Το One Piece επέστρεψε με ένα τεύχος το οποίο ήταν αρκετά ικανοποιητικό σε όλους τους τομείς. Είχε το βασικό στοιχείο του, την κωμωδία, αλλά ο Oda δεν παρέλειψε να θέσει σε κίνηση νέα γεγονότα και νέες εξελίξεις. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Στα Προηγούμενα

Το προηγούμενο τεύχος, το είχαμε δει να τελειώνει με την αναχώρηση της Πριγκίπισσας Vivi από το νησί στο οποίο διαμένει, την Alabasta, μαζί με τους βασιλικούς φύλακες. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο του προηγούμενου τεύχους ήταν η κίνηση των Mink να προσφερθούν, όλα, να συνοδεύσουν, τον Luffy και την παρέα του, στο ταξίδι για τη διάσωση του Sanji. Ο Nekomamushi αποφάσισε και διέταξε να πάει μόνο ο φρουρός του, ο Pedro η λεοπάρδαλη. Αξίζει, επίσης να σημειώσουμε ότι, όταν ο Kanjuro πρότεινε στον Luffy να του σχεδιάσει μεταφορικό μέσο, εκείνος αρνήθηκε, όχι και τόσο ευγενικά, και αγκαλιάζοντας την ομάδα διάσωσης βούτηξε στο κενό.

Το Εξώφυλλο

Ποιος δε θυμάται το, μοναδικό, φίλο του Usopp κατά τη διάρκεια του timeskip, τον Heracles; Ο συγκεκριμένος άνθρωπος-σκαθάρι μένει στο δάσος Greenstone, στο Αρχιπέλαγος Boin, όπου είχε προσγειωθεί ο Usopp μετά την επίθεση του Batholomew Kuma. Οι δυο τους έγιναν φίλοι και ο «Heraclesun», όπως προφέρει το όνομά του ο ίδιος, συνόδευσε τον «Usoppun» στο Αρχιπέλαγος Sabaody μετά τα δύο χρόνια που πέρασαν μαζί στο νησί, μαζί με έναν στρατό από γιγάντια σκαθάρια. Του έμαθε, επίσης, πώς να χρησιμοποιεί το Pop Green, το οποίο χρησιμοποίησε για την εξέλιξη τόσο του δικού του όπλου (σφεντόνα) όσο και της Nami (Clima Tact). Στο εξώφυλλο, λοιπόν, βλέπουμε τον συμπαθέστατο Heracles καθιστό πάνω σε ένα γιγαντιαίο σκαθάρι, να διαβάζει την εφημερίδα του. Η φωτογραφία αυτή τιτλοφορείται: «From the Decks of the World – 500 Million Berry Arc Vol. 15: Still hasn’t returned to the Boin Archipelago.» Τι σημαίνει ο τίτλος; Το «From the Decks of the World» χρησιμοποιείται για να δείξει τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Το «Arc» μας δείχνει ποια ιστορία λέγεται, σε αυτήν την περίπτωση αυτή του Luffy, του ανθρώπου που αξίζει 500 εκατομμύρια Berry (το νόμισμα του κόσμου του One Piece.) Τέλος, η συγκεκριμένη ιστορία, με αυτό το όνομα, είναι μία αναφορά στο ότι, ο Heracles, δεν έχει επιστρέψει, ακόμα, στην πατρίδα του μετά που γύρισε τον Usopp στους φίλους του. Ο τίτλος του τεύχους… A World Abuzz.

