Μεγάλος αντίπαλος του Overwatch ή απλά φήμες?

Η Εταιρία 2K Games θέλησε να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο και να παρουσιάσει στο gaming κοινό ένα παιχνίδι που θα περιέχει τον συνδυασμό των MOBA και FPS με μπόλικη φαντασία για να προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων.

Ιστορία του παιχνιδιού:

Αφότου έγινε μια τεράστια καταστροφή στο διάστημα,όλα τα είδη του διαστήματος αναγκάστηκαν να μετακινηθούν στο μοναδικό πλανήτη Solus που απέμεινε. Όλα τα είδη είναι χωρισμένα σε διάφορες φυλές οι οποίες φυλές συνεργάζονται μεταξύ τους και στέλνουν τους καλύτερους μαχητές τους να πολεμήσουν ενάντια στους πανίσχυρους Varelsi. Οι καλύτεροι μαχητές που στέλνονται στην μάχη αποκτάνε τον τίτλο του Battleborn(γεννημένος για μάχη).

Η Γνώμη μου είναι πως η ιστορία έχει πολύ ενδιαφέρον και είναι ίσως κάτι πρωτότυπο σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Ελπίζω να αναπτυχθεί και άλλο με σκοπό να κεντρίσει και άλλο το ενδιαφέρον του κοινού και να μην την καταστρέψουν.

Η Ιστορία σε ένα παιχνίδι πάντα παίζει μεγάλο ρόλο και αυτό θέλει προσοχή. Προστοπαρών είμαστε μαζί με το παιχνίδι.

Gameplay:

Στο παιχνίδι θα συναντήσετε τα εξής Modes:

 • Story Mode : Μπορείτε να παίξετε είτε solo είτε co-op την ιστορία του παιχνιδιού οπού είναι 8 μεγάλες πίστες τις οποίες θα ευχαριστηθείτε. Υπάρχει και το Hardcore Mode για πολύ σκληρούς.
 • Competitive Multiplayer Mode: Θα βρείτε 3 διαφορετικά modes στην συγκεκριμένη κατηγορία(Incursion, Capture, και Meltdown). Στο Incursion θα πρέπει να φάτε τα δύο αντίπαλα Spider Drones πριν φάνε τα δικά σας. Στο Capture θα πρέπει φυσικά να κατακτήσετε τις περιοχές που διεκδικούνται από τους αντιπάλους.Η Ομάδα με τους περισσότερους πόντους κερδίζει.Στο Meltdown κάθε ομάδα θα έχει από μια σειρά από minion τα οποία έχουν σκοπό να καταστραφούν στην αντίπαλη πηγή. Όσα περισσότερα από αυτά καταστραφούν(Δίνουν πόντους) προς την αντίπαλη πλευρά χαρίζουν την νίκη στην ομάδα τους καθώς θα έχουν δώσει τους περισσότερους πόντους.

Η Ιστορία του όπως αναφέραμε και πιο πάνω είναι πολύ ευχάριστη και ενδιαφέρουσα.Ξεκινώντας το θα αντικρίσετε ένα φανταστικό πρόλογο με πολύ ωραίο animation και μουσική η οποία θα σας βάλει στο νόημα του παιχνιδιού. Μπορείτε να δείτε τον πρόλογο εδώ:

Δοκιμάζοντας και το solo στην πρώτη πίστα και το co-op στη συνέχεια θα καταλάβετε ότι οι πίστες στο story mode δεν είναι καθόλου μικρές. Εκτός το υπάρχει η πιθανότητα να χάσεις και να ξαναπάς πίσω(δεν υπάρχει checkpoint στο online co-op),θα δείτε πως θα δυσκολευτείτε αρκετά. Αν πιστεύετε ότι σας ήταν πολύ εύκολο,τότε σας προκαλούμε να δοκιμάσετε το Hardcore Mode!

Εγώ προσωπικά έμεινα ικανοποιημένος.

Στο Multiplayer Mode που είναι και το κύριο κομμάτι του παιχνιδιού δοκιμάσαμε και τα τρία modes. Στην αρχή ήταν αρκετά παράξενο και σίγουρα θες αρκετό χρόνο να συνηθίσεις. Για ποιο λόγο όμως το λέμε αυτό?

Ξεκινώντας όλα φαίνονται πολύ όμορφα επιλέγοντας κάποιον από τους φανταστικούς ήρωες που θα βρείτε.Σπαθιά,τόξα,μαγείες είναι κάποιες από τις ιδιότητες που θα συναντήσετε. Στο πρώτο μου παιχνίδι επέλεξα την Thorn η οποία χρησιμοποιεί για όπλο ένα τόξο. Για αρχή όντας δύο level με έβαλε με παίχτες 30 level,22 level κτλπ. Καθόλου καλό για έναν «άσχετο» σαν και εμένα να αγωνιστώ ενάντια σε τόσο υψηλά level παίχτες οι οποίοι έχουν δώσει μέρος από την ζωή τους στο παιχνίδι. Ξεπερνώντας το θέμα level(αλλά έχοντας στο νου μου ότι τώρα τι πάω να κάνω αφού δεν θα μπορώ να βοηθήσω καθόλου λόγω απειρίας) ξεκινήσαμε με το mode capture. Αντίπαλοι πεταγόντουσαν από το πουθενά σαφέστατα καθώς γνωρίζανε πολλά περισσότερα οι οποίοι με σκοτώνανε με τρία ή τέσσερα hits. Προσπαθώντας να δω το τι γίνεται γύρω μου το περιβάλλον δεν βοήθαγε και πολύ. Πολλά χρώματα τα οποία επηρεάζουν αρκετά το μάτι(Σίγουρα μετά από αρκετό χρόνο το συνηθίζεις) Τα skills συμπαιχτών και αντιπάλων να μπλέκονται με τα δικά σου πάλι μη βοηθώντας με να βλέπω καθαρά. Προσπάθησα να πετύχω κάποιον αντίπαλο μπας και βοηθήσω αλλά μάταια. Δεν καταλάβαινα μέχρι πιο σημείο μπορεί να φτάσει το βέλος μου και αν τον είχα πετύχει.

