Αυτήν την εβδομάδα είχαμε καινούριο τεύχος στο πολυαγαπημένο μας One Piece, με πολλές εκπλήξεις και άλλες πολλές να μας περιμένουν.

Στα προηγούμενα…

Οι πρωταγωνιστές μας έχουν φύγει από το Zou, σχηματίζοντας μία αλλοπρόσαλλη ομάδα, για να σώσουν τον Sanji. Στην πορεία του ταξιδιού, ανακάλυψαν πάνω στο πλοίο την Carrot, ένα αξιαγάπητα αφελές λαγουδάκι Mink. Ο Luffy πρότεινε να μαγειρέψει για το πλήρωμα αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να σπαταλήσει όλες τις προμήθειες. Ψαρεύοντας στην Βραστή Θάλασσα για τροφή, έπιασε ένα ψάρι με δηλητηριώδες δέρμα και -φυσικά- το δοκίμασε. Με τον καπετάνιο να σφαδάζει από τους πόνους και να βγάζει αφρούς από το στόμα, το Thousand Sunny έπεσε πάνω σε ένα άγνωστο πλοίο. Ο Pekoms είπε πως θα ακολουθούσε το πρωτόκολλο, όμως ανακάλυψαν ότι πρόκειται για το πλοίο των Germa 66, της εγκληματικής οργάνωσης της οποίας ηγείται ο πατέρας του Sanji. Γνώρισαν τον μισάνθρωπο αδελφό του Sanji, Yonji, και την αδελφή του, Reiju, η οποία κυριολεκτικά ρούφηξε το δηλητήριο από το σώμα του Luffy και τον επανέφερε στη φυσιολογική του κατάσταση. Οι Germa και οι Strawhats αποφάσισαν να προσποιηθούν πως δε συναντήθηκαν ποτέ και έτσι συνέχισε ο καθένας το δρόμο του.

Στο εξώφυλλο…

Οι ιστορίες από τον υπόλοιπο κόσμο συνεχίζονται. Αυτήν τη φορά έχουμε εικόνα από το Βασίλειο Kamabakka των Okama. Ο Ivankov, μαζί με τρεις ακολούθους του, στολίζει ένα τραπέζι. Η εικόνα τιτλοφορείται «Kamabakka Kingdom ~Preparation~» που υποδηλώνει πως κάτι περιμένουν. Με όσα έχουμε δει σε προηγούμενα τεύχη, δε θα ήταν απίθανο να περιμένουν τον Επαναστατικό Στρατό, για να του προσφέρουν νέο κέντρο επιχειρήσεων, μιας και το νησί Baltigo όπου είχαν τη βάση τους καταστράφηκε ολοσχερώς. Το τεύχος τιτλοφορείται «Totland» το οποίο, αν δε διαβάσει κανείς το τεύχος δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει.

Στο τεύχος…

Ένα πιόνι σημειώνει σε ένα τετράδιο, αντιλαμβανόμενο τι του έχουν μόλις πει και ζητώντας συγγνώμη που υπέθεσε πως πρόκειται για εχθρούς. Επαναλαμβάνει τα λεγόμενα του συνομιλητή του, ότι το πλοίο που βλέπουμε -το Thousand Sunny- είναι αυτό που έκλεψε από έναν εχθρό, για να επιβεβαιώσει ότι τα έχει σημειώσει σωστά. Ρωτάει, επίσης, αν υπάρχει πιθανότητα να έχει κάτι υπέροχο φυλαγμένο μέσα. Ο συνομιλητής του απαντάει πως φυσικά και έχει κάτι υπέροχο και εκείνο του λέει πως η Mama θα ενθουσιαστεί όταν το μάθει. Ο συνομιλητής του, Pekoms, συνεχίζει λέγοντας πως είναι μία μικρή έκπληξη από αυτόν για εκείνη οπότε θα το εκτιμούσε αν δεν έκανε αναφορά για την άφιξη του πλοίου. Το πιόνι του απαντάει πως αυτό είναι τόσο ζεστό εκ μέρους του και πως οι εντολές του θα τηρηθούν. Δε διστάζει να τον αποκαλέσει και γλυκό.

