Όταν σκεφτόμαστε την Ιαπωνία το μυαλό μας πάει σε anime, manga, περίεργη μουσική και εξελιγμένα τρένα. Ίσως ένα πιο περίεργο κομμάτι αυτής της χώρας είναι οι live action anime ταινίες που παράγει. Αυτές οι ταινίες μπορεί από την μία να είναι απλά αισθηματικές ταινίες, μπορεί να είναι όμως και ακραίως εξωπραγματικές (όπως και τα αντίστοιχα anime), κάτι που τις κάνει να είναι είτε πολύ κακές είτε πολύ πετυχημένες.

Kiseijuu / Parasyte (2014-2015)

parasyte_movie1

Το Parasyte είναι ένα από τα καλύτερα anime του 2015, καθώς κατάφερε να καθηλώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα όλους τους fans. Μετά την μεγάλη επιτυχία του σαν anime, λοιπόν, πέρασε και στην μεγάλη  οθόνη, με σκηνοθέτη τον Takashi Yamazaki, και με μεγάλα ονόματα ηθοποιών, όπως αυτό του Sometani Shota και της Ai Hashimoto. Ενώ οι απόψεις διίστανται, και οι δύο ταινίες Parasyte είναι αρκετά ικανοποιητικές και αντιπροσωπεύουν, αν όχι τόσο το manga, τότε λίγο παραπάνω το anime.

Beck (2010)

beck

Με αυτήν την ταινία ένα είναι το σίγουρο. Θα ερωτευτείς παράφορα τον ιαπωνικό κινηματογράφο. Η Beck είναι μια ταινία adaptation από το ομώνυμο anime υπό την αιγίδα του σκηνοθέτη Yukihiko Tsutsumi. Με πρωταγωνιστές τους Takeru Sato και Hiro Mizushima, η ταινία αυτή θα σου αποδείξει πως όσο άσχημα κι αν φαίνονται τα πράγματα, η ζωή σου μπορεί να αλλάξει αναπάντεχα, και σε βαθμό που δεν μπορείς καν να φανταστείς.

Nana (2005)

nana

Η Nana είναι σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά anime που υπήρξαν ποτέ. Δεν θα ήταν δυνατόν, όμως, να μην είναι το ίδιο πετυχημένη και η ταινία του. Ο σκηνοθέτης της, Kentarou Otani, έκανε μια εξαιρετική μεταφορά του anime αλλά έδωσε και το δικό του στίγμα, κάτι που κάνει αυτή την ταινία τόσο υπέροχη. Για εσένα που διστάζεις ακόμα , λοιπόν, σε περιμένει ένας νεότατος Ryuuhei Matsuda και η Mika Nakashima για να σε κάνουν να αναρωτηθείς γιατί δεν την είχες δει τόσο καιρό αυτήν την ταινία.

Rurouni Kenshin (2012-2014)

ruru

Το Rurouni Kenshin είναι από τα anime με το οποίο πολλοί/ες μεγάλωσαν και δέθηκαν. Η τριλογία του στον κινηματογράφο επομένως δεν θα γινόταν παρά να είναι επιτυχημένη. Ίσως να μιλάμε για ένα από τα καλύτερα live action anime με τόση δράση. Με σκηνοθέτη τον Keishi Ohtomo και πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Takeru Sato, ο Rurouni είναι αυτό ακριβώς που αγαπήσαμε και σαν anime, δηλαδή ο χαριτωμένος περιηγητής, που όμως δεν θα ανεχτεί την αδικία σε καμιά περίπτωση.

Gantz (2010)

gantz perfect answer image 01

 Δύο παιδιά ξυπνούν σε ένα δωμάτιο κυριαρχημένο από μία μαύρη σφαίρα που τους στέλνει να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν τους εξωγήινων που κρύβονται στην Γη. Αυτή είναι η πλοκή του anime και αυτήν την ιστορία κατάφερε ο Shinsuke Sato να μεταφέρει στον κινηματογράφο χωρίς κανένα πρόβλημα, με μεγάλη επιτυχία. Με τους Kazunari Ninomiya και Ayano Gou, η ταινία δεν θα μπορούσε να υπόσχεται τίποτα το λιγότερο.

 

Της Στεφανίας Τσιβελεκίδου. Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στον Reviewer.