Το Τεύχος

Ξεκινάμε με εικόνες από την Alabasta, το Βασίλειο της Άμμου. Το βασιλικό πλοίο, με τη σημαία και το όνομα της Alabasta στα πανιά, συνοδεύεται από το πλοίο της διοικητού Hina των Marines. Ο λαός του βασιλείου αποχαιρετά την πριγκίπισσα και τον βασιλιά του. Ανάμεσα στο πλήθος, ο παιδικός φίλος της Vivi και πρώην επαναστάτης, Kohza και ο πατέρας του, ο κύριος Toto έχουν μία συζήτηση για την πριγκίπισσά τους. Ο πατέρας επισημαίνει το γεγονός ότι έδειχνε πολύ χαρούμενη, ενώ ο γιος, ο οποίος φαίνεται να μοιάζει με τον Sabo χωρίς το καπέλο, του απαντά πως ξύπνησαν οι πειρατικές της τάσεις πάνω που φαινόταν ότι γίνεται κανονική ευγενής. Στο πλοίο της Hina, η ίδια η διοικητής δίνει αναφορά μέσω Den-Den Mushi, πιθανότατα σε κάποιον ανώτερο, λέγοντας πως θα διασφαλίσει την ασφαλή μετάβαση της οικογένειας Nefertari στη Mariejois και πως η εκτιμώμενη ώρα άφιξης είναι κάποια η οποία αποσιωπάται από τις φωνές του Jango που, κρατώντας μία ανθοδέσμη, φωνάζει για να τον ακούσει η πριγκίπισσα.

Στο άλλο πλοίο, ακούγονται οι ίδιες φωνές προς την πριγκίπισσα προσθέτοντας την εντολή να κατέβει από εκεί που είναι αμέσως. Η Vivi, ανεβασμένη στο ψηλότερο κατάρτι και σε στάση αλά Kate Winslet και «Jack I’m flying» στον Τιτανικό, αναφωνεί πως το αλμυρό αεράκι της φαίνεται υπέροχο. Ένας γλάρος πετάει δίπλα της, ενώ οι φωνές, οι οποίες ανήκουν στον Igaram, συνεχίζονται. Ο πιστός φύλακας της Vivi αρχίζει, προσπαθώντας να τη φοβίσει για να κατέβει, να τη ρωτάει τι θα γινόταν αν ένα τεράστιο πουλί την απαγάγει πετώντας μακριά, ή αν είναι στο στόχαστρο κάποιου σκοπευτή, ή αν χτυπήσει μετεωρίτης. Ο Pell προσπαθεί να τον καθησυχάσει λέγοντας του πως ανησυχεί υπερβολικά και πως η πριγκίπισσα έχει άφθονη εμπειρία ως πειρατής. Πριν προλάβει, όμως, να ολοκληρώσει τη φράση του, ο Igaram του κάνει νόημα να σωπάσει.

Ο Igaram φωνάζει στον Pell ψιθυριστά, πάντα, ρωτώντας τον αν είναι καλά στα μυαλά του και επισημαίνοντας πως βρίσκονται μπροστά σε μία αξιωματούχο του ναυτικού. Η συζήτησή τους διακόπτεται από το άρρωστο, κατά πώς φαίνεται, βήξιμο του βασιλιά και πατέρα της Vivi, Nefertari Cobra. Ο Chaka του λέει να μην υπερβάλει εαυτόν και πως αν δε νιώθει καλά, με μια του κουβέντα μπορούν να γυρίσουν πίσω ανά πάσα στιγμή. Ο εμφανώς γερασμένος βασιλιάς τον καθησυχάζει πως είναι καλά και συνεχίζει λέγοντας ότι από την ημέρα που συνάντησε τη Nico Robin υπάρχει κάτι που θα ήθελε να ρωτήσει την Παγκόσμια Κυβέρνηση. Έρχονται στο μυαλό του εικόνες από την αρχαιολόγο να κλαίει λέγοντας πως το όνειρό της, της χαρίζει υπερβολικά πολλούς εχθρούς. Ο Chaka ρωτάει αν πρόκειται για τα Poneglyphs και ο Cobra απαντάει θετικά. Λέει πως ό,τι και να γίνει πρέπει να βρεθεί στη συγκεκριμένη Reverie.

