Το One Piece αυτής της εβδομάδας, μας έκανε να ενθουσιαστούμε καθώς και να γελάσουμε, με τον -πλέον- ιδιοφυή στο θέμα της ανάμιξης ενθουσιασμού και γέλιου, Eiichiro Oda, να μας παρουσιάζει ακόμα ένα δείγμα της δουλειάς που καταβάλει εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Στα προηγούμενα…

Αυτό που μάθαμε στο προηγούμενο τεύχος, εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται να διεξαχθεί μία ακόμα Reverie, ήταν ότι η Carrot, το Mink-κουνέλι, είχε εισχωρήσει στο πλοίο του Luffy χωρίς την άδεια των αρχηγών της ή της προστάτιδάς της Wanda. Μάθαμε, επίσης, ότι το κρησφύγετο του Επαναστατικού Στρατού στο νησί Baltigo καταστράφηκε ολοσχερώς. Τέλος, μία ασήμαντη αλλά κωμική λεπτομέρεια που χρησιμοποιήθηκε στο τεύχος αυτής της εβδομάδας ήταν πως ο Luffy προσφέρθηκε να μαγειρέψει για τους επιβάτες του πλοίου του.

Το εξώφυλλο:

Στο εξώφυλλο αυτής της εβδομάδας δεν έχουμε, όπως την προηγούμενη, την απεικόνιση των περιπετειών κάποιου στον κόσμο ο οποίος διαβάζει για τα κατορθώματα του Luffy. Αυτήν τη φορά έχουμε το πλήρωμα του Thousand Sunny πάνω σε ένα τρενάκι λούνα παρκ, το οποίο έχει μπροστά το κεφάλι ενός κοάλα. Οι αντιδράσεις των Strawhats ποικίλουν. Ο Luffy τρισευτυχισμένος και ανέμελος βρίσκεται στο μπροστά βαγόνι, κρατώντας ένα τεράστιο σουβλάκι το οποίο μασουλάει. Δίπλα του η Robin, πάντα χαμογελαστή, πίνει το κρασί της κοιτώντας τι γίνεται πίσω της. Από πίσω τους, βρίσκονται οι Usopp, Zoro και Brook, με τον μεσαίο να πίνει από ένα μπουκάλι, ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο Usopp έχει γαντζωθεί πάνω του κλαίγοντας και ουρλιάζοντας. Ο Brook, δεν βρίσκεται σε πολύ διαφορετική κατάσταση. Με την ψυχή του έξω από το στόμα του, τσιρίζει με τα χέρια σηκωμένα. Στο από πίσω βαγόνι, Nami και Chopper αγκαλιάζονται κλαίγοντας καθώς ο Sanji τους προσφέρει από ένα από τα σουβλάκια τα οποία ψήνει ακριβώς μπροστά τους. Ουραγός ο Franky που, κρατώντας ένα σουβλάκι σε κάθε χέρι, δαγκώνει μία από το ένα και μία από το άλλο.

Το τεύχος:

Βρισκόμαστε στον ωκεανό και από το Thousand Sunny ακούγονται κραυγές έκπληξης. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο Επαναστατικός Στρατός νικήθηκε. Ο Pedro αναρωτιέται αν θυμάται καλά ότι ο Luffy είναι γιος του «Επαναστάτη» Dragon. Πετάγεται όμως ο Luffy, φορώντας έναν σκούφο μαγειρικής, και λέει πως αυτός που βλέπει στην εφημερίδα είναι ο αδερφός του ο Sabo. Ο Pedro μένει έκπληκτος. Ο Brook θυμάται πως συνάντησε έναν αδερφό του στην Dressrosa και τον ρωτάει αν είχε κι άλλον αδερφό, ο οποίος μάλιστα είναι Αρχηγός Προσωπικού του Επαναστατικού Στρατού, πράγμα που σημαίνει ότι είναι το δεύτερο δυνατότερο μέλος. Η Nami ρωτάει, σε έντονο τόνο, τον καπετάνιο της γιατί όλοι του οι συγγενείς είναι τρελοί και επικίνδυνοι άνθρωποι εκείνος, όμως αγνοώντας την ρωτάει αν αυτό σημαίνει πως αυτός δίπλα του, ο Dragon, είναι ο πατέρας του. Η Nami του το επιβεβαιώνει, ενθυμούμενη τα λόγια του παππού του δύο χρόνια πριν.

