«Είναι σκληρό να είσαι διαφορετικός, και η Τάλια πάντα ξεχώριζε από το πλήθος. Είναι ένας μάγος καταστολής που πλέκει το έδαφος κάτω από τα πόδια της για να γίνει φονικό όπλο – όταν αποφασίσει να κινηθεί προς έναν προορισμό, θα φέρει τούμπα τη γη για να τα καταφέρει.»

ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

ΠΑΘΗΤΙΚΗ: ΛΙΘΟΒΑΣΙΑ

Όταν βρίσκεται εκτός μάχης, η Τάλια αυξάνει την Ταχύτητα Κίνησης της όσο κινείται δίπλα σε τοίχους.

Q: ΠΛΕΚΤΟ ΘΡΑΥΣΜΑ

Παθητική: Η Τάλια αποκτά αυξημένη Ταχύτητα Κίνησης όταν διασχίζει κατεργασμένο έδαφος.

Ενεργητική: Η Τάλια σκίζει το έδαφος γύρω της, πετώντας πέντε συνεχόμενα θραύσματα πέτρας σε μια στοχευμένη κατεύθυνση ενώ κινείται ελεύθερα. Η εφαρμογή του Πλεκτού Θραύσματος μετατρέπει την ζώνη επιρροής σε κατεργασμένο έδαφος για μερικά λεπτά. Περαιτέρω εφαρμογές του Πλεκτού Θραύσματος σε κατεργασμένο έδαφος θα δημιουργήσουν μόνο μια ακόμη πέτρινη βολή.

W: ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΩΘΗΣΗ

Η Τάλια σημαδεύει μια τοποθεσία. Μετά από μια μικρή παύση, το έδαφος εκρήγνυται, εκτοξεύοντας στον αέρα και προκαλώντας Ζημιά σε όλους τους αντίπαλους στην ζώνη έκρηξης. Η Τάλια μπορεί να ξαναερφαρμόσει τη Σεισμική Ώθηση πριν πραγματοποιηθεί η έκρηξη για να πετάξει τους εχθρούς της προς μια στοχευμένη κατεύθυνση – ακόμη και πάνω από τοίχους.

E: ΞΕΦΤΙΣΜΕΝΗ ΓΗ

Η Τάλια σκορπίζει ογκόλιθους στο έδαφος μπροστά της. Στους αντίπαλους που Εφορμάνε πάνω στο θρυμματισμένο έδαφος προκαλείται Ζημιά από έκρηξη. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, όσες πέτρες έχουν απομείνει στη ζώνη εκρήγνυνται, προκαλώντας ένα δεύτερο κύμα Ζημιάς.

R: ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΥΦΑΝΤΡΑΣ

Η Τάλια διοχετεύει ενέργεια για μερικά δευτερόλεπτα και καλεί ένα τεράστιο τείχος περιστρεφόμενης πέτρας που διασχίζει το έδαφος στο Φαράγγι προς μια στοχευμένη κατεύθυνση. Η Τάλια μπορεί να ενεργοποιήσει το Τείχος της Υφάντρας ξανά όσο διοχετεύει, για να σερφάρει πάνω στο τείχος όταν αυτό εμφανίζεται. Αν δεχτεί Ζημιά ή αν η εντολή κατεύθυνσης αλλάξει, θα πέσει από το τείχος.

~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ

Το κεντρικό θέμα της Τάλια στο παιχνίδι είναι ο έλεγχος – αυτή αποφασίζει πότε θα παλέψει, στήνοντας μια δοκιμασία από παγίδες την οποία ο αντίπαλος θα αναγκαστεί να διασχίσει. Για να κερδίσει μάχες, μπορεί να φράξει ένα τμήμα της λωρίδας με την Ξεφτισμένη Γη και να εκτοξεύσει τον αντίπαλό της μες στην παγίδα με μια καλοβαλμένη Σεισμική Ώθηση. Με το που εκθέσει τον αντίπαλο, ένα γρήγορο Πλεκτό Θραύσμα θα λιώσει την Ζωή του.

«Η παθητική της Τάλια της επιτρέπει να σερφάρει προς μια φιλική λωρίδα με σεισμική ταχύτητα

Όμως το σπαμάρισμα των ικανοτήτων της Τάλια στη λωρίδα θα εξασθενίσει σταδιακά την μαχητική της ικανότητα, καθώς η εφαρμογή του Πλεκτού Θραύσματος πάνω σε κατεργασμένο έδαφος, δεν θα παράγει αρκετές βολές ώστε να αποθαρρύνει τους εισερχόμενους αντίπαλους. Οι πεπειραμένοι παίκτες θα καταφέρουν να αποφύγουν αυτή τη δυσκολία, επιτιθέμενοι προσεκτικά μόνο σε ένα ενιαίο τμήμα της λωρίδας, δημιουργώντας ένα μονοπάτι που θα τους οδηγήσει στους πύργους. Η Τάλια μπορεί να χρησιμοποιήσει τα μονοπάτια κατεργασμένου εδάφους ως δρόμους διαφυγής όταν οι πεινασμένοι αντίπαλοι jungler πετάγονται μες στη λωρίδα της.

