Όταν κάποιος έρχεται αντιμέτωπος με το Noblesse θεωρεί ότι πρόκειται για ακόμα μια τυπική ιστορία βαμπιρ…χμμμ…λοιπόν ας το ξανασκεφτεί, καθώς αυτό το webtoon των Son Je Ho και Lee Kwangsu είναι κάτι παραπάνω απο αυτό..

 

Ιστορία: Όλα αρχίζουν όταν ο Cadis Etrama Di Raizel (Rai) , ένας παντοδύναμος ευγενής (Noble), ξυπνάει μετά από 820 χρόνια ύπνου σε ένα εγκαταλλελημένο κτίριο κάπου στην σύγχρονη Νότιο Κορέα. Στην προσπάθεια του να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ζωής του, η τύχη τον φέρνει σε ένα σχολείο της περιοχής, του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο πιστός του υπηρέτης Frankenstein, ένας άνθρωπος με υπερφυσικές ικανότητες. Με την βοήθεια του  Frankenstein, ο Rai εγγράφεται στο σχολείο και εκεί γίνεται φίλος με τους Shinwoo, Ikhan, Yuna κ.α..ζώντας αυτό που πάντα ήθελε, μια φυσιολογική ζωή. Δυστυχώς όμως, το όνειρο αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς μια μυστική οργάνωση (Union) θα αρχίσει να τους ενοχλεί στέλνοντας γενετικά μεταλαγμένους agents να αιχμαλωτίσουν τον  Rai…Και κάπως έτσι αρχίζει να ξετυλίγεται η ιστορία με τις δυνάμεις και το παρελθόν του  Rai και της φυλής του να αποκαλύπτονται…

 

Να το διαβάσω; Εννοείται πως ναι! Θεωρώ πως έχει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στα manga/manwha που συναντάμε τον τελευταιο καιρό, με συνεχή ροή και ωράιο σχέδιο. Επίσης είναι ένα “unisex” ανάγνωσμα και αυτό γιατί συνδιάζει την δράση, το μυστήριο και το υπερφυσικό με τους ευπαρουσίαστους χαρακτήρες (γκουχ, γκουχ, ετοιμαστείτε για nosebleed).

Πιθανόν τα πρώτα κεφάλαια να κουράσουν λίγο και αυτό γιατί η πλοκή είναι σχετικά αργή, όμως η συνέχεια θα σας αποζημιώσει, καθώς η δράση και εχμ, το ξύλο, χαρίζονται άπλετα, με τους υπέροχα δομημένους χαρακτήρες να ξετιλύγουν την προσωπικότητα τους και τις δυνάμεις τους,  και επιτέλους να αποκαλύπτεται το παρλεθόν τους και η σημασία πίσω από την ένοια του Noblesse.

Τέλος, το ίδιο το  webtoon σε προκαλεί να το κάνεις καθώς τρέχει απο το 2007 και μέχρι σήμερα συνεχίζει με νεα κεφάλαια σχεδόν κάθε εβδομάδα. Επίσης σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη μετάφρασή του (2014) απέκτησε original video adaptations (2015,2016) κάτι που αν μη τι άλλο ιντριγκάρει τον αναγώστη.

 Noblesse_Facebook_Cover_1

Πληροφορίες:

 

Όνομα:  Noblesse (Korean:노블레스 Revised:Nobeulleseu)

Τύπος: web toon / manwha

Είδος: Shounen, Action, Comedy, Mystery, Supernatural

Συγγραφέας: Son Jeho

Σχεδιαστής:   Lee Kwangsu

Original Run: 2007 – σήμερα

 

Διαβάστε το : http://www.mangareader.net/noblesse