Του λέει ότι ο Dragon, ο Επικεφαλής του Επαναστατικού Στρατού, είναι ο πατέρας του. Ο Luffy, φορώντας πάντα τον σκούφο του μάγειρα, τινάζεται προς τα πίσω, πετάει έξω και τσιρίζει στην συνειδητοποίηση ότι αυτός είναι ο πατέρας του. Η Nami είναι άναυδη από την άγνοιά του ενώ ο Brook τον ρωτάει αν όντως το συνειδητοποιεί εκείνη τη στιγμή. Η Carrot, επίσης έκπληκτη, δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο πατέρας του είναι ο αρχηγός του Επαναστατικού Στρατού. Η Nami του λέει πως θα έπρεπε να είναι πιο περίεργος για αυτά τα θέματα καθώς ο πατέρας του είναι πάνω από διάσημος και ακόμα και η Robin έμεινε μαζί του για κάποιον καιρό. Ο Luffy της απαντάει πως πρώτη φορά τον βλέπει και πως δεν μοιάζουν καθόλου. Αυτό που τον ανησυχεί όμως είναι ο αδερφός του. Ο Brook πάει να του απαντήσει ότι η φωτογραφία τον αδικεί όμως μία φωνή απευθυνόμενη στον καπετάνιο τον διακόπτει.

Η Nami και ο Luffy συνεχίζουν ακάθεκτοι τη συζήτησή τους κι ας φωνάζει ο Chopper τον καπετάνιο του και η Carrot του δαγκώνει το αυτί. Η Nami διαβάζει πως, βασιζόμενοι σε άγνωστες πηγές εντόπισαν τα κεντρικά του Επαναστατικού Στρατού, όμως μέχρι να φτάσουν οι Marines και τα Cipher Pol, οι πειρατές του Blackbeard είχαν καταστρέψει το νησί. Ο Luffy, νευριασμένος, θυμάται το πρόσωπο του Blackbeard και η Nami αναρωτιέται γιατί ο Blackbeard να επιτεθεί στον Επαναστατικό Στρατό. Ο Luffy εξιστορεί στους υπόλοιπους πώς ο Sabo πολέμησε «εκείνον τον τύπο πρωταθλητή» και πως μάλλον έχει σχέση με αυτό. Ο Pedro συνεχίζει την ιστορία του τι έγινε λέγοντας πως από ό,τι φαίνεται οι πειρατές του Blackbeard έφυγαν μετά από μία σύντομη σύγκρουση με το Cipher Pol όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες. Ο Chopper αρχίζει να ωρύεται στο παρασκήνιο.

Η λεοπάρδαλη συνεχίζει λέγοντας πως αν ο πατέρας ή ο αδερφός του είχαν αιχμαλωτιστεί η σκοτωθεί θα ήταν μεγάλο νέο οπότε δε θα παραλειπόταν. Συνεχίζει λέγοντας πως μπορεί να μαντέψει πως είναι ασφαλείς για την ώρα ανακουφίζοντας τον Luffy. Ο Chopper αυτήν τη φορά πάει μπροστά στο Luffy για αν φωνάξει, προκαλώντας την αντίδραση του καπετάνιου του. Του λέει πως δεν έχει πρόβλημα με το να μαγειρέψει εκείνος αλλά αναρωτιέται αν η κουζίνα θα έπρεπε να είναι έτσι. Ξαφνικά όλοι γυρνάνε προς την κουζίνα και, έκπληκτοι, βλέπουν μία τεράστια φωτιά. Ο Luffy συνειδητοποιεί πως δεν είχε κλείσει τον φούρνο. Ενώ προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά γίνεται μια έκρηξη αλλά και η Nami προειδοποιεί για καταιγίδα.

