Το One Piece επέστρεψε, έπειτα από μία εβδομάδα απουσίας από τα μεγάλα σαλόνια του Shonen Jump, και ικανοποίησε αρκετά ακόμη και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες του.

Στα προηγούμενα…

Οι φίλοι μας έχουν αποχωρήσει από το Zou και βρίσκονται σε αποστολή διάσωσης του Sanji. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ανακάλυψαν πάνω στο πλοίο έναν επιπλέον επιβάτη, την Carrot. Ο Luffy προθυμοποιήθηκε να μαγειρέψει στα μέλη της αποστολής, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να τελειώσουν οι προμήθειες. Το πλήρωμα του Thousand Sunny βρέθηκε σε μία θάλασσα που έβραζε από όπου ο καπετάνιος μας έπιασε ένα γιγάντιο, δηλητηριώδες ψάρι το οποίο και έσπευσε να δοκιμάσει. Το αποτέλεσμα ήταν να επηρεαστεί από το δηλητήριο, αλλά λόγω της ανοσίας που του είχε προσφέρει ο/η Ivankov δεν πέθανε ακαριαία. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το πλοίο των πρωταγωνιστών μας συναντήθηκε με ένα άλλο πλοίο, το οποίο δήλωνε μέλος των Germa 66. Με τον Luffy ετοιμοθάνατο και το πλήρωμα να καλείται να αντιμετωπίσει μία ομάδα δολοφόνων, η αγωνία για το σημερινό τεύχος ήταν μεγάλη.

Το εξώφυλλο…

Όπως κάνει συνήθως ο Oda, έτσι και σε αυτό το τεύχος μας παρουσιάζει τις επιμέρους ιστορίες άλλων χαρακτήρων. Μετά την ιστορία της Dressrosa, άρχισε να μας δείχνει τις αντιδράσεις του υπόλοιπου κόσμου στις νέες επικηρύξεις των πρωταγωνιστών μας. Σε αυτό το τεύχος, μεταφερόμαστε στο βασίλειο όπου είχε αποκλειστεί ο Zoro, μετά την επίθεση του Kuma στο Αρχιπέλαγος Sabaody, μαζί με την Perona, το δεξί χέρι του Geko Moria, τον Mihawk και μία ομάδα πολεμοχαρών μπαμπουίνων. Στο σκίτσο βλέπουμε όσους έχουν απομείνει στο νησί μετά την αποχώρηση του Zoro, να φοράνε ψάθινα καπέλα και να πανηγυρίζουν τρώγοντας ρυζόμπαλες ενώ ο καλύτερος ξιφομάχος του κόσμου τους διαβάζει τα νέα.

Στο τεύχος…

Το πλοίο των Germa 66, ένα γιγαντιαίο Den-Den Mushi που κουβαλάει στην πλάτη του -αντί για καβούκι- ένα ανθρώπινο κάστρο και που είναι, σε μέγεθος, πολλές φορές μεγαλύτερο από το Thousand Sunny, κοιτάζει με τα τεράστια μάτια του το πλοίο όπου επιβαίνουν οι πρωταγωνιστές μας. Ένας κουκουλοφόρος άνδρας, ο οποίος μοιάζει πολύ με τον Sanji χωρίς το μούσι του, κοιτάζει σιωπηλός το μικρό, στα μάτια του, Thousand Sunny. Ο Pekoms, στη θέα αυτού του ανθρώπου και του πλοίου που διατάζει έχει μείνει άφωνος. Τη σιωπή σπάει μία φωνή που φαίνεται να έρχεται από το γιγάντιο σαλιγκάρι, ρωτώντας τους Strawhats γιατί βρίσκονται εκεί. Η ανησυχία της ομάδας διάσωσης, όμως, είναι στο να μη συγκρουστούν με το πλοίο των Germa 66.

Δύο άνδρες με μάσκες πλησιάζουν τον κουκουλοφόρο άνδρα, ένας από τα δεξιά κι ένας από τα αριστερά. Ο πρώτος του λέει πως ο Αφέντης Sanji δεν ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί με αυτό το πλοίο, με τον δεύτερο να συμπληρώνει πως όλα δείχνουν ότι έχουν χαθεί. Ο κουκουλοφόρος συμφωνεί μαζί τους. Στο Thousand Sunny, Nami και Carrot, ενθουσιασμένες, χαιρετούν τον άνδρα που θεωρούν ότι είναι ο Sanji. Ακόμα πιο ενθουσιασμένος φαίνεται να είναι ο Brook, ο οποίος παραδέχεται πως δεν περίμενε να τον βρουν τόσο σύντομα. Ο Pedro, η λεοπάρδαλη, δεν μπορεί να πιστέψει στην τύχη τους και ο Chopper, με δάκρυα στα μάτια, φωνάζει το όνομα του φίλου του. Ο σωσίας του Sanji τους κοιτάζει με ένα βλέμμα που φανερώνει κάτι μεταξύ απαξίωσης και αηδίας. Ο Chopper σε απόγνωση αρχίζει να φωνάζει πως η κατάσταση είναι άσχημη. Εξηγεί ότι ο Luffy έφαγε ένα δηλητηριώδες ψάρι και ότι πεθαίνει. Ρωτάει αν υπάρχει κάποιο αντίδοτο στο καράβι τους. Ο κουκουλοφόρος ξεκινάει να λέει πως επιμένουν να τον φωνάζουν Sanji αλλά… Και τότε ο Chopper συνειδητοποιεί ότι δεν πρόκειται για τον φίλο τους.

