Οι Νοξιανοί στρατιώτες λένε πολλές ιστορίες για τo φονικό γιορντλ ονόματι Κλεντ. Υποστηρίζουν πως έχει πολεμήσει σε κάθε εκστρατεία που έχει ποτέ κηρυχτεί από τα Νοξιανά στρατεύματα, έχει αποκτήσει κάθε στρατιωτικό τίτλο διαθέσιμο στο πρόσωπο της γης, και δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ μια μάχη. Αυτές οι φήμες, όπως και οι περισσότεροι μύθοι για λαϊκούς ήρωες, είναι αμφίβολες. Αλλά ένα κομμάτι από τον μύθο του Κλεντ είναι αδιαμφισβήτητο: όταν πέφτει στη μάχη πάνω στην Σκάαρλ (το δειλό άτι του), ο Δύστροπος Καβαλάρης πολεμάει με αστείρευτη αγριότητα για να υπερασπιστεί όσα του ανήκουν… και να κλέψει όσα δεν είναι απαραιτήτως δικά του.

ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

          


ΠΑΘΗΤΙΚΗ: ΣΚΑΑΡΛ, Η ΔΕΙΛΗ ΣΑΥΡΑ

Το (σχεδόν πάντα) έμπιστο άτι του Κλεντ, η Σκάαρλ έχει την δική της ένδειξη Ζωής και δέχεται Ζημιά στη θέση του Κλεντ, όταν οι δυο τους μπαίνουν στη μάχη μαζί. Όταν η μπάρα Ζωής της σαύρας φτάνει στο μηδέν, αυτή την κάνει με ελαφρά και αφήνει τον Κλεντ να πολεμήσει μόνος.

Όταν μάχεται σόλο, οι ικανότητες του Κλεντ αλλάζουν και κερδίζει Ταχύτητα Κίνησης ενώ τρέχει προς αντίπαλους ήρωες. Ο Κλεντ μπορεί να επαναφέρει το θάρρος της Σκάαρλ και να ξανακαλέσει τον άνανδρο σαυρίσκο, αν επιτεθεί κατ’ ευθείαν σε πύργους, ήρωες ή επικά τέρατα.

Q (ΕΦΙΠΠΟΣ): ΑΡΚΟΥΔΟΠΑΓΙΔΑ ΣΕ ΣΧΟΙΝΙ

Ο Κλεντ ρίχνει κυριολεκτικά μια αρκουδοπαγίδα δεμένη σε σχοινί, η οποία πιάνεται από τον πρώτο αντίπαλο ήρωα που βρίσκει, προκαλώντας Ζημιά σε όλους τους εχθρούς ανάμεσα στους οποίους περνάει. Αν ο Δύστροπος Καβαλάρης παραμείνει κοντά στον στόχο που έχει χτυπηθεί για μερικά δευτερόλεπτα, θα τραβήξει το σχοινί, τραβώντας παράλληλα και τον δύσμοιρο αντίπαλο προς το μέρος του, εφαρμόζοντας ένα αργό αλλά σταθερό ποσοστό Ζημιάς. Αυτή η ικανότητα προκαλεί επιπλέον Ζημιά στους υπηρέτες.

Q (ΠΕΖΟΣ): ΚΟΥΜΠΟΥΡΙ ΤΣΕΠΗΣ

Ο Κλεντ πυροβολεί, εξαπολύοντας ένα μάτσο σφαίρες σε μια στοχευμένη κατεύθυνση. Το όπλο του κλωτσάει και τον ρίχνει προς τα πίσω.

W: ΒΙΑΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ (ΠΑΘΗΤΙΚΗ)

Οι βασικές επιθέσεις του Κλεντ τον κάνουν να αφηνιάσει, δίνοντας Ταχύτητα Κίνησης στις τέσσερις επόμενες βασικές επιθέσεις του. Το όπλο του κλωτσάει και τον ρίχνει προς τα πίσω.

