Περιεχόμενα
1. Εξώφυλλο
2. Προηγούμενα
3. Τεύχος
4. Επίλογος

Μπορεί τα spoilers τα οποία είχαμε δημοσιεύσει να μην ήταν αληθινά και ζητούμε συγγνώμη για αυτό, όμως το One Piece αυτής της εβδομάδας ικανοποίησε και με το παραπάνω.

Στο εξώφυλλο…

Απεικονίζονται η Πριγκίπισσα Shirahoshi και ο Πρίγκηπας Fukaboshi, τέκνα του Βασιλιά Neptune, στους δρόμους του Νησιού των Ψαρανθρώπων, να κοιτάζουν χαρούμενοι τα παιδιά που παίζουν στο δρόμο φορώντας καπέλα πανομοιότυπα με εκείνο του Luffy. Η εικόνα τιτλοφορείται «A certain hero’s hat is all the rage.» Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο, για όσους δε θυμούνται, ότι ο Luffy είχε σώσει το νησί από τον Hody Jones, που απειλούσε να το καταλάβει και να το «καθαρίσει», και τον συνεργάτη του, Vander Decken τον Ένατο, ο οποίος σε μία απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει την καρδιά της Shirahoshi έστειλε ένα τεράστιο πλοίο να πέσει πάνω της. Ο Luffy προσπάθησε να σταματήσει την πρόσκρουση του πλοίου, αλλά μόνο μετά την παρέμβαση των Βασιλιάδων της Θάλασσας υπό τις εντολές της πριγκίπισσας κατάφεραν να το σταματήσουν. Αυτά και η φιλία του με τον Jinbe, τον αρχηγό των Ψαρανθρώπων Πειρατών, έκαναν τον Luffy ήρωα του νησιού.

Στα προηγούμενα…

Όσο η συμμαχία Luffy και Law πολεμούσε στη Dressrosa, οι Nami, Brook, Chopper και Sanji βρίσκονταν στο νησί Zou, το οποίο βρίσκεται στην πλάτη ενός χιλιετούς ελέφαντα. Πριν την άφιξή τους στο νησί, είχε επιτεθεί στους κατοίκους του νησιού -Mink- μία ομάδα πειρατών που πρόσκεινται στον Kaido. Με αρχηγό τον Jack, νίκησαν τα Mink χάρη στη χρήση ενός δηλητηρίου σε αέρια μορφή. Αφού ο Caesar απορρόφησε το αέριο, ο Chopper θεράπευσε τα Mink. Πριν προλάβει να φτάσει το υπόλοιπο πλήρωμα στο Zou, βρέθηκε στο νησί ένα ζευγάρι πειρατών που πρόσκεινται σε έναν άλλον Yonkou, την Big Mom, και αφού ο Capone Bege παραλίγο να σκοτώσει τον συνεργάτη του Pekoms, απήγαγε τον Sanji για να τον οδηγήσει σε έναν παρά τη θέλησή του γάμο με γαμπρό τον ίδιο. Η νύφη; Η τριακοστή πέμπτη κόρη της Big Mom, Pudding. Αφού τα Mink έγιναν φίλοι με τους Strawhats που κατέφθασαν λίγες μέρες μετά στο νησί, και αφού απώθησαν άλλη μία επίθεση του Jack, ο Luffy αποφάσισε πως είναι ώρα να σώσει τον Sanji. Με πλήρωμα τους Chopper, Brook και Nami αλλά και το Mink-λεοπάρδαλη που ακούει στο όνομα Pedro και τον Pekoms ως άνθρωπο εκ των έσω, ξεκίνησαν για να διεισδύσουν στο νησί της Big Mom. Στην πορεία, ανακάλυψαν πάνω στο πλοίο την Carrot, το Mink-κουνέλι, η οποία ήθελε να βοηθήσει. Έπειτα από μία συνάντηση με τα αδέρφια του Sanji, Yonji και Reiju, την οποία υποσχέθηκαν και οι δύο πλευρές να ξεχάσουν, ο Pekoms ακολουθώντας το πρωτόκολλο τους πήγε σε ένα σοκολατένιο νησί στην περιοχή της Big Mom. Εκεί, Luffy και Chopper έφαγαν ένα κτήριο και παραλίγο να συλληφθούν αλλά επενέβη η Pudding, η νύφη που προορίζεται για τον Sanji.