Μέσα στην πόλη βρίσκονται ήδη ο Luffy με τον Chopper. Ο καπετάνιος λέει στον γιατρό του πλοίου του να κοιτάξει γύρω του και να δει πόσα διαφορετικά είδη ανθρώπων κυκλοφορούν. Επισημαίνει, επίσης, πως τα τούβλα, τα σπίτια και γενικά τα πάντα γύρω τους είναι φτιαγμένα από σοκολάτα. Ο Chopper φωνάζει πως πέθανε και πήγε στον παράδεισο, που για εκείνον είναι μία πόλη από σοκολάτα. Λέγοντάς τα αυτά, τρέχουν και οι δύο προς την πόλη. Βλέπουν ένα σοκολατένιο συντριβάνι και αναρωτιούνται αν για συντομία θα λεγόταν «σοκο-βάνι». Βλέπουν, επίσης, σοκολατένια ιαματικά λουτρά και σοκολατένια ρούχα.

Πίσω στο Thousand Sunny, η Nami και η Carrot έχουν αλλάξει ρούχα και λένε η μία στην άλλη πόσο όμορφες είναι. Ο Brook βρίσκεται ξαπλωμένος στο έδαφος πίσω από τη Nami και έχει μείνει με ανοιχτό το στόμα. Η Nami τον ρωτάει αν μοιάζει ακόμα με πειρατίνα αλλά συνειδητοποιεί που βρίσκεται ο σκελετός και πίνει τον καφέ του με αποτέλεσμα να εκνευριστεί. Ενώ ο Pekoms τους λέει πως χρειάζονται μία μέρα περίπου για να φτάσουν από το σημείο που βρίσκονται στο νησί Whole Cake, η Nami έχει γεμίσει με καρούμπαλα το κεφάλι του Brook λέγοντάς του ότι τον λυπήθηκε. Ο Pekoms συνεχίζει παροτρύνοντάς τους να πάνε να αγοράσουν προμήθειες πριν φύγουν.

Πηγαίνοντας στην πόλη, η Carrot παρατηρεί ότι υπάρχουν όλες οι φυλές εκεί, ακόμα και Mink, και την χαρακτηρίζει χώρα των θαυμάτων. Ο Pekoms της εξηγεί πως αυτό είναι που επιδιώκει η Mama, μία χώρα όπου όλες οι φυλές του κόσμου μπορούν να ζουν σε αρμονία χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις. Πιστεύει πως είναι ευκολότερο να θεωρήσουν το μέρος ως ένα μεγάλο και δυνατό έθνος. Συνεχίζει λέγοντας πως υπάρχουν 34 νησιά γύρω από το νησί που βρίσκονται και καθένα από αυτά διοικείται από συμβούλους και πως αναφέρονται σε αυτά τα νησιά ως «Totland». Τελειώνει λέγοντας ότι το συγκεκριμένο νησί διοικείται από τον Σύμβουλο Chocolate και το πλήρες όνομά του είναι Chocolatown και για αυτό το λόγο τα πάντα είναι φτιαγμένα από σοκολάτα.

Της Carrot της τρέχουν τα σάλια με αυτά που ακούει. Λέει ότι τρελαίνεται για σοκολάτα και ρωτάει αν επιτρέπεται να φάει από τα κτίρια. Ο Pekoms της απαντάει πως σε αυτήν την πόλη μπορεί να φάει όση σοκολάτα θέλει αλλά πρέπει να αποφύγει τις σκεπές γιατί το να τις φάει είναι παράνομο. Επίσης δεν μπορεί να φάει παράθυρα και κολόνες και ό,τι δεν είναι από σοκολάτα είναι είτε προσωπικό αντικείμενο είτε δημόσιο. Η Nami έχει ήδη μπερδευτεί. Ο Pekoms συνεχίζει λέγοντας πως δεν κάνουν διάλειμμα και καλά θα κάνουν να επιστρέψουν αμέσως. Λέει, επίσης, πως το πρόσωπό του είναι αναγνωρίσιμο οπότε θα μείνει στο πλοίο αλλά επειδή λατρεύει τη σοκολάτα θα ήθελε λίγη. Γυρνάει προς τις καμπίνες και φωνάζει στον Luffy να μασκαρευτεί γρήγορα και να ξεκινήσει. Η Nami τον ενημερώνει πως ο Luffy και οι υπόλοιποι έχουν φύγει ήδη να εξερευνήσουν την πόλη. Ο Pekoms φρίττει. Τους ρωτάει αν ξέρουν τι θα γίνει άμα μάθουν στο νησί ότι τους έφερε εκεί και ζητάει μεγάλη προσοχή.