Η καταιγίδα ξεκινάει με κεραυνούς και αστραπές. Η Carrot, πιάνοντας τα αυτιά της και ουρλιάζοντας αναρωτιέται τι είναι αυτό. Η Nami δίνει εντολή να μαζέψουν τα πανιά γιατί αλλιώς ο αέρας θα τα σκίσει. Κάποιος τη ρωτάει για τη φωτιά και εκείνη απαντάει ότι θα τη σβήσει η βροχή. Ο Luffy χαίρεται με το γεγονός πράγμα που εκνευρίζει την πλοηγό του, η οποία τον χαστουκίζει. Μέσα στη θύελλα, η Nami ζητάει να βοηθήσει ακόμα και ο Pekoms ο οποίος της λέει ότι είναι μισοπεθαμένος. Πίσω στο Zou, η Wanda καταλαβαίνει ότι η Carrot ταξιδεύει με τον Luffy.

Λέει στον Bariete, τη μαϊμού με το καπέλο, ότι θα μπορούσε να το είχε αναφέρει νωρίτερα. Εκείνος της λέει πως το ήθελε αλλά η Carrot είπε πως αν το έλεγε πουθενά θα τη σταματούσαν. Η Wanda συνειδητοποιεί ότι ο Bariete έχει δωροδοκηθεί με δύο μπανάνες και του το λέει. Εκείνος απαντάει πως η Carrot δεν ήθελε να την προδώσει ή τίποτα τέτοιο. Εκείνη του λέει πως το ξέρει και πως καλύτερα που το έμαθε νωρίς γιατί είχε αρχίσει να ανησυχεί για το πού πήγε αλλά αν ο Luffy και οι υπόλοιποι είναι μαζί της θα είναι καλά. Ο Bariete τρώει την μπανάνα του και η Wanda λέει στον Inuarashi να ξεκουραστεί. Εκείνος της λέει πως ο εχθρός, πιθανότατα, έχει μία Vivre Card για το Zou. Αναρωτιέται πώς στην ευχή βρήκαν κάτι τέτοιο και ελπίζει να χάθηκε όταν βούλιαξε ο Zunisha τα καράβια τους. Στο βυθό της θάλασσας, ο ψαράνθρωπος Jack σκέφτεται ότι πολύ έχουν αργήσει να πάνε να τον μαζέψουν από το βυθό.

Σε μία άλλη χώρα, δίνουν αναφορά στον Kaidou ότι η επιχείρηση διάσωσης του Joker από τον Jack ήταν αποτυχημένη και πως αυτό σημαίνει το τέλος της συνεργασία για συνθετικά φρούτα του διαβόλου. Ο αρχηγός τους, πίνοντας και κλαίγοντας συνειδητοποιεί πως δεν θα μπορέσει να κάνει άλλους Gifters και πως το όνειρό του για ένα πλήρωμα μόνο με χρήστες φρούτων του διαβόλου είναι πλέον μία ουτοπία. Λέει επίσης πως ο «καημένος»ο Joker ήταν πολύ αδύναμος. Το πλήρωμά του, του υπενθυμίζει πως ο Luffy έχει προκαλέσει μεγάλο ντόρο και πως αν δεν τον πάρουν στα σοβαρά μπορεί να γίνει κάτι. Ο Kaidou πιάνει το ρόπαλό του και χτυπώντας στη μούρη και εκτοξεύοντας εκείνον που το είπε ρωτάει τι ακριβώς πιστεύει πως θα γίνει.

Ρωτάει το πλήρωμά του ποιος νομίζουν πως είναι, φωνάζοντας. Λέει πως ξέρει και τον Luffy και τον Law και τη γενιά τους. Λέει πως το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να νικήσουν έναν-δύο Shichibukai και τώρα νομίζουν ότι είναι κάποιοι. Συνεχίζει λέγοντας ότι θα έπρεπε να ξέρουν μέχρι τώρα ότι μπλέκονται στα πόδια του και στις δουλειές του. Πίνει μία γουλιά από το ποτό του και λέει στον φυλακισμένο του τον Eustass Kidd να τους πει να τρέξουν γιατί αυτό που έκαναν μέχρι τώρα ήταν να παίζουν τους πειρατές.

