Νέα βδομάδα για το One Piece, νέες εξελίξεις, νέο εξώφυλλο με άλλη μία αντίδραση στις επικηρύξεις των πρωταγωνιστών. Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στο αγαπημένο Sabaody Archipelago όπου, εκνευρισμένοι, οι πρώην manager του Brook σκίζουν τις εφημερίδες τους, σπάνε τραπέζια ενώ βλέπουμε στο poster επικήρυξης του σκελετού καρφωμένο ένα μαχαίρι.

Στο προηγούμενο τεύχος είχαμε δει τη βύθιση του στόλου του Jack μετά την επίθεση στον Zunisha. Αυτήν την φορά ξεκινάμε με την φάτσα του Chopper. Ο χαριτωμένος τάρανδος λέει πως όλα είναι καλά και πως έκανε αρκετά εκπλήσσοντας τον τράγο γιατρό των Mink με τις γνώσεις του αλλά και με τη συνδυασμένη φαρμακολογία των βασιλείων Sakura και Torino. Συνειδητοποιούμε ότι μιλάει για τις πληγές του Zunisha. Τα Mink του φωνάζουν ότι είναι ο καλύτερος κάνοντάς τον να κοκκινίζει και να λέει το χαρακτηριστικό «όσο και να με επευφημείτε δεν θα χαρώ» προκαλώντας γέλια. Σκέφτεται επίσης ότι η αλλαγή των επιδέσμων θα είναι δύσκολη αλλά τον καθησυχάζουν οι ντόπιοι.

Ο Minkογιατρός αρχίζει να μιλάει για το πώς το Zou είναι η γη πάνω στην οποία ζουν και πώς επειδή γεννήθηκαν εκεί τον θεωρούν δεδομένο. Όμως, του υπενθυμίστηκε ότι ζουν πάνω σε ένα μαγευτικό πλάσμα και ότι μία μέρα αυτό θα αλλάξει. Θα ήθελε, επιπλέον, τώρα που ξέρει ότι ο Zunisha τους ακούει να τον ρωτήσει πού πάει περπατώντας εδώ και χίλια χρόνια. Ο Chopper μένει άφωνος.

Επιστρέφουμε στην πόλη όπου ο Momonosuke εκφράζει την επιθυμία να μείνει πίσω. Όταν ερωτάται από τον ψεύτικο πατέρα του για το λόγο, εκείνος απαντάει πως θέλει να μιλήσει στο Zunisha και πως αφού η φωνή του είναι η μόνη που ακούει το τεράστιο πλάσμα θέλει να μάθει το λόγο καθώς και αν ξέρει περισσότερα πράγματα για την οικογένεια των Kouzuki.

Μετά από σκέψεις και συζητήσεις με τον Inuarashi ο οποίος εγγυάται να φέρει τον μικρό πίσω στην πατρίδα σώο, ο Kinemon μας λέει πως θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες. Μία, με αρχηγό τον Inuarashi, θα μείνει στο Zou, η δεύτερη με αρχηγό τον Nekomamushi θα πάει να ψάξει τον Marco, η άλλη είναι η ομάδα του Luffy η οποία θα πάει να σώσει τον Sanji, ενώ η τελευταία που περιλαμβάνει Kinemon, Zoro και Law θα πάει στο Wano. Παρόλα αυτά δεν ξέρουν πώς θα επικοινωνούν αυτές οι τέσσερις ομάδες. Συζητάνε για Den-Den Mushi. Η Robin λέει πως είδε σαλιγκάρια στο δάσος και ο Franky πως μπορεί να φτιάξει εύκολα μερικά.

Μεταφερόμαστε στο δάσος όπου βλέπουμε τον Luffy να τσιρίζει. Το σπίτι που έμενε ο «Pekomamushi» έχει πέσει και τον έχει πλακώσει. Ο καπετάνιος αρχίζει να ανησυχεί και τότε βλέπουμε τον Pekoms με το καβούκι της χελώνας που διαθέτει. Ο Luffy παραξενεύεται και ο Pekoms του απαντάει πως ήθελε να μείνει μόνος για λίγο. Ο Luffy του βγάζει το όνομα «Turtlemamushi» κάνοντας τον Pekoms να εκπλαγεί με το πόσο αποκλίνει σιγά σιγά από το πραγματικό του όνομα. Μας λέει ότι έφαγε το Kame-Kame no Mi (όπου Kame, η χελώνα) και πως το καβούκι του είναι σκληρό σαν διαμάντι. Ο Luffy αγνοεί το τελευταίο μέρος και του λέει πως ο Chopper θα αναλάβει τη φροντίδα του. Οπότε τον παίρνει στις πλάτες και αρχίζει να τρέχει.