Αν κερδίζει μάχες και αποφεύγει ganks, η Τάλια αριστεύει στο να σπρώχνει κύματα μες στην περιοχή των πύργων με τις επιθέσεις ζημιάς διασποράς. Με το που σπρώξει το κύμα, η παθητική της της επιτρέπει να σερφάρει προς μια φιλική λωρίδα με σεισμική ταχύτητα. Θα ταξιδέψει δίπλα στους τείχους του χάρτη, κερδίζοντας σταθερά Ταχύτητα Κίνησης, προτού μπουκάρει στη λωρίδα με τα φιλαράκια της. Το χτίσιμο ενός αντικειμένου όπως τον Απόηχο του Λούντεν θα δώσει στην μεγαλύτερη (και μοναδική) σέρφερ της Σουρίμα τα μέσα για να πετάγεται αριστερά και δεξιά σε ιλιγγιώδη ταχύτητα, κάνοντας τις βόλτες της ιδιαιτέρα θανατηφόρες.

~~~~~~~~~~

ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ

Εάν πιστεύατε πως τα gank της Τάλια είναι κατακλυσμικά λόγω της παθητικής της, απλά περιμένετε να φτάσει στο Επίπεδο 6. Το Τείχος της Υφάντρας της επιτρέπει να περιπλανηθεί σε άλλες λωρίδες με άνεση, και το τείχος το οποίο οδηγεί μπορεί να φράξει τις διεξόδους για την κατακαημένη ψυχή (ή ψυχές) πάνω στην οποία αποφασίζει να εξαπολύσει gank.

«Εάν πιστεύατε πως τα gank της Τάλια είναι κατακλυσμικά λόγω της παθητικής της, απλά περιμένετε να φτάσει στο Επίπεδο 6.

Οι έξυπνοι παίκτες θα χρησιμοποιήσουν την Υπέρτατή της για να πιέσουν τους μακρινούς στόχους στο χάρτη. Η αντίπαλη ομάδα είναι έτοιμη να ρίξει τον Δράκο; Τέλεια: απλά πετάξτε προς τα κει και γεμίστε τη φωλιά με Ξεφτισμένη Γη, για να εκτοξεύσετε μετέπειτα τον αντίπαλο jungler από τη μάχη με τη βοήθεια τηςΣεισμικής Ώθησης. Πολεμάνε τον Βαρόνο αλλά δέχονται πολλή Ζημιά; Μη το σκέφτεστε: απλά ευθυγραμμίστε την Υπέρτατη σας για να κλείσετε με τον τοίχο σας τους αντιπάλους μαζί με τον Βαρόνο μέσα στη φωλιά του, φράζοντας τους μικρούς, γλυκούς ευάλωτους ήρωες και ετοιμάζοντας κανονικό πανηγύρι για τους συμμάχους σας.

Τα δυνατότερα αντικείμενα της Τάλια της προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στην κίνηση των αντιπάλων της. Όταν χτυπήσει έναν εχθρό σε φυγή με το Πλεκτό Θραύσμα ενώ κρατάει το Σκήπτρο της Ριλάι, η δράση επιβράδυνσης του αντικειμένου θα την διευκολύνει απίστευτα στο να ρίξει το combo – σήμα κατατεθέν: εκτόξευση και Ξεφτισμένη Γη. Τα αντικείμενα που αυξάνουν την χαμηλή Ταχύτητα Κίνησης μες στη μάχη, βοηθάνε επίσης το Σπουργίτι να μανουβράρει τον εαυτό της και τις ικανότητες της σε ιδανικό σημείο για να χτυπήσει.

~~~~~~~~~~

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ

Στις ομαδικές μάχες, οι Ικανότητες Ζημιάς Διασποράς της Τάλια της δίνουν σχεδόν δεσποτικό έλεγχο πάνω στην τοποθέτηση των αντιπάλων της. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Σεισμική Ώθηση για να πετάξει εισερχόμενους Κολοσσούς μακριά από τη μάχη, και μετά να επιβραδύνει την πίσω φρουρά των εχθρών με μια προσεκτικά τοποθετημένη Ξεφτισμένη Γη. Η Υπέρτατη χωρίς Ζημιά της Τάλια πάει να πει ότι δεν θα φέρει τρομερή Ζημιά στις μάχες, αλλά μπορεί να ξεθάψει το Τείχος της Υφάντρας για να χωρίσει την αντίπαλη ομάδα στα δύο, δίνοντας στον εαυτό της και στην ομάδα της τη δυνατότητα να κάνει gank σε εκτεθειμένους αντίπαλους πριν κινηθεί προς αυτούς που παραμέρισε προσωρινά.