Επιστρέφοντας στο πλοίο των πρωταγωνιστών, ο Luffy ανακοινώνει πως η καταιγίδα πέρασε, πως έφτιαξε την οροφή που διέλυσε η καταιγίδα αλλά και πως φύλαξε φαγητό για όλους. Όλοι είναι χαρούμενοι μέχρι που βλέπουν το φαγητό. Ο Luffy τους λέει ότι είναι η σπεσιαλιτέ του. Η Nami κλαίγοντας του λέει πως έπρεπε να βράσει πρώτα το ρύζι. Ο Chopper ρωτάει τις είναι το ξινό μωβ πράγμα. Η Carrot ρωτάει γιατί υπάρχουν τόσα ψαροκόκαλα. Ο Brook γιατί έβαλε τόση πολλή μαρμελάδα, ο Pedro ρωτάει τι είναι το διάφανο ζελέ ενώ ο Pekoms αναρωτιέται τι έκανε για αν τα αξίζει όλα αυτά.

Ο Luffy παρεξηγείται και τους αποκαλεί αχάριστους αλλά μόλις δοκιμάζει ρωτάει τους άλλους πώς υποτίθεται ότι πρέπει να το φάει αυτό το πράγμα. Η Nami του λέει πως ο Sanji θα απογοητευόταν αν έβλεπε πόσο φαγητό ξόδεψε. Ανοίγει την αποθήκη η οποία είναι άδεια. Ρωτάει πού είναι οι προμήθειες που είχε φυλάξει εκεί μέσα. Ο καπετάνιος της της απαντάει ότι τα έκανε θάλασσα μερικές φορές οπότε τις χρησιμοποίησε όλες. Το πλήρωμά του, έκπληκτο, ρωτάει αν ξόδεψε τις προμήθειες μίας εβδομάδας σε μία φορά και εκείνος, με απόλυτη φυσικότητα, απαντάει ναι. Αναρωτιούνται τι θα φάνε τώρα και καλούν τον Sanji να τους σώσει.

Μερικές μέρες μετά, στο πλοίο της Big Mom, ο Tamago ξεναγεί τον Sanji. Του λέει να σταματήσει να το παίζει δύσκολος και μαζί με το υπόλοιπο Germa 66 να μπουν στο πλήρωμα της Big Mom καθώς αυτό επιθυμεί ο πατέρας του. Ο μάγειρας απαντάει πως οι δεσμοί τους κόπηκαν πριν καιρό και πως δεν έχουν πλέον σχέσεις. Ο Tamago του απαντάει πως η Big Mom ξέρει τα πάντα για το παρελθόν του. Ότι είναι μέλος των Strawhats και ότι ήταν σεφ σε πλωτό εστιατόριο στο East Blue.

Του λέει, επίσης, πως ανάλογα με τις ικανότητές του μπορεί να βρεθεί σε πολύ πλεονεκτική θέση. Ο Sanji του λέει πως τα χέρια του είναι για να μαγειρεύει για τους φίλους του. Συμπληρώνει πως για αυτό το λόγο πήγε στην κόλαση και γύρισε και πως βάζει στοίχημα πως τους λείπει η μαγειρική του. Τελειώνει λέγοντας πως δε θα μαγείρευε τίποτα για ένα πλήρωμα που θεώρησε σωστό να σκοτώσει έναν δικό του. Ο Tamago του απαντάει ότι ο Pekoms άφησε τα προσωπικά του συναισθήματα να θολώσουν την κρίση του και πως ο Bege είχε δίκιο. Εμφανίζεται και ο Vito με μία φωτογραφία της νύφης που προορίζεται για τον Sanji. Εκείνος αρχικά δεν θέλει να την δει αλλά μόλις την βλέπει την ερωτεύεται.

Ο απολογισμός:

Χιούμορ; Ίντριγκα; Δράση; Συνέχιση της ιστορίας; Αυτό το τεύχος τα είχε όλα. Η αλήθεια είναι πως ο τίτλος του τεύχους προϊδεάζει αρνητικά όμως μόλις το διαβάσει κανείς, εκεί που ήταν αρνητικός, βυθίζεται ξανά μέσα στη μαγεία αυτού του manga που λέγεται One Piece.