Το One Piece αυτής της εβδομάδας βγήκε πρόωρα και μας έπιασε εξαπίνης. Ήταν, όμως, καλό; Ας δούμε τι έγινε σελίδα σελίδα και ας απολαύσουμε τη μαγεία αυτού του υπέροχου manga.

Στα προηγούμενα…

Είχαμε δει το πλήρωμα του Luffy να σαλπάρει από το Zou με την Carrot στο κατάστρωμα. Ο πολυαγαπημένος καπετάνιος, όμως ξόδεψε όλες τους τις προμήθειες σε ένα πιάτο το οποίο τελικά δεν τρωγόταν. Είχαμε δει, επίσης, την πλευρά του Sanji και το πώς ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την νύφη για την οποία τον προόριζαν.

Το εξώφυλλο.

Στο εξώφυλλο αυτής της εβδομάδας, βλέπουμε πέντε ηλικιωμένους άνδρες, με μακριά μαλλιά και μακριές γενειάδες, ντυμένους με κουστούμια διαφόρων σχεδίων. Πρόκειται για τους φίλους της Nami στη Weatheria, οι οποίοι θέλουν, την επόμενη φορά που θα δουν την πλοηγό του πληρώματος του Luffy, να τους πει ότι δείχνουν στιλάτοι. Για όσους δε θυμούνται, η Weatheria είναι το νησί στο οποίο είχε αποκλειστεί η Nami μετά την επίθεση του Bartholomew Kuma στο Αρχιπέλαγος Sabaody.

Το τεύχος.

Βρισκόμαστε στο πλοίο της Big Mom, πάνω στο οποίο βρίσκεται και ο Sanji και το οποίο τραγουδάει. Ο Vito συνεχίζει να μιλάει στον Sanji ακολουθώντας τον, λέγοντάς του ιστορίες για ένα κόμικ το οποίο εκδίδεται με τις WE Times (World Economic Times) και έχει μέσα φανταστικά ρομπότ. Πρόκειται για το κόμικ «Sora, Warrior of the Sea» που το διαβάζει από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Η ιστορία του κόμικ, σύμφωνα με τον Vito, περιστρέφεται γύρω από τον Sora, έναν ήρωα που μπορεί να περπατήσει πάνω στο νερό, και τους φίλους του, ένα ρομπότ που μεταμορφώνεται και το κατοικίδιό του τον γλάρο. Μαζί πολεμάνε τους σατανικούς στρατούς των Germa 66. Σύμφωνα με τον Vito, πάντα, είναι δημοφιλές σε όλον τον κόσμο.

Ο Vito, όμως, δεν αφήνει τον Sanji σε ησυχία. Λέει πως έχει ακούσει ότι βασίζεται σε πραγματικά κατορθώματα του ναυτικού και των ηρώων του αλλά εκείνος πιστεύει πως είναι μία απόπειρα να γίνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά για να έχουν σαν είδωλά τους τους άνδρες του ναυτικού που είναι οι πιο δυνατοί και μάχονται για τη δικαιοσύνη. Αλλά εκείνον δεν το ενδιαφέρει τίποτα από αυτά. Εκείνον τον τραβούσαν οι Germa που δεν διστάζουν να κυνηγήσουν τον Sora προκειμένου να τον νικήσουν. Βέβαια, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πάντα χάνουν στο τέλος αλλά αυτός τους υποστηρίζει κάθε φορά, υποστηρίζει την ομάδα του Sanji. Ο μάγειρας του απαντά πως δεν έχει καμία σχέση με αυτούς και του ζητάει να μην τον ανακατεύει μαζί τους. Ο Vito, όμως, έχει ενθουσιαστεί που συναντάει ένα πραγματικό μέλος από κοντά και ο Sanji τον παροτρύνει να πάει να βρει κάποιο από τα πραγματικά μέλη.

Ο Sanji κατευθύνεται προς μία κοιμώμενη πόρτα και της απαιτεί να ανοίξει. Εκείνη ανοίγει τραγουδώντας. Ο Vito συνεχίζει να τον ακολουθεί και ο Sanji του λέει να σταματήσει καθώς μπαίνει στο ιδιωτικό του δωμάτιο. Ο Caesar, μέσα από το κλουβί του φωνάζει ότι είναι και δικό του το δωμάτιο και απαιτεί να τον ελευθερώσουν. Συνεχίζει ρωτώντας γιατί ο Sanji είναι το τιμώμενο πρόσωπο ενώ εκείνος είναι ένας από τους πιο επιφανείς επιστήμονες του κόσμου. Ο Vito τον αποστομώνει λέγοντας πως κανείς δε νοιάζεται για αυτό το γεγονός και πως οι εντολές του ήταν να τον πάρουν αιχμάλωτο.

