Περιεχόμενα

Περιεχόμενα
Πρόλογος
Το Εξώφυλλο του Shonen Jump
Στα Προηγούμενα
Το Εξώφυλλο
Το Τεύχος
Επίλογος

Πρόλογος

Το One Piece επέστρεψε και, αυτήν την εβδομάδα, βρίσκεται και στο εξώφυλλο του Shonen Jump. Το τεύχος ήταν εξαιρετικό, όπως αρμόζει σε ένα τεύχος του manga με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο.

Το εξώφυλλο του Shonen Jump

Αυτήν την εβδομάδα το One Piece έχει την τιμητική του, φυσικά, όμως δε θα μπορούσαμε να μην εντοπίσουμε τα στοιχεία που αναφέρονται στην Big Mom. Στο εξώφυλλο του Shonen Jump, λοιπόν, έχουμε τον Luffy, ανάμεσα σε βατόμουρα και ουράνια τόξα, να ανακαλύπτει οκτώ βατραχάκια που τραγουδάνε. Τα βατραχάκια έχουν διαφορετικό χρώμα το καθένα καθώς και χαρακτηριστικά στοιχεία καθενός από τους συνοδοιπόρους του Luffy. Στο κάτω μέρος, γράφει τις λέξεις «One Piece» με πολύχρωμα γράμματα, επίσης στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Είναι, θα μπορούσε να πει κανείς, μία αναφορά στο Νησί Whole Cake και το γεγονός ότι τα πάντα εκεί μπορούν και τραγουδάνε.

Στα προηγούμενα τεύχη

Μετά το Zou, ο Luffy μαζί με τους Nami, Brook και Chopper σχημάτισαν μία ομάδα διάσωσης του Sanji, ο οποίος απήχθη από τον απεσταλμένο της Big Mom, Capone Bege, για να τον παντρέψουν με την Pudding, την κόρη της Big Mom. Μαζί τους πήγαν και ο Pedro με τον Pekoms ως εκπρόσωποι των Mink και του πληρώματος της Big Mom, αντίστοιχα. Στο πλοίο ανακάλυψαν την Carrot, το λαγουδάκι-Mink αλλά αποφάσισαν να συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους. Ο Pekoms τους βοήθησε να περάσουν το πρώτο σημείο επιβεβαίωσης όπου γνώρισαν την εν λόγω Pudding. Εκείνη τους αποκάλυψε πως ο Sanji δε θέλει να την παντρευτεί και τους έδωσε έναν αυτοσχέδιο χάρτη με οδηγίες για το πώς θα φτάσουν στο νησί του γάμου. Εκεί όμως τους περιμένει η Big Mom. Στο βυθό προς το νησί, ενημερώθηκε για την άφιξή τους και ο Jinbe. Γυρίζοντας στο πλοίο με τον χάρτη της Pudding ανακαλύπτουν ότι ο Pekoms λείπει και έχει αφήσει ένα σημείωμα στον τοίχο του μπάνιου που γράφει «γυρίστε πίσω».

Το εξώφυλλο του τεύχους 829

Εδώ, βλέπουμε στη μία πλευρά όλους τους Strawhats ντυμένους στα μαύρα, ενώ στην άλλη πλευρά ανθρώπους που δε γνωρίζουμε αλλά θα μπορούσαμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι πρόκειται για τους κακούς της επικείμενης ταινίας του One Piece, Film Gold. Στο παρασκήνιο μπορούμε, επίσης, να διακρίνουμε τρεις άνδρες. Τον Sabo, τον Rob Lucci και έναν τρίτο άγνωστο.

Το τεύχος 829

Έχοντας χάσει τον οδηγό τους, τον Pekoms, ο Luffy και η ομάδα του αφήνουν πίσω τους τον Νησί του Κακάο και ακολουθώντας τις οδηγίες της Pudding κατευθύνονται προς το μέρος όπου βρίσκεται η Yonkou Big Mom, το Νησί Whole Cake. Η ανησυχία του Luffy για τον Pekoms, τον οποίον θεωρεί πως πρέπει να ψάξουν, καθησυχάζεται από τον Pedro με το επιχείρημα ότι πιο εύκολο είναι να το λες παρά να το κάνεις και το ότι ο Pekoms μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του. Η ανησυχία της Nami, όμως, έγκειται στο αν θα μπορέσουν να φτάσουν στο Νησί Whole Cake χωρίς να τους καταλάβουν οι εχθροί τους και έτσι κοιτάζει συνεχώς το χάρτη που της έφτιαξε η Pudding. Ο Luffy, που μόλις για πρώτη φορά βλέπει τον χάρτη τον χαρακτήριζε περίεργο. Τη συζήτηση διακόπτει ο Pedro ο οποίος φαίνεται να βλέπει ένα νησί μπροστά τους.