Με το που τελειώσει η μάχη, η Τάλια θα είναι σε θέση να αυξήσει το πλεονέκτημά της με ταχύτητα και χάρη. Η παθητική της της επιτρέπει να κινηθεί γρήγορα κατά μήκος των τειχών της ζούγκλας, φτάνοντας δραπετεύοντες αντιπάλους ή μακρινούς πύργους. Και όταν μπει στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και φορτώσει με τρίτο επίπεδο την Υπέρτατή της, η εμβέλεια του R της αυξάνεται σε τεράστιο βαθμό. Μπορεί να κλέψει την Μπλε Ενίσχυση ενός αντιπάλου μετά από μια μάχη, και μετά να πεταχτεί προς τον αντίπαλο Πυράκανθο για να την διπλασιάσει.

~~~~~~~~~~

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Λούσιαν, Ο Μαχητής του Φωτός

Οι αντίπαλοι εφορμηστές θα φάνε έναν ατελείωτο καταιγισμό λίθων και σφαιρών όταν πέσουν πάνω στην Τάλια και τον Λούσιαν. Επιπλέον, αν ποτέ ο Μαχητής του Φωτός βρεθεί εκτεθειμένος, το Σπουργίτι της Σουρίμα μπορεί να καλέσει ένα τείχος κοντά στην τοποθεσία του. Η Ανελέητη Καταδίωξη του Λούσιαν του επιτρέπει να εφορμήσει με μεγάλη ευκολία πάνω από το τείχος και προς ένα ασφαλές μέρος.


Λι Σιν, ο Τυφλός Μοναχός

Τα ισχυρά gank του Λι Σιν σε συνδυασμό με τις θανατηφόρες περιπλανήσεις της Τάλια κάνουν το παιχνίδι στη μεσαία εξαιρετικά τρομακτικό για τους αντιπάλους, αλλά τα πάνε ακόμη καλύτερα σε ομαδικές μάχες όταν είναι μαζί. Όταν ο Λι χρησιμοποιεί την Οργή του Δράκου για να στείλει τους αντίπαλους μες στηΞεφτισμένη Γη, οι κλοτσιές και οι μπουνιές δεν είναι πλέον παιδικές.


Πόπι , η Φύλακας του Σφυριού

Τα gank της Τάλια είναι εξαιρετικά ολέθρια όταν η Φύλακας του Σφυριού χρησιμοποιεί την Ηρωική Εφόρμηση για να κολλήσει τους εχθρούς στο τείχος του Σπουργιτιού. Σε ομαδικές μάχες, η Πόπι μπορεί να εξαπολύσει το σφυρί της για να ξαποστείλει τους εχθρούς της από την άλλη μεριά του τείχους, σκορπίζοντας τις ομάδες περαιτέρω.

~~~~~~~~~~

ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΗΡΩΕΣ:

Ζεντ , Ο Άρχοντας των Σκιών

Η Τάλια είναι ασφαλής από τους επιδέξιους αντιπάλους όσο υπάρχει γη μεταξύ τους, αλλά δυσκολεύεται ενάντια στους κακούς που μπορούν να αποφύγουν το πέτρινο φράγμα της και να εισχωρήσουν πέρα από την άμυνά της. Πρέπει να κάνει ό, περνάει απ’ το χέρι της για να μείνει εκτός εμβέλειας της Υπέρτατης του Άρχοντα των Σκιών, εκτός κι αν θέλει το σημάδι του θανάτου.


Μάλφαϊτ, Θραύσμα του Μονόλιθου

Το Σπουργίτι δουλεύει καλύτερα όταν βρίσκεται στις άκρες των ομαδικών μαχών, αλλά ο Μάλφαϊτ έχει τον τρόπο του για να φέρει τη μάχη στους στόχους του. Το σκληρό CC και engage του Θραύσματος του Μονόλιθου είναι η κατάρα της Τάλια – είναι δύσκολο να υφάνεις πέτρες όταν ένας ζωντανός ογκόλιθος την πετάει πέντε μέτρα στον αέρα.


ΛεΜπλάν, η Πλανεύτρα

Αν η Τάλια δεν μπορεί να πιάσει έναν ήρωα με τη Σεισμική Ώθηση, η παραγωγή Ζημιάς υστερεί. Και να’ σου η ΛεΜπλάν, που έχει αρκετά τρικ ώστε να γειώσει την Τάλια. Και να την σκοτώσει επίσης.

Source: League Of Legends