Θα ήθελε, επίσης, αν του δοθεί η ευκαιρία να μάθει, όπως επισημαίνει, τι στο καλό έκανε ο αρχηγός της οικογένειας Nefertari στον κόσμο. Ταυτόχρονα με τα λεγόμενά του, η Vivi πηδάει από το κατάρτι που ήταν ανεβασμένη προκαλώντας κραυγές αγωνίας από τον φύλακά της, τον Igaram. Παρόλα αυτά, προσγειώνεται με άνεση στο ένα πόδι και τραγουδώντας στον φίλο της να μην ανησυχεί τόσο. Έπειτα, υπό τις φωνές του Igaram ότι θα τον πεθάνει, στρέφεται στον πατέρα της ρωτώντας τον πώς νιώθει. Εκείνος της απαντά πως έχει νιώσει και καλύτερα. Βήχοντας της λέει πως δεν ξέρει πόσο θα ζήσει ακόμα και πως εύχεται η κόρη του να του φέρει έναν γαμπρό. Η Vivi του απαντάει πως δεν είναι δίκαιο να χρησιμοποιεί την ασθένειά του σαν δικαιολογία. Ο βασιλιάς, χαμογελώντας, της λέει πως έχει στοίβες από φωτογραφίες υποψηφίων αλλά η ετοιμόλογη πριγκίπισσα του απαντάει γελώντας και κλείνοντάς του το μάτι πως μπορεί να τις πετάξει όλες.

Σε μία άλλη τοποθεσία, στη Loguetown όπου είχε εκτελεστεί ο βασιλιάς των πειρατών Gol D. Roger, δύο ιπποκόμοι συγχαίρουν τη νέα βασίλισσα του Βασιλείου Goa (του βασιλείου στο οποίο μεγάλωσαν οι Luffy, Ace και Sabo, και του οποίου μέλος της βασιλικής οικογενείας ήταν ο τελευταίος), Sallie Nantokanette, για τη στέψη της. Λένε πως το ξενοδοχείο τους είναι χτισμένο για να υποδέχεται μοναχά τους ευγενείς που κατευθύνονται προς τη Reverie μία φορά στα τέσσερα χρόνια και παρακαλούν τους βασιλείς να νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Η Sallie λέει πως έχει δει και χειρότερα και ρωτάει τον αγαπημένο της τι γνώμη έχει. Εκείνος απαντάει πως σίγουρα δεν είναι κάτι το σπουδαίο καθώς η μόνη θέα είναι το σημείο που εκτελέστηκε ο Roger. Οι ιπποκόμοι του εύχονται να ξεκουραστεί και να ξεγνοιάσει αποκαλώντας τον Βασιλιά Stelly, ο οποίος είναι πιθανότατα ο εξ αίματος αδερφός του Sabo. Ο Stelly απαντάει ένα με ειρωνικό «ναι» και τους λέει να φύγουν καθώς τα σκουπίδια ανήκουν στον κάδο.

«Ο λόγος που γίνεται χαμός σε πολλές χώρες είναι η συνάντηση που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια στο κέντρο του κόσμου, την Ιερή Γη της Mariejois. Πρόκειται για τη Reverie. Σε αυτήν την σύνοδο των μεγαλύτερων εξουσιών του κόσμου, βασιλείς και βασίλισσες από πάνω από πενήντα χώρες του κόσμου συγκεντρώνονται και συζητούν τα τεκταινόμενα των παγκόσμιων γεγονότων. Μαζί δημιουργούν ένα καθοδηγητικό πλάνο για τα επόμενα χρόνια. Όμως ένας ειρηνικός και παραγωγικός διάλογος μεταξύ των εκκεντρικών κεφαλών του κόσμου είναι συχνά πολύ δύσκολος.» Καθώς μιλάει ο αφηγητής, βασιλείς και πλοία από μερικές από τις συμμετέχουσες χώρες κάνουν την εμφάνισή τους.