Σε άλλο σημείο του δάσους, ο Pedro εμφανίζεται μπροστά στον Nekomamushi. Του ζητάει να πάει μαζί με την ομάδα διάσωσης του Sanji ως εκπρόσωπος των Mink αφού ο μάγειρας έχει απαχθεί από μέσα από τα σύνορα της πατρίδας τους. Και τότε εμφανίζονται οι σωματοφύλακες του Inuarashi λέγοντας ότι αυτοί πρέπει να πάνε. Υπάρχει μία αψιμαχία μεταξύ Pedro και Sicilian του τύπου Zoro-Sanji. Και ξαφνικά όλα τα Mink βρίσκουν από μία δικαιολογία για να πάνε. Ο αρχηγός λέει πως θα στείλει τον Pedro μαζί γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να συγκρατήσει τον Pekoms.

Σε μία ακόμα διαφορετική σκηνή, ο Usopp έχει φτιάξει ένα καινούριο Clima Tact για τη Nami με τη βοήθεια του Pop Green και του Franky. Πριν προλάβει να τελειώσει την επεξήγηση, η Nami πιέζει το νέο της όπλο το οποίο γίνεται τεράστιο. Το παρατηρεί και η ίδια και το επισημαίνει στον φίλο της. Εκείνος της λέει πως ανάλογα με την πίεση που ασκεί μακραίνει το κοντάρι και πως έχει βάλει μέσα όλες τις συσκευές τη Weatheria εκτός από μία, το μαγικό ραβδί, καθώς δεν μπορούσε να το κατανοήσει. Η Nami του λέει ότι είναι απλό και αρχίζει να κάνει μία επίδειξη εντυπωσιάζοντας τον Raizou. Η Nami ευχαριστεί τον φίλο της αλλά όταν έρχεται η ώρα για την πληρωμή, κάνει ένα Mirage Tempo και εξαφανίζεται.

Στην κεντρική πύλη, οι έξι που αποφασίστηκε τελικά να πάνε για τη διάσωση είναι έτοιμοι. Η Wanda γλείφει το πρόσωπο της Nami καθώς ο Luffy κάνει λάθος και στο όνομα του Pedro. Ο Pekoms ρωτάει τον Pedro γιατί είναι μαζί τους και εκείνος απαντάει πως πάει για να τον προσέχει. Ο Zoro επισημαίνει πως ο Sanji μπορεί και να έχει αποδεχθεί τον γάμο τέτοιος ερωτιάρης που είναι, κάνοντας τον Usopp να μην μπορεί να διαφωνήσει. Στον αποχαιρετισμό ο Franky υπόσχεται να φτιάξει όπλα για τη μάχη ενάντια στον Kaidou και ο Zoro να προπονήσει τους Samurai του Wano. Ο Kanjuro προσφέρεται να τους βοηθήσει να κατέβουν αλλά αρνούνται.

Ο Luffy τυλίγει τα χέρια του γύρω από όλους όσους θα πάνε μαζί του και βουτάει στο κενό προκαλώντας έκπληξη στους πάντες. Αυτοί που πέφτουν έχουν τρομοκρατηθεί ενώ ο Luffy δίνει ραντεβού για το Wano. Και ενώ φεύγουν για την αποστολή διάσωσης, βλέπουμε ένα άλλο βασίλειο, την Alabasta και την πριγκίπισσα της, Vivi, να ετοιμάζεται για ταξίδι.

Το τεύχος αυτής της εβδομάδας ήταν κατά κύριο λόγο κωμωδία και έθεσε τις βάσεις για το επόμενο arc και την επόμενη μεγάλη μάχη. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ικανοποιητικότατο τεύχος ενώ είδαμε και ότι ο Oda δεν ξεχνάει κανέναν από τους χαρακτήρες που έχει δημιουργήσει.

Cover Art Credits: http://sanzengr.deviantart.com/