!


Πρώτα Βήματα

Αφού πατήσετε να ξεκινήσει το παιχνίδι, μετά από λίγο θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε το E-mail και τον Κωδικό που δημιουργήσατε στην ιστοσελίδα! Έπειτα, θα υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε τον Server και το κανάλι στα οποίο θέλετε να παίξετε (ΠΡΟΣΟΧΉ! Στο Ελληνικό 4Story υπάρχει μόνο ένας server οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής!). Στην συνέχεια, θα βρεθείτε σε αυτήν την οθόνη όπου θα πρέπει να δημιουργήσετε τον χαρακτήρα σας επιλέγοντας φύλο, κόμμωση, χρώμα μαλλιών, φυλή και κλάση.


 

Κλάσεις

Στο 4Story υπάρχουν συνολικά 6 κλάσεις για να επιλέξετε αυτήν που σας αρέσει περισσότερο!

Εξορκιστές

Μυστηριώδεις και σκοτεινοί, οι εξορκιστές ελέγχουν τα πλάσματα του σκότους.

 • Μαχητές εξ αποστάσεως, προκαλούν ζημιά
 • Καλούν τέρατα και επιτίθενται με αυτά
 • Όπλα: Ράβδοι, μαγικά ραβδιά και Γκάντα
 • Πανοπλίες: Δερμάτινες και από σκληρό δέρμα

Ως μαθητές του θεού της γης Έντεντρος, έχουν τη μοναδική ικανότητα να ανοίγουν πύλες σε άλλες διαστάσεις, για να καλούν ισχυρά πλάσματα που τους βοηθούν στη μάχη ή τους θεραπεύουν. Χάρη σε αυτά τα πλάσματα, οι εξορκιστές είναι επικίνδυνοι αντίπαλοι. Εκτός αυτού υποστηρίζουν την ομάδα τους και εμποδίζουν τους αντιπάλους με τη βοήθεια κρυστάλλων και ξορκιών αποδυνάμωσης.

Εξοπλισμός: Χρησιμοποιούν ράβδους, μαγικά ραβδιά και Γκάντα και φορούν δερμάτινες πανοπλίες και πανοπλίες από σκληρό δέρμα.

 

Τοξότες

Το χαμόγελο της θεάς Λάπιρις χαρίζει στους τοξότες δύναμη και ακρίβεια.

 • Μαχητές εξ αποστάσεως, προκαλούν ζημιά με ευελιξία κι ευκινησία
 • Όπλα: Τόξα, βαλλίστρες, στιλέτα, μονόχειρα και δίχειρα σπαθιά
 • Πανοπλίες: Δερμάτινες κι από σκληρό δέρμα

Είναι ευκίνητοι μαχητές εξ αποστάσεως, που ξέρουν να χειρίζονται το τόξο και το βέλος με μαεστρία. Χάρη στο ήρεμο χέρι τους παραμένουν ήρεμοι και σε αγχωτικές καταστάσεις. Είναι καλοί και στη μάχη εξ επαφής, επειδή μπορούν να αποφεύγουν χτυπήματα επιδέξια.

Εξοπλισμός: Για να παραμείνουν ευκίνητοι, φορούν αποκλειστικά πανοπλίες από σκληρό δέρμα ή αλυσίδες. Εκτός από τόξο και βέλος χρησιμοποιούν βαλλίστρες, μονόχειρα και δίχειρα σπαθιά και στιλέτα.

 

Πολεμιστές

Αντλώντας δύναμη από τον θεό της φωτιάς Ρουμαπάρκ, οι πολεμιστές τα καταφέρνουν σε κάθε μάχη.

 • Μαχητές εξ επαφής, μπλοκάρουν εχθρούς με μεγάλη αντίσταση, προκαλούν ζημιά
 • Μπορούν να θέσουν τους αντιπάλους εκτός μάχης
 • Όπλα: Μονόχειρα και δίχειρα σπαθιά, τσεκούρια, βαλλίστρες, τόξα
 • Πανοπλίες: Αλυσιδωτές πανοπλίες, πανοπλίες με επικάλυψη πλακιδίων και ασπίδες

Είναι πολύ επιδέξιοι και ευέλικτοι πολεμιστές. Στις φοβερές τους επιθέσεις κατατροπώνουν τους εχθρούς με ισχυρότατες επιθέσεις εξ επαφής. Δέχονται κρίσιμα χτυπήματα χωρίς να παθαίνουν μεγάλη ζημιά και χάρη στην τέλεια τεχνική άμυνάς τους μπορούν να αντέξουν και βαριές επιθέσεις των αντιπάλων.

Οι αμυντικοί μαχητές μπορούν να δέσουν στον εαυτό τους αντιπάλους και με τη βοήθεια της πανοπλίας τους με επικάλυψη πλακιδίων και των ασπίδων τους, απορροφούν τη σωματική ζημιά. Οι επιθετικοί πολεμιστές από την άλλη προκαλούν τεράστια ζημιά με τα δίχειρα σπαθιά τους.

Εξοπλισμός: Οι πολεμιστές έχουν στη διάθεσή τους ένα ολόκληρο οπλοστάσιο (μονόχειρα και δίχειρα σπαθιά, τσεκούρια, βαλλίστρες, τόξα και βέλη) και μπορούν να φορέσουν αλυσιδωτές πανοπλίες, πανοπλίες με επικάλυψη πλακιδίων και κάθε είδους ασπίδες.

 

Μάγοι

Οι μάγοι είναι ειδικοί στην τέχνη της μαγείας και κυρίαρχοι των στοιχείων.

 • Μαχητές εξ αποστάσεως, προκαλούν ζημιά, αλλά τραυματίζονται εύκολα
 • Μαγείες φωτιάς, πάγου και αστραπής
 • Μπορούν να θέσουν εκτός μάχης τους αντιπάλους
 • Όπλα: Ράβδοι, μαγικά ραβδιά και Γκάντα
 • Πανοπλίες: Υφασμάτινες και ελαφριές πανοπλίες

Ο θεός της βροντής Παουλντρόν τους έμαθε κάποτε να βγαίνουν από τα όρια του λογικού και να μετατρέπουν το μυστηριώδες Μάνα σε ισχυρές μαγείες. Οι μάγοι χρησιμοποιούν εκρηκτικές μαγείες επίθεσης, καταστροφικά ξόρκια πεδίου ή μαγείες διάρκειας.

Η αδύναμη πανοπλία και η χαμηλή τους αντοχή είναι πολύ ευάλωτοι σε επιθέσεις, γι’ αυτό πρέπει να παίζονται προσεκτικά. Οι δυνάμεις τους αναπτύσσονται ιδανικά εντός ομάδων ενάντια σε άλλους παίκτες, ειδικά αν έχουν στο πλευρό τους έναν ακόμη μάγο.

Εξοπλισμός: Οι μάγοι μάχονται από απόσταση και φορούν υφασμάτινες ή ελαφριές πανοπλίες. Αντλούν επιπλέον δύναμη από ράβδους, μαγικά ραβδιά και Γκάντα.

 

Ιερείς

Ευγενείς και γοητευτικοί όπως η θεά Ρεκάμις, οι ιερείς προστατεύουν τους συνοδούς τους από κινδύνους.

 • Μαχητές εξ αποστάσεως, θεραπευτές και υποστηρικτές
 • Καλοί στο παιχνίδι ομάδων
 • Όπλα: Ράβδοι, μαγικά ραβδιά και Γκάντα
 • Πανοπλίες: Υφασμάτινες και ελαφριές πανοπλίες

Πριν από πολύ καιρό η Ρεκάμις έδωσε στους ιερείς το χάρισμα να προστατεύουν και να θεραπεύουν τους συμμάχους τους. Εκτός αυτού, οι ιερείς κατέχουν καταστροφικά ξόρκια, με τα οποία αμύνονται ενάντια στους εχθρούς τους και μπορούν να τους προκαλέσουν τεράστιες ζημιές. Λόγω των ικανοτήτων τους είναι προστάτες άγγελοι και αγγελιαφόροι του θανάτου συγχρόνως.

Ως ιερείς του σκότους τυφλώνουν τους αντιπάλους τους ή τους μεταμορφώνουν σε ακίνδυνους σκίουρους, για να μειώσουν τον αριθμό των αντιπάλων. Με προφητείες και θυσίες δυναμώνουν και θεραπεύουν ή επαναφέρουν στη ζωή τους συμμάχους τους αν πεθάνουν.

Εξοπλισμός: Ράβδοι, μαγικά ραβδιά και Γκάντα τους δίνουν ακόμη περισσότερη δύναμη. Ως προστασία φορούν υφασμάτινες και ελαφριές πανοπλίες.

 

Δρομείς σκιάς

Γρήγοροι, έξυπνοι, επικίνδυνοι. Οι δρομείς σκιάς χρησιμοποιούν το σκότος για να παραμονεύουν.

 • Μαχητές εξ επαφής, προκαλούν μεγάλη ζημιά
 • Μπορούν να κρύβονται και να θέτουν τους αντιπάλους εκτός μάχης
 • Όπλα: Τόξα, βαλλίστρες, σάκραμ, στιλέτα και μονόχειρα σπαθιά
 • Πανοπλίες: Δερμάτινες και από σκληρό δέρμα

Πάντοτε δρουν νηφάλια, υστερόβουλα κι αστραπιαία. Έτσι, στις ικανότητές τους είναι ίσοι με τον προστάτη τους Πεντατρόν, τον θεό του σκότους. Μπορούν να εισχωρούν βαθιά σε εχθρικά εδάφη, να επιτίθενται στα θύματά τους απαρατήρητοι και να αποχωρούν και πάλι στις σκιές.

