Η Νέα  σειρά του καναλιού SyFy έχει κλέψει τις εντυπώσεις..

Στα πρώτα επεισόδια βλέπουμε κάτι μουντό και πολύ φυσιολογικό σε σχέση με αυτό που φανταζόμασταν. Σίγουρα μετά τις ταινίες μαγείας με τον Harry Potter οι απαιτήσεις μας ήταν υψηλές για κάθε είδους ταινία ή σειρά που είχε την μαγεία ως κεντρικό θέμα.

Magicians_hero_tour_01

Παρακολουθώντας την συνέχεια της σειράς όλο και πιο ενδιαφέροντα πράγματα άρχισαν να εμφανίζονται αλλά το σημαντικότερο ήταν η εξέλιξη των χαρακτήρων που θα αγαπήσετε μέχρι το τέλος της σεζόν. Quentin,Alice,Eliot,Margo και Penny είναι οι χαρακτήρες που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τη πλοκή.

Ο Quentin ένα νέο παλικάρι με κάποια δικά του θέματα αγαπάει την μαγεία,ξέρει ότι υπάρχει και το όνειρο του είναι να δει το αγαπημένο του βιβλίο να βγαίνει αληθινό,την Filloria. Στην αρχή ίσως να μην σας αρέσει σαν χαρακτήρας λόγω της παράξενης συμπεριφοράς του αλλά πιστεύω ότι μετά θα σας αρέσει αρκετά καθώς γνωρίζει την ενδιαφέρουσα παρέα στο Brakebills.

Η Alice είναι μια πανέξυπνη και πανέμορφη κοπέλα η οποία έχει χάσει τον αδερφό της(προσπάθησε να βοηθήσει χρησιμοποιώντας δυνατή μαγεία μια φίλη του για ανούσιο λόγο). Μπορεί να χρησιμοποιήσει πολύ καλά την μαγεία και είναι ικανή να κάνει πολλά πράγματα με αυτή. Θα την λατρέψετε.

Ο Eliot είναι ο πιο γαμάτος χαρακτήρας της σειράς. Είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ. Έχει πολύ γέλιο και ξεχωρίζει στην σειρά. Η καλύτερη του στιγμή στη σεζόν είναι όταν χρησιμοποίησε επιθετική μαγεία σε ένα πολύ δυνατό πλάσμα. BADASS MODE ON!

Η Margo είναι η κοπέλα που κάνει παρέα με τον Eliot. Ναι έχει ενδιαφέρον χαρακτήρα,ταιριάζουν μαζί αλλά καμιά φορά μπορεί να είναι λίγο σπαστική. Παρόλα αυτά την αγαπάμε.

Ο Penny είναι ο χαρακτήρας του αν με στραβοκοιτάξεις σε σκότωσα. Έχει μια από τις γαμάτες δυνάμεις και σπάνιες στη σειρά(Traveler) και θα μπλέξει αρκετές φορές.

TheMagicians_hero_Cast_06

Ο Χαρακτήρας που προσωπικά μίσησα από την αρχή μέχρι το τέλος είναι η Julia. Απλά τα κάνει παντού σκατά. Ναι μεν παίζει μεγάλο ρόλο στη σειρά λόγω το ότι δεν μπήκε στη σχολή Brakebills κάτι το οποίο άλλαξε πολλά πράγματα αλλά μόνο από την τροπή που πήρε το φιναλε δεν χρειάζεται να αναφέρω κάτι άλλο.

the-magicians-episode-101-screenshot-02_1200.0

Τα επεισόδια δεν θα τα βαρεθείτε αν εξαιρέσετε το δράμα που έχει στα περισσότερα. Η τροπή όμως που παίρνουν θα σας καθηλώσουν και θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον. Τα πρώτα επεισόδια δεν είναι τόσο ενδιαφέροντα όσο η συνέχεια καθώς θα βλέπετε την εξέλιξη που έχουν οι χαρακτήρες αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης στις δυσκολίες που συναντάνε μπροστά τους.

Αξιοσημείωτο είναι να πούμε για τον μεγάλο κακό της υπόθεσης The Beast ο οποίος είναι απίστευτα δυνατός και είναι αυτός που κατάστρεψε την Fillory. Η όλη ιστορία το πως έφτασε σε αυτό το σημείο είναι δικαιολογημένη αλλά και το πόσο ανώτερος παρουσιάζεται προς τους άλλους. Η Εμφάνιση του από τα πρώτα επεισόδια δείχνει ότι το παιχνίδι ξεκινάει. Τίποτα από εδώ και στο εξής δεν θα είναι απλά ήρθα για να μάθω μαγεία. Είναι ο μεγάλος κακός.

Αγαπημένο επεισόδιο στη σειρά είναι όταν η Julia με την Marina κλείνουν χρησιμοποιώντας πολύ δυνατή μαγεία τον Quentin μέσα σε ένα όνειρο εγκλωβίζοντας τον έτσι δημιουργώντας το περιβάλλον του ψυχιατρείου μαζί με όλους τους χαρακτήρες του brakebills και όχι μόνο. Απλά απολαυστικό.

Να αναφέρουμε ότι η σειρά θα έχει και 2η σεζόν και πως το τέλος της 1ης μας άφησε πραγματικά άφωνους έχοντας την Julia με το μαγικό μαχαίρι ένα βήμα πριν σκοτώσει ίσως τον μεγαλύτερο κακό της σειράς The Beast. Εκεί όμως που τελειώνει είναι όταν τον ρωτάει…μπορείς να σκοτώσεις θεό? δίνοντας μια διαφορετική τροπή για την συνέχεια.

the-magicians-episode-101-screenshot-01_1200.0.0

Για όσους δεν ξέρετε η Julia με την περίφημη παρέα της θέλανε να καλέσουν έναν θεό με σκοπό να τους βοηθήσει σε κάποια προσωπικά θέματα που είχε ο καθένας. Ξέρανε το πόσο επικίνδυνο είναι κάτι το οποίο αποδείχτηκε μετά καλώντας έναν επικίνδυνο θεό ο οποίος τους σκότωσε όλους εκτός από την Julia την οποία βίασε και την Kady η οποία ξέφυγε.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τα πρώτα επεισόδια και στην επόμενη σεζόν είμαι σίγουρος πως θα γίνει χαμός με όλους τους χαρακτήρες αλλά και το τι μας περιμένει.

Για όσους διαβάζουν τα βιβλία η σειρά δεν έχει τόσο μεγάλη σχέση αλλά προσπαθούν να ενσωματώσουν αρκετά πράγματα.

Με λίγα λόγια η σειρά είναι φανταστική,από εσάς εξαρτάται ποιος χαρακτήρας θα σας αρέσει περισσότερο ή λιγότερο και μην την παρατήσετε στα πρώτα επεισόδια. Αλλάζουν πολλά. Αναμένουμε για 2η season!

Actually it’s Margo…


 

 

%

Βαθμολογία