Στο τεύχος…

Στο Νησί του Κακάο, στην Πόλη της Σοκολάτας, αντηχεί μία κραυγή έκπληξης. Ο Luffy δεν μπορεί να πιστέψει πως η συνομιλήτριά του, όχι μόνο είναι κόρη της Big Mom, αλλά είναι και η Pudding που πρόκειται να παντρευτεί ο Sanji. Η Nami και ο Pedro έχουν μείνει άφωνοι και με ανοιχτό το στόμα. Ο Brook αναφωνεί ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν όλη την τύχη με το μέρος τους και πως θα γινόταν μία εξαιρετική σύζυγος. Η Carrot και ο Chopper είναι υπερβολικά απασχολημένοι για να αντιδράσουν καθώς τρώνε τους τοίχους και τα έπιπλα του καφέ της Pudding. Η Pudding, όμως, είναι ακόμα πιο έκπληκτη από τους Strawhats. Συνειδητοποιεί πως μιλάει με το πλήρωμα στο οποίο βρίσκεται ο μέλλων σύζυγός της. Δεν μπορεί να το πιστέψει. Ξαφνικά, της έρχεται στη μνήμη ότι κάπου έχει ξαναδεί το πρόσωπο του λαίμαργου καπετάνιου, αναγνωρίζοντάς τον ως τον Strawhat Luffy.

Η Pudding, εμφανώς ταραγμένη, τους ρωτάει πώς κατάφεραν να περάσουν την επιθεώρηση στις τάρτες όταν το πλήρωμά τους δεν πρόσκειται σε αυτό της μητέρας της. Απορεί και σχετικά με το λόγο που βρίσκονται εκεί. Τους προειδοποιεί πως θα τους σκοτώσουν αν τους βρουν. Τους εξηγεί πως βρίσκονται στις περιοχές της Big Mom και εκείνη είναι τα μάλα τρομακτική. Με το που τελειώνει τη φράση της, θυμάται πως οι συνομιλητές της είναι κι εκείνοι τρομακτικοί πειρατές και προτάσσει ένα κουζινομάχαιρο για να αμυνθεί. Η Nami προσπαθεί να την καθησυχάσει λέγοντάς της πως δεν έχουν βίαιες προθέσεις. Ο Pedro, όμως, έχει δράσει αστραπιαία. Με το ένα του χέρι πιάνει το χέρι με το οποίο κρατάει η Pudding το μαχαίρι, με το άλλο φέρνει το ξίφος του στο λαιμό της νεαρής κοπέλας η οποία βγάζει μία κραυγή αγωνίας. Ο Pedro ρωτάει τον Luffy για το πώς πρέπει να ενεργήσει σε σχέση με την Pudding, εκνευρίζοντας τη Nami που προσπαθούσε να την καθησυχάσει.

Αφού έχουν ηρεμήσει τα πνεύματα και η Pudding πίνει το ρόφημά της καταλαβαίνει πως το πλήρωμα βρίσκεται εκεί για να πάρει πίσω τον Sanji. Τους εξηγεί πως δε θα χαρακτήριζε τον γάμο της με τον Sanji ως συναινετικό αλλά η μητέρα της είναι ξεροκέφαλη και πεισματάρα και όλα τα παιδιά της γνωρίζουν πως ο απώτερος σκοπός της είναι να εκμεταλλευτεί τους γάμους τους για να ενισχύσει το πειρατικό της πλήρωμα. Συνεχίζει λέγοντας πως κανένα από τα αδέρφια της δεν περιμένει να επιλέξει τον σύζυγό του. Ο Luffy την ρωτάει γιατί δεν το σκάει αφού δεν μπορεί να επιλέξει ποιον θα παντρευτεί. Η Pudding, αναπολώντας τους εξιστορεί πως μία από τις αγαπημένες της αδελφές έφυγε από το σπίτι για να βρει ελεύθερη και ανεξάρτητη αγάπη, μία περιπέτεια για να βγει γαμπρό. Η Nami παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή ενώ ο Brook έχει κι άλλες απορίες. Λέει πως σύμφωνα με τις γνώσεις του, η Pudding είναι η τριακοστή πέμπτη κόρη της οικογένειας Charlotte και αναρωτιέται αν η Big Mom έχει όντως τριάντα πέντε κόρες.