Στη West Blue, στη χώρα Kano, τη χώρα των Don Chinjao και Sai, ένας άνδρας με τατουάζ δράκου στο ξυρισμένο κεφάλι του, με μαύρα γυαλιά και μακρύ μουστάκι παρατηρεί ότι ο Don Chinjao και ο Sai δεν έχουν επιστρέψει ακόμα. Λέει πως ο πόλεμος τελείωσε και πως όπως φαίνεται δε θα προλάβουν τη Reverie όπου θα ήθελε να πουν πολλά πράγματα. Στη South Blue όπου φαίνεται να έχει μεταφερθεί η έδρα του Wapol με το όνομα Evil Black Drum Kingdom, ο Wapol γελώντας διερωτάται πώς θα ρίξουν το Βασίλειο Sakura, όπου μεγάλωσε ο Chopper, αλλά και τον «ανόητο», τον Dalton, ο οποίος φαίνεται να έχει γίνει βασιλιάς του.

Στη Μεγάλη Γραμμή και το Βασίλειο Sakura, ο Dalton φαίνεται έκπληκτος με τα νέα που μαθαίνει. Η Doctorine, Dr. Kureha του λέει να μη δείχνει τόσο έκπληκτος καθώς το μόνο που του είπε ήταν ότι θα είναι η γιατρός του πλοίου στο ταξίδι και ότι θα έπρεπε να πετάει από τη χαρά του. Στο Βασίλειο του Πάθους, την Dressrosa, η Rebecca ρωτάει αν μπορεί να πάει κι εκείνη. Η Viola της λέει πως μπορεί να πάει σαν βοηθός της. Ο Βασιλιάς Riku δείχνει μπερδεμένος. Η Rebecca χαρούμενη ευχαριστεί την θεία της και δέχεται την πρόταση. Η πριγκίπισσα των Tontatta, Mansherry της λέει πως την βλέπει πολύ ευτυχισμένη. Στο Βασίλειο Prodence, ο Elizabello ο δεύτερος μιλάει μέσω Den-Den Mushi με τον, πλέον, φίλο του Βασιλιά Riku. Του λέει να πάνε μαζί καθώς έχει αρνηθεί τη συνοδεία. Ο βασιλιάς της Dressrosa σαστισμένος τον ρωτάει γιατί όλοι κάνουν σαν να πρόκειται για διακοπές. Ο Elizabello του λέει πως δεν βρίσκει τίποτα κακό σε αυτό και πως η συνάντηση θα είναι εν είδει γιορτής.

Στον βυθό της Κόκκινης Γραμμής, στο Βασίλειο Ryugu, η Shirahoshi λέει πως δεν μπορεί γιατί φοβάται. Αγκαλιάζοντας τον Megalo, τον καρχαρία της, λέει πως ο Luffy της υποσχέθηκε ότι την επόμενη φορά που θα συναντηθούν θα της δείξει ένα αληθινό δάσος στην επιφάνεια. Για να την καθησυχάσουν, οι σύμβουλοι του βασιλιά της λένε πως ο Luffy θα μπορούσε, πιθανότατα, να την πάει και πιο μακριά αλλά ο προορισμός τους, αυτήν τη φορά, είναι ακριβώς από πάνω τους και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επιπλεύσουν. Την καθησυχάζουν επίσης λέγοντας πως τα αδέρφια της και ο στρατός της χώρας θα είναι μαζί της. Ο πρίγκηπας Ryuboshi προτείνει στον πατέρα τους να την αφήσουν πίσω. Ο Manboshi, συμφωνώντας, λέει πως έχουν, ούτως ή άλλως, αρκετές υπογραφές για το αίτημα μετακίνησης του νησιού. Ο Βασιλιάς Neptune λέει πως αν δεν πάει κι εκείνη θα φανεί ότι δεν εμπιστεύονται τους ανθρώπους. Ο μεγαλύτερος αδερφός, ο Fukaboshi, τη ρωτάει αν έμαθε κάτι από τους Strawhats. Της λέει ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο όνειρο της μητέρας τους, της Βασίλισσας Otohime, οπότε ας τους ακολουθήσει.