Ο κουκουλοφόρος βγάζει, επιτέλους, την κουκούλα του και συνεχίζει την πρότασή του. Ενημερώνει τους πρωταγωνιστές μας ότι είναι κάποιος άλλος, αλλά πως δεν τους κατηγορεί για το λάθος τους καθώς όντως μοιάζουν. Συστήνεται ως Yonji και εξηγεί ότι η σχέση του με τον Sanji που ξέρουν οι υπόλοιποι είναι ένα λεπτό ζήτημα. Ο Chopper δεν μπορεί να το πιστέψει. Είναι ο Yonji και όχι ο Sanji. Είναι φτυστός ο Sanji και ακόμη και τα φρύδια του είναι στριφογυριστά. Πώς δεν είναι ο Sanji; Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον μικρό αδερφό του μάγειρα του πληρώματος.

Ο Yonji εντοπίζει κάτι στο κατάστρωμα του Thousand Sunny. Η Nami φαίνεται ξαφνιασμένη που ο Sanji έχει μικρό αδερφό και όταν το δείχνει, η Carrot αναρωτιέται πώς το κατάλαβε. Ο Yonji, όμως, έχει εστιάσει στη Nami. Πετάγονται καρδιές από τα μάτια του και τα σάλια του αρχίζουν να τρέχουν στη θέα της πλοηγού. Ο Chopper τον προκαλεί λέγοντάς του πως στην πραγματικότητα είναι ο Sanji καθώς ο Yonji απομακρύνεται λέγοντας πως φεύγουν αφού δεν έχουν λόγο να βρίσκονται εκεί. Ο Chopper συνεχίζει όμως, φωνάζοντας το όνομα του Sanji, λέγοντάς του να περιμένει και εκνευρίζοντας τον αδερφό του μάγειρα. Ο Luffy αρχίζει να αφρίζει από το στόμα και ο Chopper φρίττει.

Η Nami τρέχει δίπλα του φωνάζοντάς του να κρατηθεί στη ζωή, ότι δεν μπορεί να τον νικήσει ένα δηλητήριο ψαριού και πως είναι αυτός που θα γίνει Βασιλιάς των Πειρατών. Η Carrot παρακαλάει τον καπετάνιο του Thousand Sunny να μην πεθάνει. Ο Chopper, απευθυνόμενος στον Yonji, τον παρακαλάει να του δώσει ένα αντίδοτο αφού ξόδεψαν όλα τα δικά τους και δεν είχαν και κανένα αποτέλεσμα. Ο Brook, κλαίγοντας, του λέει πως αν είναι όντως αδερφός του Sanji θα πρέπει να τους βοηθήσει. Ο Yonji, όμως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να τους το δώσει. Αντιθέτως τους προκαλεί να του το κλέψουν σαν κανονικοί πειρατές. Η Nami και η Carrot εκνευρίζονται με το πόσο κακός είναι και το πόσο δε μοιάζει με τον μάγειρά τους ενώ ο Pedro ετοιμάζεται για μάχη. Ενώ τους κοιτάει, ο Yonji, ακούει μία φωνή να τον φωνάζει.

Εμφανίζεται κάποια από πίσω του και προσπαθεί να τον κλωτσήσει στο κεφάλι, λέγοντάς του να σταματήσει να είναι ένας ανόητος τσιγκούνης. Την τελευταία στιγμή, ο Yonji βάζει το χέρι του μπροστά στο πρόσωπό του και απλά πετάγεται πολλά μέτρα μακριά από το πλοίο του. Η Nami ξαφνιάζεται και αναρωτιέται ποια μπορεί να είναι, τώρα, αυτή. Ο Luffy σφαδάζει από τον πόνο. Μία φωνή ακούγεται από το πλοίο των Germa 66 να φωνάζει την Κυρία Reiju, η οποία φαίνεται να έχει προσγειωθεί στο πλοίο των Strawhats. Η Carrot είναι αυτή που ετοιμάζεται για μάχη αυτήν τη φορά ρωτώντας την εισβολέα ποια είναι.