Ο Vito φαίνεται να μην μπορεί να σταματήσει να μιλάει. Λέει πως ο Sanji είναι «The Man». Είναι ο τύπος που θα ενώσει τις οικογένειες Vinsmoke και Charlotte. Αξίζει το βάρος του σε χρυσό. Ο Sanji, ως γνήσιος Strawhat, του λέει πως δεν θα το ξαναπεί, δεν παντρεύεται καμία και να πάει στο διάβολο. Εμφανίζεται τότε ένας από τους δολοφόνους των Firetank Pierates, ο Gotti, ο οποίος έχει ένα πολυβόλο για δεξί χέρι και αναφωνεί ότι δεν πιστεύει ο Sanji να αντιμίλησε στον Vito. Ο ίδιος ο Vito του λέει να ηρεμήσει, πως ο Sanji δεν το εννοούσε και πως το κάνει για πλάκα. Ο Gotti εν τω μεταξύ σημαδεύει με το πολυβόλο του τον Sanji ο οποίος απαντάει πως κανείς δεν γελάει και να πάνε και οι δύο στο διάβολο.

Ο Gotti φωνάζει προκαλώντας τον Sanji να το πει στα μούτρα του και πως κανείς δεν προσβάλει τους φίλους του χωρίς να έχει επιπτώσεις. Ο Vito συνεχίζει να προσπαθεί να τον ηρεμήσει. Ο Sanji του απαντάει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα καθώς δεν σκοπεύει να γίνουν κολλητοί. Μία γνώριμη φάτσα, φτυστή η Lola από το Thriller Bark, εμφανίζεται φωνάζοντας το όνομα του Gotti. Συνεχίζει λέγοντας πως πρόκειται για τον γιο της οικογένειας Vinsmoke και αν τον πειράξει κανείς, ο αρχηγός τους θα πεθάνει σε χρόνο ρεκόρ. Τον ρωτάει αν θέλει να τον σκοτώσει εκείνη πρώτο. Ο Gotti ζητάει συγγνώμη. Ο Vito λέει πως θα συνεχίσουν τη συζήτηση για τους Germa μία άλλη στιγμή και ο Sanji, που συνειδητοποιεί την ομοιότητα της κοπέλας με την Lola, του πετάει ένα ξερό «Θα ‘θελες.»

Μεταφερόμαστε μερικές μέρες αργότερα στο Thousand Sunny. Ο ήλιος καίει και όλοι παραπονιούνται για τη ζέστη ψαρεύοντας. Ένας αφυδατωμένος Luffy παρακαλάει τον Sanji να του φτιάξει λίγο παγωτό. Ο επίσης αφυδατωμένος Chopper λέει πως δεν τα πάει καλά με τον ζεστό καιρό και πως είναι κοντά στο να σκίσει τη γούνα του. Ο Pedro, ο οποίος υποφέρει, λέει πως η ζέστη είναι η αχίλλειος πτέρνα των Mink. Ο Brook κάνει το αστείο του λέγοντας πως με τόση ζέστη θα μουμιοποιηθεί και ρωτάει τη Nami αν αυτό θα ήταν κάποιου είδους ανάσταση για αυτόν. Εκείνη όμως δεν τη νοιάζει και του το λέει. Ο Brook, όμως, που ποτέ δεν τα παρατάει της ζητάει να του δείξει το βρακί της. Η Nami του απαντάει πως δεν έχει δύναμη ούτε για να τον βρίσει. Η Carrot παραπονιέται πως ζεσταίνεται και πεινάει και παρακαλεί τη Nami να της δώσει κάτι να φάει.

Η Nami λέει πως, χάρη στον τυφώνα, δεν έχουν καταφέρει να ψαρέψουν τίποτε τις τελευταίες μέρες και δεν έχουν αποθέματα. Λέει, επίσης, πως τώρα που ο καιρός έχει ανοίξει είναι η ευκαιρία τους να πιάσουν κάτι γιατί αλλιώς θα πεθάνουν από την ασιτία πριν φτάσουν. Ο Chopper απαντάει πως πολύ θα το ήθελαν αλλά κάνει τόση ζέστη που η θάλασσα σχεδόν βράζει και πως δεν υπάρχει πιθανότητα να βρουν ψάρια υπό τέτοιες συνθήκες. Ο αφυδατωμένος καπετάνιος κοιτάει τον Chopper και του λέει πως οι καιροί απελπισίας χρειάζονται μέτρα απελπισίας. Εκείνος του φωνάζει να μην τον κοιτάει σαν να είναι ψητό. Ξαφνικά, ο Pedro φωνάζει στον Luffy ότι το καλάμι του κάτι έχει πιάσει. Όλοι του ζητάνε να βάλει τα δυνατά του για να πιάσει το ψάρι.