Ενθουσιασμένοι, Chopper και Carrot αναρωτιούνται τι νησί μπορεί να είναι αυτό και από τι να είναι φτιαγμένες οι πόλεις του, με τον πρώτο να ελπίζει στην καραμέλα. Έρχεται, όμως, να τους απογοητεύσει η Nami με την αποκάλυψη πως κατά πάσα πιθανότητα είναι φτιαγμένες από μαρμελάδα αλλά δεν θα ξεμπαρκάρουν εκεί. Η έκφραση στα πρόσωπά τους όταν δεν το πιστεύουν είναι γεμάτη θλίψη. Κοιτάζοντας τον χάρτη, η Nami συμπεραίνει ότι δεν πρέπει να πλησιάσουν πολύ το νησί και να κατευθυνθούν προς τα εκεί που δείχνει η δεύτερη Log Pose, με την Pudding να τις έχει αριθμήσει. Τα παράπονα από τον Chopper και την Carrot συνεχίζονται προσπαθώντας να μεταπείσουν τη Nami, δελεάζοντάς την με νοστιμιές. Η πλοηγός είναι ανένδοτη και υποδεικνύει στον Luffy την κατεύθυνση των «τρεις η ώρα» (san ji), προς τα ανατολικά δηλαδή, το οποίο ο καπετάνιος εκλαμβάνει ως «προς την κατεύθυνση του Sanji» και αρχίζει να φωνάζει και να στριφογυρίζει το πηδάλιο, αναγκάζοντας τη Nami να του κάνει παρατήρηση.

Η Nami εξηγεί στον Brook πως κρατώντας μία ασφαλή απόσταση από τα νησιά και κατευθυνόμενοι προς το επόμενο όποτε βλέπουν ένα νησί, ξεφεύγουν από το δίκτυο παρακολούθησης του εχθρού. Εν τω μεταξύ, ο Luffy με τον Brook τσακώνονται για το πηδάλιο, όμως, ο σκελετός δείχνει να καταλαβαίνει. Έτσι η Nami τον αφήνει στο πόδι της για να πάει αν μαγειρέψει. Το ίδιο, όμως, έχει πει ότι θα κάνει και ο Luffy εξοργίζοντας τη Nami η οποία, κρατώντας τον από το πρόσωπο του απαγορεύει να ξαναπατήσει στην κουζίνα. Έτσι αρχίζει ο τσακωμός με τον Luffy να ανακοινώνει πως δε θα πληρώσει και τη Nami να του απαντάει πως δε θέλει τα λεφτά του. Την ίδια στιγμή, με ένα επιτόπιο άλμα, η Carrot βρίσκεται στο παρατηρητήριο, ζητώντας από τον Pedro να αλλάξουν βάρδια για να φανεί κι εκείνη χρήσιμη.

Κοιτάζοντας από το παρατηρητήριο, η Carrot συνειδητοποιεί ότι πλέουν σε μία θάλασσα στο χρώμα του σταφυλιού, όμως ο Pedro την καθησυχάζει πως όλα θα πάνε καλά αφού πρόκειται απλά για ποτάμια χυμού που ρέουν σε αυτές τις περιοχές. Ο Chopper κλαίγοντας θέλει να δοκιμάσει. Η Nami, παρατηρητική όπως πάντα, απορεί πώς ξέρει τόσο πολλά για αυτές τις περιοχές ο Pedro με τον τελευταίο να ομολογεί πως έχει ξαναβρεθεί εκεί. Σε εκείνο το σημείο, πριν ρωτήσει για παραπάνω πληροφορίες η Nami, η Carrot βλέπει μία γιγαντιαία σαρανταποδαρούσα. Nami και Chopper τρέχουν φοβισμένοι, ενώ οι υπόλοιποι ετοιμάζονται για μάχη.

Εν τω μεταξύ στο Νησί Whole Cake, ο κόσμος φωνάζει ότι η ασθένεια της Mama χτύπησε πάλι. Ο Tamago ρωτάει τι έχει ζητήσει αυτήν τη φορά. Η απάντηση είναι Croquembouche. Συνειδητοποιώντας ότι είναι δύσκολη παραγγελία και πως δεν έχουν έτοιμα, το πλήρωμα αποφασίζει να φτιάξει. Όμως η Big Mom έχει αφηνιάσει και κατευθύνεται προς τη Πόλη των Γλυκών, την πρωτεύουσα, καταστρέφοντας στο διάβα της ό,τι βρίσκει.