Η Pudding εξηγεί ότι στην πραγματικότητα, η μητέρα της έχει τριάντα εννέα κόρες και σαράντα έξι γιους και πως και οι ογδόντα οχτώ είναι αδέρφια. Οι πατεράδες τους, σύμφωνα με την Pudding, βρίσκονται παντού αφού η μητέρα της έχει σαράντα τρεις συζύγους και συνολικά πρόκειται για μία οικογένεια εκατόν είκοσι εννέα ατόμων. Ο Brook δεν μπορεί να πιστέψει τον αριθμό. Η Pudding συνεχίζει και λέει πως πολλά από τα αδέρφια της έχουν ήδη δικά τους παιδιά οπότε υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που φέρουν το αίμα της Big Mom. Εξηγεί πως όλο το πειρατικό πλήρωμα της μητέρας της είναι δομημένο γύρω από την πραγματική της οικογένεια. Ο Luffy έχει μείνει άναυδος. Ο Brook καταλαβαίνει πως πρόκειται για μία Big Mom όνομα και πράγμα. Ο Chopper, συνεχίζοντας να τρώει το τραπέζι, ρωτάει την Pudding αν συνάντησε τον Sanji. Εκείνη κοκκινίζοντας πως τον συνάντησε μία φορά.

Πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας και μόνο που τον σκέφτεται και νιώθοντας ότι βρίσκεται σε ένα λιβάδι με λουλούδια μιλάει για τον μέλλοντα σύζυγό της. Λέει πως τα φρύδια του ήταν λίγο παραπάνω στριφογυριστά από ότι θα ήθελε αλλά ήταν τόσο ευγενικός, ένας αληθινός κύριος. Τα μάτια του είχαν μετατραπεί σε καρδιές αλλά ξέρει τόσα για την παρασκευή γλυκών και της έμαθε και μερικά πράγματα. Έχουν τα ίδια χόμπι και είναι τόσο αρρενωπός. Έχει ακούσει ότι τα πόδια του είναι μαύρα και είναι πολύ δυνατός. Είναι σίγουρη πως θα την προστατεύσει. Η αντίδρασή της κάνει τον Luffy να ξεκαρδιστεί λέγοντάς της πως είναι πολύ κουλ τύπος. Ο Chopper, μασουλώντας ακόμα, της ξεκαθαρίζει πως το ότι τον φωνάζουν «Black Leg» δεν έχει καμία σχέση με το ενδεχόμενο τα πόδια του να είναι μαύρα. Η Nami την ρωτάει αν είναι πιθανό να τον έχει ερωτευτεί ήδη. Η Pudding κοκκινίζει για ακόμη μια φορά. Ψελλίζει πως οι εντολές της μητέρας της είναι κατηγορηματικές και πως αφού το να παντρευτεί είναι υποχρεωτικό εκείνη… Η Carrot, γεμάτη χαρά, την διακόπτει πηδώντας πάνω της και αγκαλιάζοντάς την, λέγοντάς της πως και εκείνη είναι τον αγαπάει τον Sanji κάνοντας την Pudding να κρύψει το πρόσωπό της από την ντροπή. Ο Brook σχολιάζει την κατάσταση επισημαίνοντας πως δεν είναι περίεργο που τα μάτια του Sanji έγιναν καρδιές αφού η Pudding είναι τόσο θαυμάσια.

Ο Pedro προτείνει να την δέσουν και να τη φιμώσουν αλλιώς θα ενημερώσει τους εχθρούς για την παρουσία τους στο νησί και αν μαθευτεί πως βρίσκονται στο νησί, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα πέρασμα στην περιοχή της Big Mom δε θα καταφέρουν να φτάσουν ποτέ στον Sanji. Η Nami τον επιπλήττει. Ο Pedro ρωτάει τη Nami πώς είναι σίγουρη ότι δε θα τους προδώσει όντας κόρη της Big Mom. Η Nami του αντιλέγει πως αν και αυτό είναι αλήθεια, η Pudding φοβάται τους γονείς της. Ο Pedro της υπενθυμίζει πως αυτός είναι ένας λόγος για να τους καταδώσει. Η Pudding ακούει σιωπηλά τρομαγμένη τη συζήτηση των δυο τους.