Σε ένα άλλο μέρος όπου είναι η ομάδα του Luffy, η ζαλισμένη Nami δίνει οδηγίες στον επίσης ζαλισμένο Chopper για το πού πρέπει να στρίψει το πηδάλιο. Ο εκνευρισμένος Luffy τους ξεσηκώνει λέγοντάς τους να έχουν λίγο ενθουσιασμό γιατί όπως πάνε θα βουλιάξουν. Τη στιγμή που ο Pedro κάνει εμετό, η Nami φωνάζει στον Luffy να ηρεμήσει αφού όλοι αναρρώνουν επειδή κάποιος βρήκε χαριτωμένη την ιδέα να κάνουν ελεύθερη πτώση από την πλάτη του Zou. Ο Brook, με την ψυχή του να έχει εγκαταλείψει το σώμα του ευχαριστεί τον καπετάνιο του λέγοντας πως δεν έχει νιώσει ποτέ πιο χαρούμενος που είναι ζωντανός. Ο Pekoms ξαπλωμένος ανάσκελα τονίζει πως θα το θυμάται αυτό.

Η Nami, κοιτώντας την πυξίδα της και ακόμα ζαλισμένη, λέει πως έχουν ξεφύγει λίγο από την πορεία και ζητάει να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις. Πετάγεται από το πουθενά η Carrot και λέει να το αφήσουν πάνω της, κάνοντας τον Luffy να προτρέψει τους υπόλοιπους να είναι πιο πολύ σαν κι αυτήν, τόσο ευδιάθετοι. Η Carrot δείχνει ξαφνιασμένη που επιπλέουν στο νερό διότι δεν πίστευε πως ένα φαινομενικά βαρύ καράβι θα μπορούσε να επιπλεύσει. Ο Luffy συνειδητοποιεί ποια είναι και ρωτάει ουρλιάζοντας τι κάνει αυτή εκεί. Nami, Brook και Pedro δείχνουν σαστισμένοι.

Η Carrot αγκαλιάζει -και γλείφει- έναν έναν τους Luffy, Nami, Chopper και Brook οι οποίοι προσπαθούν να γλιτώσουν. Ο Pedro ρωτάει τον καπετάνιο αν θα μπορούσαν να γυρίσουν πίσω πολύ γρήγορα κάνοντας την Carrot να παρακαλέσει κλαίγοντας να μην την γυρίσουν πίσω γιατί η Wanda θα της φωνάξει. Ο Pedro την ρωτάει αν θέλει να προκαλέσει πρόβλημα για τους σωτήρες τους. Εκείνη απαντάει πως ήθελε πάρα πολύ να βρεθεί στην θάλασσα σε μία πραγματική περιπέτεια. Η λεοπάρδαλη της απαντά πως το να εισχωρήσουν στη βάση ενός από τους Yonkou δεν είναι παιχνίδι. Η Carrot του λέει πως θα κάνει τα πάντα αρκεί να την πάρουν μαζί τους. Έχει φέρει μάλιστα και τις δικές τις προμήθειες για να μην είναι βάρος -δύο καρότα, καροτοχυμό και μια αλλαξιά ρούχα.

