Όσο περνάνε τα χρόνια, το ανθρώπινο είδος μηχανεύεται συνεχώς νέους τρόπους διασκέδασης. Από το θέατρο, που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα, μέχρι σήμερα, οι τρόποι διασκέδασης έχουν αυξηθεί και εξελιχθεί. Πλέον πολύ υψηλά στην προτίμηση του κοινού, είναι το gaming. Οι gamers όσο πάνε και αυξάνονται και τα games όσο πάνε και βελτιώνονται. Πλέον οι δυνατοί χαρακτήρες και ένα πιο βαθύ και ψαγμένο story, είναι καθημερινότητα στον κόσμο των video games. Εύλογα λοιπόν, εφόσον υπάρχει τόσο μεγάλη άνθηση στον συγκεκριμένο τρόπο διασκέδασης, τα υπόλοιπα μέσα άρχισαν να δανείζονται και να μοιράζονται με το Gaming. Όπως ένα ωραίο βιβλίο μεταφέρονταν στον κινηματογράφο, έτσι και ένα αγαπητό video game, μεταφέρεται πλέον στο cinema. Το πρόβλημα είναι πως τις περισσότερες φορές, δεν γίνεται με επιτυχία. Οι δημιουργοί δεν καταφέρνουν να πιάσουν το feeling του παιχνιδιού και η ταινία καταλήγει να μην ικανοποιεί ούτε το αμύητο κοινό, ούτε τους φανατικούς θαυμαστές. Για αυτό λοιπόν, είπα να κάνω μερικές προτάσεις στα κινηματογραφικά studios, αγνοώντας το γεγονός πως κανένα δεν θα με ακούσει και βλέποντας τα πράγματα μέσα από τα μάτια ενός gamer, είπα να τους προτείνω μερικά παιχνίδια που θα μπορούσαν να γίνουν εξαιρετικές ταινίες.

Uncharted

The_Uncharted

Η συγκεκριμένη σειρά βιντεοπαιχνιδιών, είναι σαν να εκλιπαρεί κάποιο studio να την κάνει ταινία. Ο πρωταγωνιστής μας είναι ο Nathan Drake και είναι ένας γοητευτικός τυχοδιώκτης. Σε κάθε τίτλο της σειράς, ψάχνει κάποιο διάσημο κρυμμένο θησαυρό και φυσικά τίποτα δεν πάει όπως πρέπει. Συμμορίες που προσπαθούν να τον σταματήσουν, δολοπλοκίες, οικογενειακά προβλήματα και αμέτρητες στιγμές κινδύνου σε αχαρτογράφητα νερά, κάνουν το Uncharted έναν τέλειο υποψήφιο για την περιπέτεια της χρονιάς. Φυσικά ποιος θα ήταν ποιο κατάλληλος για να σκηνοθετήσει μια τέτοια ταινία, από τον Steven Spielberg.

God of War

god-of-war-image

 Η ελληνική μυθολογία έχει πάρει σάρκα και οστά πολλές φορές στο μεγάλο πανί, αλλά η συγκεκριμένη εκδοχή δεν έχει σχέση με τίποτα από όσα έχεις δει. Πρωταγωνιστής εδώ είναι ο τσαντισμένος Kratos, ο οποίος έχει βάλει σκοπό της ζωής του, να εκδικηθεί τους θεούς του Ολύμπου, καθώς τον παγίδευαν, με αποτέλεσμα να σκοτώσει την γυναίκα και το παιδί του. Αίμα, βία και θεοί που μοιάζουν με τέρατα, δημιουργούν ένα κόσμο παραμυθιού όπως κανέναν άλλο. Ιδανικός για να μεταφέρει αυτό το πόνημα στο μεγάλο πανί, θα μπορούσε να είναι ή ο Zack Snyder, έχοντας πείρα από τους 300 ή ο βετεράνος στο είδος της φαντασίας, Peter Jackson.

Resident Evil 4

resident_evil_4

Και ήρθε η στιγμή για το ένα και μοναδικό θρίλερ της λίστας. Ναι ξέρω πως έχουν βγει ήδη πολλές ταινίες Resident Evil, όμως καμία δεν κατάφερε να πιάσει, ούτε στο ελάχιστο την ατμόσφαιρα και την ιστορία των παιχνιδιών. Όλες οι ταινίες είναι άνευρες, γεμάτες κλισέ και με παντελώς αδιάφορες ιστορίες. Έτσι λοιπόν, θα πρότεινα να γίνει μια νέα προσπάθεια για να μεταφερθεί αυτό το εξαιρετικό franchise στο σινεμά. Θα έβαζα στην θέση του σκηνοθέτη των μετρ του είδους, James Wan και ως story θα ήθελα να μεταφέρει το Resident Evil 4. Το τέταρτο μέρος της σειράς, θεωρείτε από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα video games όλων των εποχών και έχει τον τέλειο συνδυασμό τρόμου, ατμόσφαιρας και δράσης. Πρωταγωνιστής ο Leon S. Kennedy, ο οποίος είναι πράκτορας και του ανατίθεται η αποστολή να σώσει την κόρη του προέδρου της Αμερικής, που έχει πέσει θύμα απαγωγής από μια μυστήρια φυλή. Το τι θα επακολουθήσει κανείς δεν το φανταζόταν, καθώς μπαίνουν στο προσκήνιο, creepy χωριά, σατανιστικές οργανώσεις, σχιζοφρενείς δολοφόνοι και πολλά άλλα, που θα σε τρομάξουν, ταράξουν και κλέψουν τις ήσυχες νύχτες σου.

 

Του Παναγιώτη Σενούντα.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στον Reviewer.