Τα θύματα συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς η Big Mom συνεχίζει την πορεία της. Τα μέλη του πληρώματος αποφασίζουν να εκκενώσουν την Πόλη των Γλυκών αφού μόνο ένα Croquembouche μπορεί να τη σταματήσει πλέον. Η Big Mom αρχίζει να πετάει ζωντανά γλυκά που εκρήγνυνται, ζητώντας απεγνωσμένα ένα γλυκό. Ανεβασμένη, πλέον, πάνω σε ένα κτήριο ζητάει το Croquembouche της. Ο κόσμος τρέχει στους δρόμους και τα σύννεφα και ο ήλιος την παρακαλούν να σταματήσει. Αρχίζει να τρώει ζωντανά γλυκά αναζητώντας αυτό που θέλει μέχρι που κάποιος την σταματάει φωνάζοντας το όνομά της.

Η Big Mom δεν αναγνωρίζει τον δέκατο έκτο γιο της, Muscat, ο οποίος της ζητάει τριάντα λεπτά ακόμα για να το ετοιμάσουν. Τα αδέρφια του προσπαθούν να τον σταματήσουν όμως αυτός δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει την πρωτεύουσα να καταστραφεί χωρίς λόγο. Η μητέρα του του λέει να φύγει από τη μέση και εκείνος καταλαβαίνει πως δεν καταλαβαίνει. Η Big Mom λέει τη φράση «Ζωή ή Κέρασμα» και όλοι πανικοβάλλονται που θα το κάνει αυτό στον ίδιο της τον γιο.

Ο Muscat πανικοβάλλεται κι αυτός. Τα μάτια της μητέρας του έχουν θολώσει και εκείνος αρχίζει να μετατρέπεται σε γλυκό. Ένας αδελφός του του φωνάζει να ηρεμήσει για να μην πάθει τα χειρότερα. Η Big Mom τον αρπάζει από τα γλυκά που κρέμονται από το σώμα του και τραβάει μαζί με το γλυκό τη ζωτική του ενέργεια. Όλοι οι παρευρισκόμενοι έχουν μείνει άναυδοι. Η Big Mom έχει σκοτώσει τον ίδιο της τον γιο και ζητάει ακόμα Croquembouche.

Από τα βάθη του Ποταμού του Χυμού εμφανίζεται ο Jinbe με ένα τεράστιο, ζωντανό Croquembouche. Εκείνο κλαίει που θα φαγωθεί. Ο Jinbe πιάνοντας το Croquembouche, κάνει ένα άλμα και μπουκώνει την Big Mom. Εκείνη χαμογελάει στη γεύση του και φωνάζει πως της φαίνεται νοστιμότατο. Ο κόσμος πανηγυρίζει που ικανοποιήθηκε η Big Mom και τα Croquembouche που είναι νοστιμότατα. Αποκαλούν τον Jinbe σωτήρα. Μπροστά στον Jinbe, η βασίλισσα του Totland, Charlotte Linlin τον ευχαριστεί για το Poneglyph που της έφερε αν και δεν μπορεί να το διαβάσει. Η Linlin δεν έχει ιδέα για το τι έχει κάνει και ο Jinbe της λέει πως δεν είναι εκείνος υπεύθυνος αλλά έχει κάτι άλλο να της πει. Εκείνη τον ρωτάει αν κατά τύχη θέλει να αποχωρήσει από το πλήρωμά της.

Επίλογος

Είδαμε αστείες στιγμές, είδαμε και σκηνές δράσης. Αυτό που μας μένει όμως είναι η κρίση της Big Mom μετά από την οποία δε θυμόταν τίποτε. Φαίνεται, λοιπόν, πως αν και είναι μία από του Yonkou έχει κι αυτή τις αδυναμίες της. Αν κάναμε μία πρόβλεψη θα ήταν ότι ο Luffy θα τη νικήσει κάνοντάς τη να συνειδητοποιήσει τις καταστροφές που πραγματοποιεί στις κρίσεις της. Επίσης, ίσως δούμε μία συμμαχία με τον Jinbe στο πολύ κοντινό μέλλον καθώς η πλευρά του Luffy έχει έλλειψη στους δυνατούς πολεμιστές αυτή τη στιγμή. Σε γενικές γραμμές, το τεύχος ήταν ικανοποιητικότατο, όπως αρμόζει άλλωστε στο One Piece.