Ο Pekoms τη ρωτάει πόσο πιστεύει ότι θα αντέξουν οι προμήθειές της κι εκείνη με απόλυτη φυσικότητα απαντάει πως αφού η θάλασσα είναι μεγάλο μέρος θα αντέξουν για μιάμιση μέρα. Όταν μαθαίνει πως θα κάνουν αρκετές μέρες ακόμα και αν πάνε κατευθείαν εκεί, εκπλήσσεται και αναρωτιέται αν γίνεται κάτι να είναι τόσο μεγάλο. Χαρακτηρίζει τη θάλασσα γη της επαγγελίας με τον Pekoms να της απαντάει πως δεν είναι καν γη. Η Carrot χαίρεται που θα είναι η πρώτη της φορά που θα κοιμηθεί έξω. Ο Luffy, μασουλώντας ένα από τα καρότα της Carrot, λέει πως αφού είναι ήδη μαζί τους μπορεί να έρθει αρκεί να προσέχει τον εαυτό της. Εκείνη πάει να τον ευχαριστήσει μέχρι που συνειδητοποιεί ότι της τρώει το καρότο. Οπότε, φωνάζοντάς του ότι δεν του έδωσε την άδεια να το φάει τον δαγκώνει στο λαιμό.

Ο Luffy ουρλιάζει από τον πόνο και η Nami του λέει να την χτυπήσει απαλά στο κεφάλι. Αυτός το κάνει κι η μικρή ηρεμεί. Ο καπετάνιος, μισοπεθαμένος, της λέει πως παραλίγο να τον σκοτώσει και ότι είναι θεότρελη. Ο Chopper μένει με ανοιχτό το στόμα από το γεγονός ότι σχεδόν νίκησε τον Luffy ενώ η Carrot του λέει ότι μπορεί, εν τέλει, να φάει το καρότο της. Ο Pedro πάνω από το κατάρτι τους λέει πως είναι δυνατότερη από τον μέσο άνθρωπο. Είναι η σειρά του Brook να εκπλαγεί με το πόσο γρήγορα σκαρφάλωσε εκεί ο Pedro. Ο καπετάνιος μασουλώντας το καρότο λέει πως πεθαίνει της πείνας και ζητάει από κάποιον να ετοιμάσει φαγητό. Όταν κανείς δεν ανταποκρίνεται, η Nami τους λέει ότι έχουν πολύ μονοδιάστατες ικανότητες και πως θα το ετοιμάσει εκείνη αρκεί να κοιτάνε τη θάλασσα για αυτήν.

Η Nami χρεώνει 5000 Berry τη μερίδα και οι φίλοι της προσπαθούν να τη σταματήσουν αλλά είναι ήδη αργά. Ο Pedro πάνω στο κατάρτι αγοράζει εφημερίδα ενώ οι υπόλοιποι διαπραγματεύονται με τη Nami. Τελικά καταλήγουν στο να μαγειρέψει ο Luffy. Η έκπληξη του πληρώματος είναι φανερά μεγαλύτερη από αυτήν του Pedro όταν διαβάζει τα νέα. Η εφημερίδα λέει πως η γη που καλυπτόταν από μυστήριο εδώ και χιλιάδες χρόνια ανακαλύφθηκε επιτέλους. Τα κεντρικά του Επαναστατικού Στρατού στο νησί Baltigo είναι ήδη ερείπια.

Εντυπώσεις

Είδαμε πολλά πράγματα και πήραμε πολλές πληροφορίες σε αυτό το τεύχος. Αυτό που μένει, όμως, στον αναγνώστη είναι το πώς ο Oda δεν ξεχνάει κανέναν από τους χαρακτήρες του. Θυμηθήκαμε τον Wapol και το Βασίλειο Sakura. Θυμηθήκαμε, επίσης, τους χαρακτήρες της Alabasta αλλά και της Dressorosa και τον Επαναστατικό Στρατό που τα είχαμε πιο πρόσφατα. Η κωμωδία ήταν για άλλο ένα τεύχος βασικό στοιχείο της πλοκής ενώ ανακαλύψαμε γιατί βρισκόταν, η Carrot, στο εξώφυλλο του τεύχους 821 μαζί με τους πρωταγωνιστές της τωρινής ιστορίας. Ας ελπίσουμε να συνεχίσει να μας εκπλήσσει ευχάριστα ο Oda.