E: ΚΟΝΤΑΡΟΜΑΧΙΑ (ΕΦΙΠΠΟΣ)

Ο Κλεντ και η Σκάαρλ εφορμούν προς μια στοχευμένη κατεύθυνση, προκαλώντας Ζημιά στους εχθρούς που βρίσκουν στο δρόμο τους και κερδίζοντας μια προσωρινή ώθηση στην Ταχύτητα Κίνησης. Αν η Κονταρομαχία πετύχει έναν ήρωα ή ένα μεγάλο τέρας, ο Κλεντ και η Σκάαρλ μπορούν να ενεργοποιήσουν την ικανότητα ξανά για να ορμήσουν για άλλη μια φορά πάνω στον στόχο.

R: ΕΠΙΘΕΣΗΗΗΗΗΗ!!! (ΕΦΙΠΠΟΣ)

Ο Κλεντ και η Σκάαρλ στοχεύουν και ορμάνε προς μια κατεύθυνση, δίνοντας και ενισχύοντας Θωράκιση και Ταχύτητα Κίνησης στους συμμάχους που βρίσκουν στην τροχιά τους. Η Σκάαρλ θα καταλήξει στον πρώτο εχθρό που θα συναντήσουν, κοπανώντας τον και προκαλώντας Ζημιά σε ποσοστό της μέγιστης Ζωής του στόχου.ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

Ο Κλεντ πρέπει να ΤΟΥΜΠΑΝΙΑΣΕΙ. Το μόνο που θέλει ο Δύστροπος Καβαλάρης είναι να επιφέρει τον θάνατο στους εχθρούς του και το σύστημα θάρρους της Σκάαρλ επιβραβεύει τον Κλεντ όταν παραμένει στη μάχη, ακόμη και αφού το ερπετό εγκαταλείψει το μανιακό αφεντικό του. Για να μπορέσει να ανέβει πάνω στην Σκάαρλ και πάλι, ο Κλεντ πρέπει να το ρισκάρει και να παίξει επιθετικά – αν καταφέρει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη της σαυρούδας, θα καταφέρει και πάλι να ορμήσει στη μάχη με μια ανανεωμένη μπάρα Ζωής.

Στη λωρίδα, η δύναμη του Κλεντ εξαρτάται από την διαθεσιμότητα των Βίαιων Τάσεων. Όταν είναι διαθέσιμες, ο Δύστροπος Καβαλάρης μπορεί να καταστρέψει τους εχθρούς του με ενισχυμένες αυτόματες επιθέσεις, αλλά η ικανότητα αυτή μπαίνει σε επαναφόρτιση λίγο αργότερα, αφήνοντας τον Κλεντ να εξαρτάται από τις υπόλοιπες ικανότητές του.

Καθώς οι Βίαιες Τάσεις δεν μπορούν να ανάψουν και να σβήσουν κατά βούληση και ενεργοποιούνται με του που ο Κλεντ χρησιμοποιεί μια βασική ικανότητα, οι πιο άπειροι παίκτες του Κλεντ θα βρεθούν να φρενιάζουν πάνω σε σχετικά ακίνδυνα κύματα υπηρετών, ενώ θα ήταν προτιμότερο να διατηρηθεί για έναν απειλητικό εχθρό.

Αν ο Κλεντ αποτρελαθεί (αν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει) και η Σκάαρλ τον εγκαταλήψει, έχει δύο επιλογές για να επαναφέρεις το φιλαράκι του: να επιστρέψει βουρ πίσω στη βάση σαν μια καταραμένη κότα ή να κάνει αυτό που του λένε οι φωνές μες στο κεφάλι του και να πέσει ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ.

Για τον λόγο αυτό, ο Κλεντ θα χρειαστεί να φαρμάρει πολύ προσεκτικά με τις υπόλοιπες ικανότητες του, αν θεωρεί πως υπάρχει περίπτωση να συναντήσει έναν αντίπαλο ήρωα σύντομα. Με το που ο Κλεντ αποφασίσει να πέσει σε μάχη, η Κονταρομαχία τον βοηθάει να παραμείνει εύκολα κοντά στον στόχο του. Και σε περίπτωση που η ανταλλαγή χτυπημάτων αυτή δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο, ο Κλεντ θα είναι σε θέσει να Κονταρομαχηθεί με τις Βίαιες Τάσεις.