Η Reiju απολογείται αποκαλώντας τον αδερφό της σάπιο ως το κόκαλο και λέγοντας πως δεν έχει ίχνος ανθρωπιάς μέσα του. Ο Chopper μένει έκπληκτος για ακόμη μια φορά με το γεγονός ότι ο Yonji έχει μεγάλη αδερφή και μάλιστα τα φρύδια της είναι στριφογυριστά και ο brook την βρίσκει πανέμορφη. Ο νευριασμένος Yonji, φωνάζοντας το όνομα της αδερφής του, την ρωτάει πώς τολμάει να τον ντροπιάζει έτσι. Εκείνη του ζητάει να μη μιλάει αφού τα καταφέρνει και μόνος του να ντροπιάζει τον εαυτό του.

Ο Brook παρατηρεί ότι ο αδερφός του Sanji αιωρείται. Ο Pekoms του εξηγεί πως οι Germa είναι μία τεχνολογικά ανεπτυγμένη ομάδα μάχης και για αυτόν το λόγο η Big Mom θέλει τις δυνάμεις τους. Ο Brook ρωτάει τον Pekoms αν οι Vinsmoke είναι μία οικογένεια ευγενών που εξουσίαζαν, με τη δύναμή τους, όλο το North Blue. Η Nami είναι έκπληκτη με το πόσο διάσημη είναι η οικογένεια του Sanji. Ο Pekoms συνεχίζει να δίνει πληροφορίες λέγοντας πως υπήρχε μία περίοδος που το όνομά τους ήταν συνώνυμο του κακού και για αυτόν το λόγο υπάρχουν και στο κόμικ. Η Reiju επαινεί τον σκελετό για την ιστορία που γνωρίζει. Εκείνος της απαντά πως έχει ζήσει πολλά χρόνια αν και πέθανε κάπου ενδιάμεσα. Η Reiju, όμως, έχει να παρατηρήσει ότι δεν πρόκειται για ιστορία του παρελθόντος αλλά είναι ακόμα ευγενείς.

Του εξηγεί πως οι Germa δεν έχουν πατρίδα, δεν έχουν γη να κυβερνήσουν αλλά τους επιτρέπεται να συμμετάσχουν στη Reverie. Ο Brook ζητάει συγγνώμη και αμέσως της ζητάει, επίσης, να δει τα εσώρουχά της, εκνευρίζοντας τη Nami. Η Reiju ρωτάει αν μπορεί να πάρει μία γεύση από το δηλητήριο στο σώμα του Luffy. Κοιτάζοντάς τον, βλέπει από τα συμπτώματα ότι έχει φάει από το συγκεκριμένο ψάρι της συγκεκριμένης θάλασσας αφήνοντας έκθαμβο τον γιατρό του πληρώματος. Του εξηγεί ότι ο τρόπος που λειτουργεί αυτό το δηλητήριο είναι μοναδικός και πως υπάρχει αρκετό μέσα στο σώμα του καπετάνιου του για να σκοτώσει γίγαντα. Ο Chopper κλαίγοντας τη ρωτάει τι μπορεί να κάνει, λέγοντας πως έχει αποτύχει σα γιατρός. Εκείνη του απαντάει πως ο Luffy είναι τυχερός καθώς τυχαίνει το συγκεκριμένο δηλητήριο να είναι η αγαπημένη της λιχουδιά.

Η Reiju πλησιάζει τα χείλη της στου Luffy, τον ευχαριστεί για το γεύμα και τον φιλάει. Ο Chopper, έντρομος, της λέει πως αν ρουφήξει τόσο δηλητήριο θα πεθάνει. Ο Brook θέλει κι εκείνος φιλί μόνο που συνειδητοποιεί ότι δεν έχει χείλια. Ενώ ρουφάει το δηλητήριο η Reiju, ο Chopper παρατηρεί ότι τα εξανθήματα μεταφέρονται από τον καπετάνιο του στην αδερφή του Sanji. Nami και Carrot μένουν έκπληκτες καθώς τα φτερά πεταλούδας στην πλάτη της Reiju αρχίζουν να ανοίγουν.

Ο Chopper βλέπει έκπληκτος τα εξανθήματα του Luffy να απομακρύνονται εντελώς και ρωτάει την Reiju αν είναι καλά με τόσο δηλητήριο που ρούφηξε. Εκείνη, γλείφοντας τα χείλη της του λέει πως φυσικά και είναι καλά αφού είναι η Poison Pink. Ο Brook είναι καταγοητευμένος.