Η Nami καθησυχάζει τον Pekoms λέγοντάς του πως ο Luffy ξεχωρίζει από χιλιόμετρα και πως θα τον βρουν εύκολα. Τότε, ακούγεται μία φωνή να τσιρίζει ότι έγινε ένα έγκλημα και ότι κάποιος έφαγε ένα καφέ. Η Nami το παίρνει στην πλάκα ενώ ο Pekoms εκνευρίζεται. Η φωνή συνεχίζει την υστερία. Λέει πως αν είχαν φάει μόνο τους τοίχους θα μπορούσαν να τους αντικαταστήσουν με άλλη σοκολάτα αλλά λείπει όλο το καφέ. Ρωτάει κάποιους αν αυτοί οι δύο είναι οι υπαίτιοι. Μιλώντας στους παραγεμισμένους Luffy και Chopper, ο αστυνομικός λέει πως η κατανάλωση περιουσίας είναι ειδεχθές έγκλημα και πως θα τους γράψει. Απαιτεί να πάνε μαζί του στο τμήμα. Ο Luffy του απαντάει πως είχαν καλή δικαιολογία που το έκαναν. Ο αστυνομικός τους απαιτεί να μάθει το λόγο.

Luffy και Chopper με μία φωνή του απαντάνε ότι ήταν πολύ νόστιμο για να μην το φάνε. Ο αστυνομικός είναι έξω φρενών. Τους φωνάζει πως οι δύο λαίμαργοι ανόητοι θα πάνε μαζί του στο τμήμα. Από μία απόσταση, ο Pedro που βλέπει το συμβάν συνειδητοποιεί πως τείνουν να συλληφθούν και ετοιμάζεται να τραβήξει το σπαθί του με τον Brook να τον σταματάει λέγοντας πως η βία δεν είναι λύση. Εμφανίζεται κάποιος πάνω σε ένα ιπτάμενο χαλί που τραγουδάει και σταματάει τον αστυνομικό. Ο αστυνομικός καταλαβαίνει ότι είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου. Φωνάζει να κοιτάξει τι έχουν κάνει στο πολύτιμο καφέ του. Ο Luffy έχει εστιάσει στο ιπτάμενο χαλί ενώ ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να πιστέψει στα μάτια του. Ο Brook φαίνεται να καταλαβαίνει πως με την εμφάνιση του ιδιοκτήτη τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο.

Η ιδιοκτήτρια, που τελικά είναι γυναίκα, ρωτάει πώς μπόρεσαν… να αφήσουν τόσο πολύ να πάει χαμένο ενώ είχαν υποσχεθεί να το φάνε όλο. Η ιδιοκτήτρια του καφέ Caramel έχει στον ώμο της το Nitro το Ζελέ και πίσω της το Labiyan το χαλί. Ο αστυνομικός είναι δύσπιστος. Ο Luffy με τον Chopper ψιθυρίζουν ο ένας στον άλλον αν την ξέρουν και κανείς από τους δυο δεν φαίνεται να την ξέρει. Ο Luffy ψιθυρίζει, επίσης, ότι του φαίνεται παράξενο το πράγμα στον ώμο της. Η ιδιοκτήτρια λέει πως ήταν πολύ περήφανη για το μέρος που έχει μαρμελάδα, σοκολάτα και μπισκότο μαζί και ρωτάει γιατί δεν το τελείωσαν. τους γεμίζει το στόμα με ακόμα ένα κομμάτι και τους ρωτάει αν είναι νόστιμο.