Αν ο Κλεντ αποτρελαθεί (αν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει) και η Σκάαρλ τον εγκαταλήψει, έχει δύο επιλογές για να επαναφέρεις το φιλαράκι του: να επιστρέψει βουρ πίσω στη βάση σαν μια καταραμένη κότα ή να κάνει αυτό που του λένε οι φωνές μες στο κεφάλι του και να πέσει ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ. Αν ο Δύστροπος Καβαλάρης κυνηγήσει έναν αντίπαλο ήρωα, θα έχει μια περιορισμένη προμήθεια σφαιρών στο Κουμπούρι Τσέπης για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη της Σκάαρλ και να την επαναφέρει τρέχοντας στον μπαμπάκα.

Αν είναι έξυπνος, ο Κλεντ θα παρακολουθεί προσεκτικά την μπάρα θάρρους της Σκάαρλ για να ρίξει τους εχθρούς του σε παγίδα τη στιγμή που ανεβαίνει ξανά στη σέλα της κιτρινόκοιλης σαύρας για να κερδίσει την δεύτερη μπάρα ζωής. Έχοντας πλέον πρόσβαση στην Κονταρομαχία και στην Επίθεσηηηηη!!!, ο Κλεντ θα είναι σε θέση να κλειδώσει τον στόχο.ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Με το που τελειώσει η φάση λωρίδας, ο Κλεντ συνεισφέρει στην ομάδα του ως Μονομάχος—θα φρενιάσει σε κάθε ανύποπτο ανόητο που τυχαίνει να περνάει από τα χωράφια του, χρησιμοποιώντας την Κονταρομαχία ή την Αρκουδοπαγίδα σε Σχοινή για να επανατοποθετήσει τον αντίπαλό του ή να τον ακινητοποιήσει. Η επιπλέον μπάρα Ζωής της Σκάαρλ δίνει στον Δύστροπο Καβαλάρη κάποια στοιχεία τανκ, αλλά είναι σχετικά εύκολο για μια ολόκληρη ομάδα να εστιάσει στη σαύρα. Αν η Σκάαρλ εγκαταλείψει το πόστο της νωρίς, ο Κλεντ θα μείνει στα κρύα του λουτρού με λίγες πιθανότητες επιβίωσης.

Αν ο Κλεντ καταφέρει να παραμείνει πάνω στο δειλό ερπετοειδές, θα καταφέρει να ξεκλειδώσει όλες τις δυνατότητες του ως Δολοφόνος μεμονωμένου στόχου. Μπορεί να επιβραδύνει και να επιταχύνει διαδοχικά προς έναν απομονωμένο αντίπαλο χρησιμοποιώντας το Q και το E του, τα οποία τον κάνουν φονικό όταν πρέπει να καθαρίσει. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από μάχη με τον Κλεντ έτσι απλά. Ξεφεύγεις όταν είτε ο ένας, είτε ο άλλος έχει πεθάνει.

  Δεν μπορείς να ξεφύγεις από μάχη με τον Κλεντ έτσι απλά. Ξεφεύγεις όταν είτε ο ένας, είτε ο άλλος έχει πεθάνει.

Η κολλητικότητα του Κλεντ σε έναν στόχο τον καθιστούν τέλεια απάντηση στα αντίπαλα split-push, καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει την Υπέρτατή του στη λωρίδα με μια θωράκιση όπως πρέπει για να ενισχύσει τις δυνατότητές του στο 1×1. Η επιτάχυνση που απομένει στο πέρασμα της Επίθεσηηηης!!! του επιτρέπουν να φέρει φιλαράκια μαζί του.