Αν ανακαλυφθούν, οι ικανότητές τους δεν τους βοηθούν σε τίποτα. Το ίδιο συμβαίνει και σε μάχες από απόσταση.

Εξοπλισμός: Φορούν πανοπλίες δερμάτινες κι από σκληρό δέρμα και δεν είναι τόσο προστατευμένοι όσο οι πολεμιστές. Εκτός από τα τσάκραμ και τα στιλέτα, προτιμούν ως όπλα τα μονόχειρα σπαθιά, τα τόξα και τις βαλλίστρες.


 

Αρχή του Παιχνιδιού

Ξεκινάς το παιχνίδι στο πρώτο επίπεδο και μαζεύεις εμπειρία νικώντας τέρατα και εκπληρώνοντας αποστολές, ώστε να δυναμώσεις. Με κάθε άνοδο επιπέδου βελτιώνονται τα βασικά σου χαρακτηριστικά.

Κάποιοι NPC σου δίνουν αποστολές. Συνήθως μπορείς να τις εκπληρώσεις μόνο μια φορά, αλλά μερικές μπορούν να επαναληφθούν. Οι αποστολές σου επιτρέπουν να μαζεύεις πόντους εμπειρίας. Σε οδηγούν σε όλη τη χώρα και μαθαίνεις σιγά-σιγά την ιστορία της. Όταν ολοκληρώνεις μια αποστολή, λαμβάνεις χρήματα ή αντικείμενα. Οι NPC αποστολών διακρίνονται από το θαυμαστικό πάνω από το κεφάλι τους. Αν μπορείς να παραδώσεις μια αποστολή, ο αντίστοιχος NPC θα έχει πάνω από το κεφάλι του ένα ερωτηματικό.


Βελτιώσεις

Επίπεδο αντικειμένου

Μπορείς να αυξήσεις το επίπεδο όπλων και πανοπλιών με μαγικούς τύπους. Έτσι γίνονται πιο ισχυρά και μπορούν μάλιστα να γίνουν και θρυλικά αν φτάσουν σε επίπεδο +28.

Για να αυξήσεις το επίπεδο του αντικειμένου σου, χρειάζεσαι έναν Τύπο του Μαθητή, έναν Τύπο του Μαθητευόμενου και έναν Τύπο του Μάστορα. Κάνε δεξί κλικ σε έναν τεχνίτη, βάλε στο δεξί πεδίο τον τύπο και στο αριστερό το αντικείμενο που θέλεις να μαγέψεις. Έπειτα κάνε κλικ στο Επιβεβαίωση.

Τύποι βελτίωσης

Θα βρεις τον Τύπο του Μαθητή στην πρωτεύουσα του βασιλείου σου. Αυξάνει το επίπεδο του αντικειμένου κατά ένα. Ο Τύπος του Μαθητευόμενου αποκτάται σε μάχες με αρχηγούς και ο Τύπος του Μάστορα μόνο στο cash shop. Και οι δυο τύποι αυξάνουν το επίπεδο του αντικειμένου κατά ως και 3 επίπεδα.

Ποτά της Τύχης

Με ένα Ποτό της τύχης μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας σου. Αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ακόμη το Ποτό της τύχης σου, θα ερωτηθείς στην επόμενη βελτίωση αυτόματα αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις.


Διάφορα Χαρακτηριστικά

Επίθεση των Δράκων

Παιχνίδια Κρυστάλλων

Πεδίο Μάχης

Μάχη των κόσμων


Ιστορία

Η δημιουργία (περίπου 3000 προ Μπλονεάντ)

Η αποίκηση (περίπου 3000 προ Μπλονεάντ -0)

Η νέα μέτρηση του χρόνου (0 – 85 μετά Μπλονεάντ)

Η εποχή του πολέμου (85 μετά Μπλονεάντ – σήμερα)

Τα τρία βασίλεια

Φυλές


Σε περίπτωση που χρειαστείτε κάποια βοήθεια με το παιχνίδι, μην διστάσετε είτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα διαχείρισης του παιχνιδιού, η οποία θα χαρεί να σας βοηθήσει, είτε να ανοίξετε ένα θέμα στο Φόρουμ! Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε πολλούς οδηγούς που θα σας βοηθήσουν στα πρώτα βήματά σας εδώ!

Αφού το δοκιμάσετε περιμένουμε την γνώμη σας και την κριτική σας στα σχόλια από κάτω! Ελπίζουμε να σας δούμε κάποια στιγμή στο παιχνίδι! 😉

Υ.Γ: Καλύτερο θα ήταν, στην επιλογή του βασιλείου σας, να επιλέξετε το Ντέριον για περισσότερη δράση, μάχη και ανταγωνισμό!

Υ.Γ 2: Μπορείτε να δείτε διάφορα Gameplays εδώ!

Πηγή: 4Story.gr