Μετά από λίγη ώρα πιάνει μία πένα και αρχίζει να σχεδιάζει κάτι σε ένα χαρτί. Λέει πως θα παραλίγο να ξεχάσει να τους πει για τον Sanji, ότι όλο το Totland γιορτάζει για το επερχόμενο γάμο της. Το ίδιο και οι Vinsmoke. Αλλά και η μητέρα της είναι ενθουσιασμένη με την τούρτα του γάμου. Δεν μπορεί να παρακούσει τις εντολές της μητέρας της οπότε δεν μπορεί να παντρευτεί όποιον θέλει αλλά από τότε που ήταν παιδί, πάντα αναρωτιόταν τι σόι άνθρωπο θα καταλήξει να παντρευτεί. Η Nami ακούει με προσοχή. Μέχρι που ήρθε ο Sanji, λέει η Pudding. Ήταν τόσο θαυμάσιος που νόμισε ότι βγήκε από τα όνειρά της αλλά η αλήθεια είναι πως στο τέλος μοιράστηκε κάτι μαζί της.

Με δάκρυα στα μάτια, η Pudding εξηγεί ότι ο Sanji της είπε πως πολύ θα ήθελε να την παντρευτεί αλλά πρέπει να επιστρέψει στους φίλους του. Για άλλη μία φορά οι Strawhats ουρλιάζουν από την έκπληξη. Ρωτάνε αν όντως ο Sanji απέρριψε γυναίκα. Ο Luffy, μυξοκλαίγοντας, λέει πως τον καταλαβαίνει, ότι θέλει να συνεχίσει τις περιπέτειες. Η Pudding λέει πως καταλαβαίνει ότι η επιθυμία του δεν είναι μία μονόπλευρη βλακεία και βλέποντάς τους όλους στο Totland να ρισκάρουν τη ζωή τους για να τον πάρουν πίσω, συνειδητοποιεί πως όποιες κι αν είναι οι εντολές της μητέρας της δε θα μπορούσε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της με κάποιον που θα το μετάνιωνε κάθε ώρα και στιγμή. Λέει πως δε θα μπορούσε ποτέ να κλέψει τον Sanji από αυτούς. Τους δίνει έναν χάρτη, λέγοντάς τους πως αν ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο που είναι γνωστός μόνο στα αδέρφια έχουν ελπίδες να φτάσουν απαρατήρητοι.

Ο Luffy, κοιτάζοντας τον χάρτη, ρωτάει αν ο Sanji είναι όντως εκεί. Η Pudding τους ενημερώνει πως η μητέρα της δεν θα αφήσει ποτέ τον Sanji να φύγει οπότε καλό θα ήταν να τη συναντήσουν στη βορειοδυτική ακτή του Whole Cake και εκείνη να τους φέρει τον Sanji εκεί. Η Nami τη ρωτάει αν είναι βέβαιη και αν θα την τιμωρήσει η Big Mom. Εκείνη απαντάει πως εξακολουθεί να είναι κόρη της και να μην ανησυχούν για εκείνη αφού οι ίδιοι θα είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Η Pudding, θαυμάζοντας το δέσιμό τους, εκφράζει την απογοήτευσή της για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα και ελπίζει ο επόμενος που θα προσπαθήσει να την παντρέψει η μητέρα της να είναι ακόμα πιο θαυμάσιος.

Ο Brook δεν μπορεί να μαζέψει τα δάκρυά του για το πόσο ώριμη και ευγενική είναι η Pudding, μη μπορώντας να πιστέψει πως είναι στα αλήθεια κόρη ενός από τους Yonkou. Ξαφνικά, χτυπάει η πόρτα. Ένα από τα πιόνια της Big Mom λέει στην Pudding ότι έχουν έρθει να την πάρουν. Την ενημερώνουν πως από εκείνη τη στιγμή μέχρι το γάμο θα πρέπει να σταματήσει κάθε τι που έχει σχέση με εργασία. Εκείνη τους λέει πως ακόμα έχει επισκέπτες, ενώ οι Strawhats φεύγουν από την πίσω πόρτα. Η Pudding κλείνει το μάτι στο Luffy και εκείνος της χαμογελάει. Σε ένα κατάστημα, ο καταστηματάρχης τους θυμάται και τους έχει μαζέψει την παραγγελία τους την οποία και τους παραδίδει.

Προχωρώντας στην αγορά, η Nami τραβάει τον Luffy για να μην αγοράσει τίποτα από τα σοκολατένια φαγητά που βλέπει, λέγοντάς του πως ο Pekoms περιμένει. Φτάνοντας στο πλοίο, ο Pekoms είναι άφαντος. Η Nami επιβεβαιώνει πως θα τους περίμενε στο πλοίο. Ο Luffy τους παροτρύνει να κοιτάξουν στο μπάνιο μήπως κάνει την ανάγκη του. Γυρίζοντας από το μπάνιο, ο Chopper φωνάζει ότι βρήκε ένα μήνυμα εκεί.