Μια ιδανικά τοποθετημένη Υπέρτατη είναι ο τέλειος τρόπος για να υποχρεώσεις τους πάντες να μπουν σε ομαδική μάχη – αν είστε όλοι μαζεμένοι, ολόκληρη η ομάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί την επιτάχυνση σου και να κάνει την αντίπαλη εμπροσθοφυλακή κύμα. Αλλά η Επίθεσηηη!!! είναι ο καλύτερος και σχεδόν μοναδικός τρόπος να κινηθούν σε μια εκτεθειμένη πλευρά. Φυσικά, ακόμη και ο Κλεντ δεν θα’ πρεπε να επιτεθεί φάτσα-κάρτα σε ολόκληρο στρατό από μόνος του. Αλλά με λίγη βοήθεια από τους φίλους του, κάτι μπορεί να γίνει.


Συνεργάζεται καλά με τους εξής ήρωες:

Λούλου, η Νεραϊδομάγισσα

Ο Κλεντ μπορεί να έχει δύο μπάρες Ζωής, αλλά δεν είναι καν τανκ. Η Νεραϊδομάγισσα θωρακίζει και ενισχύει τον Κλεντ για να πάει να πέσει μέσα στον χαμό, για τον οποίο θα ήταν ευάλωτος σε περίπτωση που λείπει η σαύρα. Για να συνεχίζει να αφηνιάζει με στυλ.


Γκάρεν, η Δύναμη της Ντεμάσια

Οι ακίνητοι σύμμαχοι του Κλεντ δεν είναι τόσο ακίνητοι όταν Επιτίθενταιιιιι!!!στη μάχη μαζί του. Αν η Δύναμη της Ντεμάσια προσφέρει τη καρδιά του και τη σπάθα του στον Κλεντ, οι δυο τους θα έχουν την Ταχύτητα και την Ισχύ για να κάνουν κομματάκια την αντίπαλη εμπροσθοφυλακή.


Κίντρεντ, οι Αιώνιοι Κυνηγοί

Ο Κλεντ θα πρέπει πάντα να παίρνει αποφάσεις τη στιγμή που θα πέσει από το άτι του: να μείνει να πολεμήσει, προσπαθώντας να ανακτήσει το θάρρος της Σκάαρλ, ή να τα μαζέψει και να κάνει recall; Με τους Κίντρεντ, η επιλογή είναι απλή – η Γαλήνη του Αρνιού δίνει στον Κλεντ την ευκαιρία να πέσει στη μάχη ώστε να μπορέσει να ανέβει ξανά στη σέλα και να συνεχίσει να μάχεται, δυνατότερος από ποτέ!


Δυσκολεύεται ενάντια στους εξής ήρωες:

Λουξ, η Κυρά του Φωτός

Είναι δύσκολο για τον Κλεντ και την Σκάαρλ να παραμείνουν στον χαμό όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν εχθρό που έχει επιδράσεις καταστολής και ξαφνικές αυξήσεις Ζημιάς. Αν η Κυρά του Φωτός πιάσει το γιορντελόσαυρο με τα Δεσμά Φωτός, μπορεί να είναι σε θέση να τους κάνει κομματάκια με την Έσχατη Λάμψη προτού καταφέρουν ν’ αντιδράσουν.


Τζάνα, η Οργή της Καταιγίδας

Οι αντίπαλοι που μπορούν να απεμπλακούν και να επιβραδύνουν τον Κλεντ του φέρνουν έναν γερό πονοκέφαλο που δεν έχει τίποτα να κάνει με το μανιταρόζουμο. Ένας γρήγορος Ανεμοστρόβιλος ή ένας Μουσώνας φτάνουν για να μετατρέψουν μια Επίθεσηηηηη!!! σε Επιθεούλιμου!


Τριστάνα, το Πυροβολικό των Γιόρντλ

Το εύρος του Πυροβολικού των Γιορντλ στις τελικές φάσεις του παιχνιδιού θα κάνουν τον πεζό Κλεντ να ξανασκεφτεί την παρουσία του σε ομαδικές μάχες, καθώς το Άλμα Ρουκέτας και η Υπερ-Βολή ακυρώνουν μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του Δύστροπου Καβαλάρη: να κολλάει πάνω στον αντίπαλο του.