Πετάγεται, λοιπόν, ένα ψάρι σχεδόν ίσο σε μέγεθος με το πλοίο τους. Τα μάτια του Luffy έχουν αρχίσει να γυαλίζουν στη θέα του φαγητού. Ο Brook λέει πως είναι μεγάλη ψαριά. Όλοι χαίρονται όμως ο Chopper παρατηρεί ότι κάτι δεν πάει καλά με το χρώμα του και αναρωτιέται αν τρώγεται. Ζητάει, λοιπόν, λίγο χρόνο για να το ψάξει στις εγκυκλοπαίδειες του Sanji. Ψάχνοντας, ο Chopper, την εγκυκλοπαίδεια με τα ψάρια παρατηρεί ότι ο μάγειράς τους έχει πολλά πορνοπεριοδικά. Όταν την βρίσκει φωνάζει στον καπετάνιο του να μην φάει την πέτσα γιατί περιέχει θανατηφόρο δηλητήριο σύμφωνα με τις σημειώσεις του Sanji. Ο Luffy, όμως, έχει ήδη δοκιμάσει το δέρμα και του φαίνεται και πεντανόστιμο. Η Nami μαγειρεύει ό,τι έχει απομείνει για τους υπόλοιπους ακολουθώντας τη συνταγή του Sanji, πράγμα που ικανοποιεί τους υπόλοιπους.

Η Nami προσφέρει φαγητό στον Chopper πάνω από τον Luffy ο οποίος βγάζει αφρούς από το στόμα. Ο γιατρός λέει πως δεν έχουν ιατρικές προμήθειες και πως καλό θα ήταν να βρουν ένα νησί αλλιώς θα πεθάνει ο Luffy. Η Nami λέει πως δεν μπορεί να βρει νησί τόσο εύκολα. Παρατηρεί επίσης ότι το δηλητήριο προκαλεί άμεσο θάνατο αλλά ο καπετάνιος ζει. Έπειτα, συνειδητοποιεί ότι έχει κάποια ανοσία στο δηλητήριο. Η Carrot ρωτάει αν ο καπετάνιος θα πεθάνει όμως την καθησυχάζει το πλήρωμα. Ο Luffy λέει ότι το φως είναι πανέμορφο και ο Chopper του λέει να μην πάει προς το φως στην άκρη του τούνελ.

Ο Pekoms λέει πως έχουν περάσει μερικές μέρες οπότε ο Sanji και οι δεσμώτες του θα έχουν φτάσει κατά πάσα πιθανότητα στον προορισμό τους. Αυτό σημαίνει πως και εκείνοι θα μπουν σύντομα στην περιοχή της. Άξαφνα, αρχίζει να χιονίζει. Η Nami δεν μπορεί να το πιστέψει. Μετά, καταλαβαίνει ότι είναι ζάχαρη αυτό που πέφτει από τα σύννεφα. Ο Chopper είναι ενθουσιασμένος. Στο βυθό της θάλασσας ένα υποβρύχιο σαλιγκάρι δίνει σήμα και χτυπάει το Den-Den Mushi του πλοίου. Ο Brook αναρωτιέται ποιος μπορεί να είναι. Ο Pekoms του εξηγεί πως απλά πιάνει τα προειδοποιητικά κύματα που σημαίνουν ότι είναι στην περιοχή της Big Mom και πως καλό θα ήταν να κρυφτούν ή να μεταμφιεστούν.

Ο Pedro από το κατάρτι λέει πως κάτι βλέπει. Ο Pekoms λέει πως είναι το διερευνητικό πλοίο της Big Mom και πως θα ακολουθήσει το πρωτόκολλο. Λίγο μετά, όμως, καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για πλοίο της Big Mom αλλά για το πλοίο των Germa 66 το οποίο τους μιλάει λέγοντας πως υποθέτει ότι είναι το πλήρωμα του Luffy. Όλοι είναι άναυδοι, ο καπετάνιος τους στο έδαφος με αφρούς στο στόμα και τους πλησιάζει κάποιος που μοιάζει υπερβολικά με τον Sanji.

Ο απολογισμός.

Το τεύχος αυτής της εβδομάδας ήταν μικρότερο από κάθε προηγούμενο όμως δεν του έλειπε κάτι από την αίγλη των παλαιότερων. Είχε χιούμορ, ίντριγκα και προχώρησε αρκετά την ιστορία. Με διακοπή την επόμενη εβδομάδα, θα περιμένουμε το επόμενο τεύχος με αγωνία.