Στα πλακάκια του μπάνιου είναι χαραγμένες οι λέξεις «Γυρίστε πίσω.» Ο Luffy ρωτάει αν ο Pekoms το έγραψε αυτό. Η Nami, η Carrot και ο Chopper αναρωτιούνται ποιος άλλος θα μπορούσε να το έχει γράψει και αν ο Pekoms έχει πέσει θύμα απαγωγής. Ο Pedro το ερμηνεύει ως ότι τους έχουν καταλάβει και ο Brook συνειδητοποιεί πως όπως και να έχει αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο Luffy προσπαθώντας να καταλάβει ρωτάει τους άλλους αν αυτό σημαίνει πως κάτι κακό θα τους συμβεί αν δεν το κάνουν με τη Nami να το επιβεβαιώνει. Ο καπετάνιος δίνει οδηγίες στο πλήρωμα να μην ξεχάσουν αυτό το μήνυμα γιατί θα συνεχίσουν αφού τα πράγματα αρχίζουν να αποκτούν ενδιαφέρον.

Σε ένα άλλο νησί του Νέου Κόσμου, το Brock Colie, ένας στρατιώτης φωνάζει σε κάποιο μέλος των Vinsmoke, πιθανότατα, πώς τολμάει να σκοτώνει τη γυναίκα και τα παιδιά του και να καταστρέφει τη χώρα του. Σημαδεύοντάς τον με το όπλο του τον ρωτάει αν πρόκειται για Germa. Ο Vinsmoke λέει τη λέξη «τοίχος» και η σφαίρα του στρατιώτη χτυπάει ένα από τα τσιράκια του που μπαίνει για ασπίδα. Ο Vinsmoke γυρνάει το όπλο προς το κεφάλι του στρατιώτη λέγοντάς του πως σπατάλησε ήδη τέσσερις ώρες εκεί και θα αργήσει στο γάμο του αδερφού του καθώς και πως δεν τον ενδιαφέρει η οικογένεια του στρατιώτη αλλά ούτε και ο πόλεμός του. Προχωρώντας μπροστά από το κατεδαφιζόμενο παλάτι κάποιος λέει πως δεν μπορεί να πιστέψει πως αυτός ο άθλιος πόλεμος κράτησε πάνω από δύο χρόνια αλλά πήραν την αποζημίωσή τους. Ένας στρατιώτης της άλλης μεριάς ευχαριστεί συνεχόμενα έναν άλλον Vinsmoke διερωτώμενος αν η χώρα τους σώθηκε από τον διάβολο ή από το θεό.

Ο κόσμος πανηγυρίζει που τελείωσε ο πόλεμος και ζητωκραυγάζει υπέρ των Germa. Από ένα Den-Den Mushi μία φωνή λέει πως ο γάμος είναι σε τρεις μέρες. Ο ένας από τους Vinsmoke λέει πως μπορούν να φτάσουν στο Whole Cake σε δύο και ρωτάει για τον Sanji. Η φωνή τον πληροφορεί πως βρίσκεται ήδη εκεί. Ο Vinsmoke που μιλάει λέει πως χαίρεται και πως ανυπομονεί να τον δει. Ο άλλος τον αποκαλεί ψεύτη. Η φωνή απαντάει πως θα τους δει σε δύο μέρες και το κλείνει.

Επίλογος…

Την επόμενη εβδομάδα δεν θα έχουμε καινούριο τεύχος, όμως μάθαμε αρκετά αυτήν την εβδομάδα. Μάθαμε για την οικογενειακή κατάσταση της Big Mom και είχαμε και μία νύξη ότι μπορεί η Lola που είχαμε δει στο Thriller Bark και που είναι πανομοιότυπη με κάποια που συνάντησε ο Sanji στο πλοίο που τον μετέφερε στο Whole Cake, να είναι κόρη της Big Mom. Μάθαμε ότι ο Sanji απέρριψε ευγενικά, πάντα, την Pudding η οποία δείχνει ερωτευμένη μαζί του αλλά πρόθυμη να θυσιαστεί. Τέλος, μάθαμε για την απαγωγή του Pekoms αλλά και για δύο ακόμα αδέλφια του Sanji. Το τεύχος ικανοποίησε αρκετά με εναλλαγές δράσης, χιούμορ και αγωνίας. Περιμένουμε με αγωνία τι θα γίνει σε δύο εβδομάδες.