Ήρθε η στιγμή για διάβασμα, αυτοσυγκέντρωση, ώρες ολόκληρες στη βιβλιοθήκη αλλά και πολύ καφέ. Ναι είναι αισίως η εποχή της αγαπημένης μας εξεταστικής του Ιουνίου και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προτείνουμε μερικές αξιόλογες Ιαπωνικές σειρές για τις ώρες τις οποίες θα σκέφτεσαι και θα λες σε όλους ότι πρέπει να διαβάσεις αλλά δεν θα κάτσεις με τίποτα να διαβάσεις.  

Η λίστα με τα anime που ακολουθούν είναι ιδιαίτερη καθώς δεν έχει ιδιαίτερη σύνδεση, μόνο το γεγονός ότι έχω αρκετά χρόνια να τα δω και είναι από τις σειρές που με έκαναν να διασκεδάσω ειδικά τέτοια εποχή που είχα εξετάσεις στο σχολείο και όχι εξεταστική. Ίσως κάποιους από σας πάει λίγα χρόνια πίσω και άλλοι που δεν τις έχετε δει πρέπει να τις δείτε σήμερα κι ολας. 

Darker Than Black

TWtJYhs

Σύνοψη: Μέσα σε ένα κόσμο που δεν έχει μεγάλη διαφορά από τον δικό μας, πριν 10 χρόνια εμφανίστηκαν κάποια μυστηριώδη μέρη στην Ιαπωνία και τη Νότια Αμερική που λέγονται Hell’s Gate και Heaven’s Gate. Επίσης μετά την εμφάνισή του, κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν να απαρνηθούν την ανθρώπινη φύση τους με αντάλλαγμα υπερφυσικές δυνάμεις. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκαν κάποιοι νέοι στρατιώτες και κατάσκοποι αλλά και εκείνοι που τους κυνηγούν. 

Το Darker Than Black είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου anime, από το opening μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου. Έχει μερικούς πολύπλοκους και ιδιαίτερους χαρακτήρες, ακριβώς τη δόση science fiction που χρειάζεται ένα τέτοιο anime και πολλές μα πολλές μάχες. Το μόνο κακό που έχει κατά τη γνώμη μου είναι το τέλος του δεύτερου κύκλου όπου πραγματικά δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα αλλά ίσως δεν το έχω δει αρκετές φορές. Γενικά το προτείνω ανεπιφύλακτα, είναι από τα anime που εύκολα τα τελειώνεις το πολύ σε μια εβδομάδα γιατί απλά δεν αντέχεις την αναμονή για το επόμενο. 

Beck

maxresdefault

Σύνοψη: Ο Yukio, ή αλλιώς Koyuki είναι ένας φυσιολογικός μαθητής λυκείου που μέσω ενός σκύλου γνωρίζει έναν κιθαρίστα όπου πρόκειται να γίνει μεγάλος και τελικά μπαίνει κι αυτός στα άδυτα της τοπικής σκηνής, της μουσικής αλλά και τη καρδιάς της Maho. 

Το Beck είναι ένα κλασικό slice of life anime που έχει αρκετά όμορφα στοιχεία καθώς συνδυάζει τη μουσική, τα όνειρα και τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του γυμνασίου. Όλοι μας περίπου είμαστε ο Koyuki και με τον τρόπο που τον παρουσιάζει δεν είναι απλά ένας δημοφιλής ήρωας, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης ενός outsider που μα θυμίζει κάτι από τον καθρέφτη μας. Και σύμφωνα με το Beck όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα ακόμη και τα πιο τρελά όνειρα. 

Chrono Crusade

Chrono-Crusade-chrono-crusade-15197475-1024-768

Σύνοψη: Ο Chrono είναι ένας δαίμονας από την κόλαση που λόγω κάποιον γεγονότων έχασε τα κέρατά του αλλά και τις δυνάμεις του και τώρα πια ζει με μια καλόγρια/εξορκιστή, την Rosette Christopher του Τάγματος της Μαγδαληνής που προσπαθούν να αποτρέψουν μια τεράστια επιδημία από δαίμονες αλλά και να σταματήσουν το τέλος του κόσμου και τα διαβολικά σχέδια ενός άλλου δαίμονα.

 

Της Anette Cheniell. Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στον Reviewer.