Παρόλα αυτά στη συνέχεια αφότου πολεμήσαμε αρκετά τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πιο εύκολα για μένα. Δεχθήκαμε ταπεινωτική ήττα αλλά σκοπός ήταν να συνηθίσουμε το πως παίζεται το παιχνίδι.

Χαρακτήρες:

Στο παιχνίδι θα βρείτε 26 διαφορετικούς χαρακτήρες.

Κάθε χαρακτήρας έχει την δικιά του ιδιαίτερη ιστορία και δύναμη κάτι που θα σας αποτρέψει από το να το βαρεθείτε. Χαρακτήρες οι οποίοι θα λατρέψετε είναι οι εξής:

Rath:Θα τον χαρακτήριζα ως τον πιο σκληρό χαρακτήρα. Έχει ένα μοναδικό στυλ στο οποίο τον κάνει να ξεχωρίζει. Έχει πολύ δυνατά σπαθιά τα οποία τον βοηθάνε να διαλύει τον αντίπαλο. Κλέβει health,προκαλεί πολύ ζημιά και απορροφάει ζημιά!

 

Deande:Μια από τις πιο επικίνδυνες assasins στο battleborn.Χρησιμοποιεί δυνάμεις Stealth και critical damage προς τους αντιπάλους της. Ήταν κατάσκοπος για τους «κακούς» και ξεκίνησε την περίφημη επανάσταση «Jennerit».

Marquis: Range παίχτης.Έχασε ένα σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του και έχασε τα λογικά του. Πλέον δεν τον σταματάει κανείς.Προκαλεί πολύ ζημιά και χρειάζεσαι την ικανότητα να στοχεύεις καλά.

Οι υπόλοιποι χαρακτήρες που θα συναντήσετε είναι:

 • Ambra
 • Attikus
 • Benedict
 • Boldur
 • Caldarius
 • El Dragon
 • Galilea
 • Ghalt
 • Isic
 • Kelvin
 • Kleese
 • Marquis
 • Mellka
 • Miko
 • Montana
 • Orendi
 • Oscar Mike
 • Phoebe
 • Reyna
 • Shayne + Aarox
 • Thorn
 • Toby
 • Whiskey Foxtrot

Μουσική/ήχος:

Αυτό που λάτρεψα πάρα πολύ είναι η μουσική στον πρόλογο. Ακόμη το ακούω το κομμάτι. Ο Ήχος στο παιχνίδι δεν σε κουράζει και σου δίνει μια ευχάριστη εμπειρία. Δεν ξεχνάμε τα voice lines των ηρώων τα οποία έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Its a murder party.. (Κακό :P)

Τι δεν μας άρεσε στο παιχνίδι?

1)DLC:Γιατί DLC?Σαφέστατα μια εταιρία θέλει να βγάζει χρήματα αλλά βάζοντας DLC με λεφτά έστω και 5 ευρώ για να πάρεις νέο επεισόδιο στην ιστορία ενώ έχεις πληρώσει ήδη 50 είναι σκέτη απογοήτευση.

2)User Interface: Χρειάζεται κάτι πιο ελκυστικό προς τον Gamer. Μπορεί να φανεί υπερβολικό αυτό που λέω αλλά για μένα ήταν ένα θέμα το οποίο δεν μου άρεσε.

3)Optimization: Δεν έχουν σκεφτεί το κοινό το οποίο έχει ένα σχετικά αδύναμο pc/laptop. Είναι αρκετά απαιτητικό το παιχνίδι ακόμη και στα πιο χαμηλά γραφικά. Πρέπει να υπάρχει ένα καλύτερο optimization για να προσελκύσουν περισσότερο κοινό.

Τι μας άρεσε στο παιχνίδι?

1)Ιστορία: Ωραία animation stories,ωραίο σενάριο και πρωτότυπο. Μεγάλο πλεονέκτημα το story mode σε solo ή co-op.

2)Χαρακτήρες: Φανταστικοί χαρακτήρες οι οποίοι δεν μοιάζουν με κανέναν χαρακτήρα από άλλο παιχνίδι. Μοναδικοί με φοβερές δυνάμεις για να σας συναρπάσουν.

3)Modes: Ωραία modes όπως αναφέραμε πιο πάνω οπού δεν θα σας κάνουν να βαρεθείτε. Θα έχετε επιλογές.

 

Βαθμολογία: 8/10

 

Ευχαριστούμε την εταιρία CDMEDIA.