Ο Luffy ξυπνάει και ο Chopper με την Carrot, κλαίγοντας, τον ρωτάνε αν είναι καλά. Ο Luffy λέει ότι θυμάται να τρώει το ψάρι και μετά μάλλον κοιμήθηκε. Του άρεσε τόσο το δέρμα του ψαριού που ρωτάει αν έχει περισσέψει καθόλου, εκνευρίζοντας τη Nami. Βλέποντας την αδερφή του Sanji φωνάζει το όνομα του μάγειρά του. O Chopper του λέει πως είναι γυναίκα και πως του έσωσε τη ζωή. Ο Luffy την ευχαριστεί αλλά τη ρωτάει ποια είναι.

Ο Yonji που κοιτάζει από το πλοίο, βλέπει με απογοήτευση ποιος είναι ο Luffy. Η αδερφή του, όμως, ευχαριστεί τον Luffy από καρδιάς που πρόσεχε τον μικρό της αδερφό τόσον καιρό. Ο καπετάνιος συνειδητοποιεί ποια είναι. Εκείνη του το επιβεβαιώνει λέγοντας ότι ο Sanji τους άφησε σε πολύ μικρή ηλικία και από τότε ο πατέρας τους τον ψάχνει. Πριν δύο χρόνια όταν εμφανίστηκε ένα πόστερ με ένα σκίτσο που έμοιαζε με τον αδερφό της, ο πατέρας τους έστειλε το ναυτικό να τον πιάσει, όμως ο άνδρας στο σκίτσο ήταν κάποιος άλλος που λεγόταν Duval. Ο Brook θυμάται πόσο συγχυσμένος ήταν ο Sanji με το γεγονός. Η Reiju συνεχίζει λέγοντας πως με την επιστροφή των Strawhats στο προσκήνιο έμαθαν από την παγκόσμια κυβέρνηση ότι έχουν βρει έγκυρη φωτογραφία του Black Leg Sanji.

Αμέσως, ο πατέρας τους ανέβασε την επικήρυξή του και άλλαξε τις συνθήκες σύλληψής του από «Νεκρός ή Ζωντανός» σε «Μόνο Ζωντανός». Η Nami συνειδητοποιεί γιατί ήταν τόσο περίεργο το πόστερ του Sanji και ρωτάει πού βρίσκεται. Η αδερφή του της απαντά πως δεν γνωρίζει. Μπορεί να βρίσκεται με την Big Mom, μπορεί και με τον πατέρα του. Είχαν βρεθεί εκεί για να τον συναντήσουν όμως μάλλον χάθηκαν. Έρχεται η σειρά του Luffy να απευθυνθεί στη Reiju. Την ευχαριστεί που τον έσωσε αλλά θα πρέπει να του δώσουν πίσω τον Sanji γιατί είναι φίλος του.

Ο Yonji, νευριασμένος με την αδερφή του τη ρωτάει γιατί έσωσε τον εχθρό. Επίσης, ρωτάει τον Pekoms γιατί ενώ είναι στο πλήρωμα της Big Mom βοηθάει τους Strawhats. Εκείνος του απαντάει πως έχει τους λόγους του, τους οποίους δε θα μοιραστεί αφού δεν είναι ακόμα σύμμαχοι. Η Reiju απαντάει πως το πήρε το μήνυμα και πηδάει από το Thousand Sunny στο πλοίο των Germa.

Φτάνοντας στο πλοίο της τους λέει πως, προς το παρόν, θα κάνουν πως δεν είδαν τίποτε. Ο αδερφός της συνεχίζει λέγοντας πως αν κάνουν σκηνή εκεί, ο γάμος του Sanji θα αναβληθεί και πως καλά θα κάνουν να προσέχουν πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα. Ο Pekoms φαίνεται να συμφωνεί. Η Reiju τους αποχαιρετά και τους εύχεται καλή τύχη. Καθώς απομακρύνονται οι Germa, ο Yonji κοιτάει το πόστερ της Nami ερωτευμένος. Κάπου στο βυθό, ένας ψαράνθρωπος λέει πως είναι σίγουρος πως πάνω στο κατάστρωμα βρίσκεται ο Luffy και ζητάει οδηγίες από τον αρχηγό του, τον Jinbe.

Ο απολογισμός…

Γενικά, το τεύχος ικανοποίησε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες. Με ίντριγκα, μυστήριο και δράση. Γνωρίσαμε δύο από τα αδέρφια του Sanji και είδαμε κίνηση και στον βυθό από τον Jinbe. Ο Luffy σώθηκε (κανείς δεν το περίμενε αυτό) και μάθαμε λίγα πράγματα παραπάνω για την ιστορία του κόσμου του One Piece.