Ο Luffy με τον Chopper συμφωνούν ότι είναι πεντανόστιμο. Ο αστυνομικός ζητάει συγγνώμη από την ιδιοκτήτρια και επιβεβαιώνει ότι οι δύο κύριοι είναι απλώς κατεδαφιστές που έφαγαν το κτίριο πριν λήξει. Γυρίζει μετά στους δύο λιχούδηδες και του λέει πως θα έπρεπε να ξέρουν ότι στη μέση της κατεδάφισης θα πρέπει να ενημερώνουν το κοινό γιατί υπήρχαν ακόμα πελάτες μέσα στο καφέ. Μιλώντας ξανά στην ιδιοκτήτρια της λέει πως είναι ώρα να πηγαίνει. Η ιδιοκτήτρια τον ευχαριστεί και ζητάει συγγνώμη από τον κόσμο που έχει μαζευτεί τριγύρω. Οι περαστικοί συνειδητοποιούν πως κανένα έγκλημα δε διαπράχθηκε. Ο αστυνομικός δεν ξεχνά να συγχαρεί την ιδιοκτήτρια, Pudding, για τον γάμο της. Της λέει πως η τελετή πλησιάζει και πως θα πρέπει να ξεκουραστεί και πως όλοι τους της εύχονται τα καλύτερα από βάθους καρδίας. Η Pudding κοκκινίζει με τα λόγια του αστυνομικού.

Το πλήρωμα του Thousand Sunny έχει μείνει άναυδο. Η Carrot λέει πως ο Luffy φαίνεται αν τη γλίτωσε. Η Nami αναρωτιέται ποια να ήταν αυτή η τόσο καλή κοπέλα. Ο Pedro, με το τσιγάρο στο στόμα, θαυμάζει την τύχη του Luffy με τον Brook να του απαντάει πως είναι ένα από τα ταλέντα του μελλοντικού Βασιλιά των Πειρατών. Ένας λύκος Mink αναγνωρίζει τον Pedro ως διοικητή και φωνάζει το όνομά του λέγοντας πως έχει περάσει καιρός. Πριν προλάβει να τον ρωτήσει γιατί βρίσκεται εκεί, ο Pedro του κλείνει το στόμα και του λέει πως βρίσκεται εκεί για διακοπές και πως καλό θα ήταν να μην ενημερώσει τους άλλους για την άφιξή του. Ο λύκος το καταλαβαίνει αυτό και του λέει πως ήταν τιμή του να τον συναντήσει ξανά. Η Nami ρωτάει τον Pedro αν ξέρει κόσμο στο νησί και εκείνος της απαντάει πως θα της πει αργότερα.

Ο Luffy, τρώγοντας άλλο ένα κομμάτι σοκολάτα, ευχαριστεί την Pudding που τους έσωσε πριν. Εκείνη του λέει πως αυτή θα έπρεπε να τον ευχαριστεί για το γεγονός ότι είπε πως το καφέ της ήταν υπερβολικά νόστιμο για να μην το φάει και κρύβει το πρόσωπό της κοκκινίζοντας. Τους εξηγεί πως η σοκολάτα από την οποία ήταν φτιαγμένο, είναι από μία συνταγή την οποία επινόησε πρόσφατα. Ρωτάει πόσο καλά έλιωσε στο στόμα τους και τους εξηγεί πάνω-κάτω τη συνταγή. Σύμφωνα με την Pudding, όταν άκουσε τον Luffy να λέει πόσο νόστιμη ήταν ήθελε να κλάψει από τη χαρά της.

Ο Brook έχει εκπλαγεί με την ευγένεια ψυχής της Pudding. Ο Luffy το μόνο που έχει καταλάβει είναι ότι της αρέσει πολύ να φτιάχνει σοκολάτες. Ο Chopper το θεωρεί σύμπτωση που εκείνος λατρεύει τα γλυκά. Λέει πως όλη η πόλη μυρίζει σοκολάτα και πως κάπως έτσι φανταζόταν τον παράδεισο. Μετά συνειδητοποιεί πως και το τραπέζι είναι από σοκολάτα και δε διστάζει να το δαγκώσει κι αυτό. Η Pudding είναι ενθουσιασμένη. Η Nami λέει πως δε θέλει να φανεί αγενής και πως εκτιμούν τη φιλοξενία της αλλά πρέπει να πάνε κάπου και δεν μπορούν να κάτσουν παραπάνω. Εκείνη τους προσφέρει ένα φλυτζάνι τσάι για να διώξουν τη γλύκα από το στόμα τους. Συνειδητοποιεί, όμως, ότι δεν έχει ρωτήσει ακόμα τα ονόματά τους. Ο Luffy ξεκινάει λέγοντας το δικό του αλλά πριν προλάβει να πει ότι θα γίνει ο Βασιλιάς των Πειρατών, η Nami του γεμίζει το στόμα. Η Pudding καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Στο νησί Whole Cake το τεύχος μετατρέπεται σε musical. Τα λουλούδια τραγουδάνε ότι έχουν μείνει μόνο τρεις μέρες μέχρι το Tea Party. Η Big Mom ρωτάει τραγουδώντας αν έφτασε το αγόρι των Germa με τα έπιπλα να της απαντάνε επίσης τραγουδιστά ότι έφτασε. Μία μπάντα από κάθε είδους χαρακτήρα τραγουδάει για τον γάμο. Η Mama ρωτάει για το σχεδιασμό και της απαντάνε ότι πάει μια χαρά. Ρωτάει για το μπάτζετ και της λένε νε μην τσιγκουνεύεται. Ρωτάει για τα υλικά, λέγοντας πως θα επιλέξουν με σύνεση αλλά θα σκοτώσουν και θα κλέψουν αν χρειαστεί. Ρωτάει για αυγά, αλεύρι και φρούτα και τρεις από τους διοικητές της, έχοντας σκοτώσει ο καθένας πολλά άτομα, της απαντάνε ότι τα πήραν. Τραγουδάει για την τούρτα που θα φάνε και το γεγονός ότι θα είναι πολύ γλυκιά. Τραγουδάει για το Tea Party της κολάσεως.

Ρωτάει αν θα υπάρχει μαρμελάδα φράουλα και αν θα φτιαχτεί από το αίμα κάποιου. Λέει ότι δεν τη νοιάζει αρκεί να πάνε οι καλεσμένοι της. Θα είναι μία γλυκιά μέρα με μία τέλεια διαβολική θυσία γιατί αυτό είναι ένα μέρος όπου τα όνειρα πραγματοποιούνται. Ένα μέρος που έχει όλων των ειδών τους ανθρώπους και το όνομά του είναι Totland. Η Big Mom λέει πως δεν μπορεί να περιμένει γιατί άκουσε πως είναι ήδη εκεί ο Luffy.

Για επίλογο…

Σε γενικές γραμμές το τεύχος δεν ικανοποίησε και πολύ. Παρατηρήσαμε ότι άλλαξαν το όνομα της Purin σε Pudding. Είδαμε, επιτέλους, πάνω-κάτω πώς είναι η Big Mom και μάθαμε μερικά πράγματα για τη νύφη που προορίζουν για τον Sanji. Επίσης, σύμφωνα με σχόλιο του μεταφραστή, για το «Totland» χρησιμοποιούνται τα ιδεογράμματα (Kanji) του δέκα χιλιάδες και της χώρας. Αυτά μαζί διαβάζονται και «Bankoku» το οποίο σε ελληνική μετάφραση σημαίνει «Παγκόσμιο». Η Pudding ασχολείται με τη μαγειρική οπότε μπορεί να είναι ακόμα ένας τρόπος να πειστεί ο Sanji. Τέλος, η Big Mom φαίνεται να περιμένει τον Luffy.