Dark Souls 3 (Spoilers free) Review by WLG MedellinC

Σκοτεινό, επιβλητικό με μια βαριά αποπνικτική ατμόσφαιρα να σε περιβάλλει απο την πρώτη στιγμή που μπαίνεις στο παιχνίδι.Αυτή ακριβώς η ατμόσφαιρα γιγάντωσε όλα τα souls (και το bloodborne) παιχνίδια στο community.Δεν είναι για όλους ελκυστική αλλα όλοι παραδέχονται αυτά που έχει καταφέρει και το πόσο έχει επηρεάσει την gaming βιομηχανία. Aυτή η ατμόσφαιρα δε λείπει απο το dark souls 3. Απο το πρώτο δευτερόλεπτο στο παιχνίδι μέχρι να σταματήσεις να παίζεις θα παρακολουθείς το ΤΟΣΟ ωραίο, άσχημο περιβάλλον που μόνο αν είσαι πραγματικός fan των souls καταλαβαίνεις.

Dark-Souls-3-Castle-Wallpaper

Το Dark Souls 3, επειδή πολλοί αναρωτιούνται, είναι σχετικά αυτόνομο σαν παιχνίδι. Αν δηλαδή δεν έχει παίξει κάποιο απο τα προηγούμενα Dark Souls μπορείς να ξεκινήσεις το Dark Souls 3. Υπάρχουν φυσικά σημεία, σε διαλόγους και γραφές οπου οι «παλιοί» των Souls θα καταλάβουν πράγματα για το story που ενδεχομένως δε θα καταλάβουν αυτοί που ξεκινάν με το 3. Έτσι όμως το παιχνίδι καταφέρνει κάτι αρκετά δύσκολο. Κρατάει ευχαριστημένους και τους newbie αλλα και τους die hard fans της σειράς!!

Πηγαίνοντας στον καθαρά gameplay τομέα του παιχνιδιού, ξεκινάμε έχοντας να επιλέξουμε ανάμεσα σε 10 class. Knight,Mercenary,Warrior,Herald,Thief,Assassin,Sorcerer,Pyromancer,Cleric και φυσικά΄Deprived για τους σκληροπυρηνικούς!! Πληθώρα επιλογών καθώς υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα να πειραματιστεί και να δοκιμάσει κάποιος με όπλα και ασπίδες, και όχι μόνο! Όπως καταλαβαίνετε το playstyle του κάθε class διαφέρει με το άλλο. Ένας sorcerer για παράδειγμα θα επιτεθεί διαφορετικά στο boss απο τον τρόπο που θα σχεδιάσει την επίθεση του ένας warrior παραδείγματος χάρη.

Μιας και αναφέρθηκα στον τρόπο επίθεσης, οφείλω να ομολογήσω οτι το combat system το λάτρεψα στο Dark Souls 3!!Απο την ανεπτυγμένη τεχνητή νοημοσύνη των boss στις επιλογές που έχεις αλλα και στο πως θα βρεί το boss το τρωτό σου σημείο πριν το βρεις εσύ κάνει την κάθε μάχη τόσο επική όσο και ξεχωριστή! Πρέπει παρ’όλ’αυτα να μην είστε πολύ παρορμητικοί καθώς πολλές φορές είναι πιθανό να βρεθείτε αντιμέτωποι με boss που δεν είναι για τα level σας. Εκεί μάλλον θα πρέπει να κάνετε πέρα την περηφάνια σας και να προσπαθήσετε να επιβιώσετε!!

Συνοψίζοντας, το Dark Souls 3 είναι κατα την άποψη μου το πιο ολοκληρωμένο απο την τριλογία και προσφέρει αυτά ακριβώς που θα περίμενε κάποιος απο τον εν λόγω τίτλο.Πάμε να δούμε συγκεκριμένα τα θετικά και τα αρνητικά του όπως τα είδα εγώ.

darksouls

Θετικά:

  • Φυσικά η επιστροφή του Miyazaki προσφέροντας στον τίτλο άρωμα Bloodborne που του ταιριάζει, φυσικά, γάντι.
  • Εμφανώς βελτιωμένο combat system
  • H ανεπτυγμένη τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων boss και γενικά εχθρών.
  • H παρουσία αλλα και ο γενικός ρόλος των NPC (που δεν είχαμε συνηθίσει είναι η αλήθεια στα souls παιχνίδια.)

Αρνητικά:

  • H κάμερα του παιχνιδιού ορισμένες φορές δυσκολεύεται να ακολουθήσει τον ρυθμό της μάχης κάτι που δυσκολεύει και εμάς!
  • «Κρυμμένο» σενάριο.Αν και δε μπορώ να το πω αρνητικό κάποιος ο οποίος θα κάνει ένα γρήγορο playthrough υπάρχει η πιθανότητα να χάσει σημεία του σεναρίου που είναι σε κρυφά σημεία. Παρ’όλ’αυτά νομίζω πως κάποιος που θα παίξει Dark Souls και ενδιαφέρεται για το story θα είναι ενήμερος για τέτοια κρυφά σημεία!!

 

TL.DR

9,5 / 10

Το Dark Souls 3 έρχεται και επιβεβαιώνει όλους αυτούς που είχαν χτίσει hype για το παιχνίδι και την επιστροφή του Miyazaki στην επιμέλεια του. Ενα παιχνίδι που σίγουρα δε πρέπει να λείπει απο τη συλλογή σας.

 

Eυχαριστούμε πολύ την Bandai Namco για την παροχή του Dark Souls 3 που μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε το review.

Σύντομα θα ανεβούν gameplay video του Dark Souls 3 στο Youtube κανάλι μας.Κάντε subscribe για να μη χάσετε ούτε ενα video!!

Aν θέλετε να ενημερώνεστε γενικά για gaming,σειρές,anime και e-sports μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook!