Το One Piece αυτής της εβδομάδας το περιμέναμε σχεδόν μισό μήνα και κατάφερε να μην απογοητεύσει. Όχι ότι θα μπορούσε ο Oda να απογοητεύσει το κοινό του δηλαδή αλλά δεν ήταν το «έξτρα-σούπερ-ουάου» τεύχος που θα περίμεναν πολλοί. Στο εξώφυλλο έχουμε παραδοσιακή ανατολίτικη ζωγραφική που απεικονίζει τον Luffy στο 4ο Gear. Από πίσω του, τους πέντε προστάτες του Momonosuke ενώ μπροστά του, τον νεαρό μαζί με τους Strawhats που δεν ήταν στην Dressrosa καθώς και μερικά Mink. Φυσικά, όλα αυτά με χρώμα.

Στο προηγούμενο είχαμε μείνει με τον χιλιετή ελέφαντα Zunisha να γέρνει από τα χτυπήματα του πληρώματος του Jack και τον Luffy να ακούει μια φωνή. Σε αυτό το τεύχος λοιπόν, από την πρώτη σελίδα δε μαθαίνουμε τίποτα καινούριο πέρα από την χιουμοριστική διάθεση του Oda αφού στην τελευταία εικόνα, ενώ όλοι πέφτουν προς την πορεία που γέρνει ο Zunisha, ο Luffy παραμένει όρθιος με το λαιμό του να τεντώνεται από τα τραβήγματα του Chopper και της Nami για να μην πέσουν. Ο Nekomamushi λέει πως κάτι συμβαίνει στον Zunisha και κάπου εδώ αρχίζει το μεγαλείο του τεύχους.

Ακούγεται μία φωνή, πιθανότατα μέσω Haki, η οποία παρακαλεί να κάνουν γρήγορα αν είναι όντως εκείνοι. Την φωνή, όμως, φαίνονται να την ακούνε μόνο οι Luffy και Momonosuke των οποίων κοντεύει να τους σπάσει τα αυτιά. Στην επόμενη σελίδα αλλάζουμε κλίμα και βλέπουμε την αρμάδα του Jack να ρίχνει με κανόνια στο μπροστά αριστερό πόδι του ελέφαντα. Ο Jack φαίνεται πολύ σίγουρος για την επερχόμενη επιτυχία της επιχείρησης. Αρχίζει, μετά, να μονολογεί. Λέει πως αν είναι όντως χιλίων ετών θα πρέπει να είναι μια μισοπεθαμένη αντίκα, γερασμένη και αδύναμη και όχι ένας ζωντανός θρύλος.

Με τον Zunisha να μουγκρίζει, ο Jack συνεχίζει λέγοντας πως αν συνεχίσουν έτσι, ο ελέφαντας θα πέσει, θα φτάσουν στο κεφάλι του και θα τον αποτελειώσουν όπως θέλουν. Στη συνέχεια αρχίζει να δίνει ιδέες στον εαυτό του με μορφή ερωταπαντήσεων. Θεωρεί τέλειο το να του βγάλουν τα μάτια και να του κόψουν τη γλώσσα ενώ θεωρεί υπέροχο να τον ξεκοιλιάσουν από μέσα. Και ενώ τα κανόνια συνεχίζουν να ρίχνουν, μιλάει πάλι ο ελέφαντας. Παρακαλάει να κάνουν γρήγορα και να τον διατάξουν πράγμα που εξοργίζει τον Luffy ενώ παράλληλα ξεκουφαίνει τον νεαρό Samurai. Η Nami ξαναλέει πως δεν ακούει κανείς τους τίποτα.

Ο Luffy μας ενημερώνει πως μόνο ακούει και πως η φωνή δεν ακούει εκείνον. Επίσης λέει πως δεν ξέρει ποιος είναι ο κάτοχός της. Ο Pedro λέει πως το ίδιο είχαν πει και ο Roger με τον Oden, ότι δηλαδή ακούνε μια μαγευτική φωνή όμως δεν μπορούν να συνδιαλεχθούν μαζί της. Και τότε, ο Zunisha ανοίγει τα μέχρι τότε κενά μάτια του και δείχνει στον Momonosuke εικόνες από την επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και τελικά τον Jack. Και τότε ο νεαρός συνειδητοποιεί τι γίνεται και ποιος του μιλάει. Ενημερώνει τους φίλους του για τις λεπτομέρειες της επίθεσης και για τον τρόπο που τις ξέρει.

Ο ελέφαντας συνεχίζει λέγοντας πως θα είναι όλοι σε μεγάλο κίνδυνο αν πέσει και ο Inuarashi στέλνει τα Mink να ετοιμάσουν τα πλοία τους. Ο μικρός Samurai αρχίζει να λέει ό,τι ακούει από τη φωνή. Λέει ότι στο παρελθόν ο ελέφαντας είχε διαπράξει κάποιο έγκλημα και έτσι καταδικάστηκε να περπατάει αιώνια. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει ο μικρός να του δώσει την άδεια μόνο για μία φορά να πολεμήσει. Οι επιτιθέμενοι πειρατές αρχίζουν να πανηγυρίζουν και ο Luffy προτείνει στον Momonosuke να δώσει αυτός την άδεια. Του θυμίζει πως αν πέσει ο Zunisha όλοι τους θα βρεθούν στη θάλασσα. Ο μικρός αναρωτιέται πώς γίνεται να τον ακούσει ο ελέφαντας και ο καπετάνιος του λέει να φωνάξει όσο πιο δυνατά μπορεί.

Και αυτό κάνει. Φωνάζει στο νησί να μην τα παρατήσει και να απωθήσει τους εχθρούς. Ο ελέφαντας απαντάει ότι κατάλαβε και ισιώνει το κορμί του κοιτώντας προς τους πειρατές. Η φρίκη ζωγραφίζεται στα πρόσωπά τους. Η προβοσκίδα του ελέφαντα αρχίζει να κινείται προς τα πλοία τους. Τότε το τοπίο για τον Jack μαυρίζει (κυριολεκτικά) και η προβοσκίδα χτυπάει όλα τα πλοία ταυτόχρονα βυθίζοντάς τα. Ο Jack δέχεται κι εκείνος το χτύπημα και πέφτει αναίσθητος.

Η μαϊμού που κοιτάει με το τηλεσκόπιο δεν μπορεί να το πιστέψει. Ο ελέφαντας συνεχίζει κανονικά την πορεία του στον ωκεανό. Βλέπουμε τον Franky με το μαλλί-φάλαινα μπροστά από την κανονική φάλαινα και όλοι συνειδητοποιούν ότι ο σεισμός σταμάτησε. Όλοι έχουν μείνει έκπληκτοι με το τι έγινε όταν τους το εξιστορεί η μαϊμού με το καπέλο. Αναρωτιούνται αν ο Oden ήξερε για αυτή τη δύναμη του Momonosuke, πώς γίνεται ο Zunisha να έχει δική του θέληση καθώς και το αν θα είναι ασφαλείς αφού ο Jack κατάφερε να επιστρέψει στο νησί.

Τον Luffy δε φαίνεται να τον νοιάζει τίποτα από όλα αυτά και ζητάει να του γεμίσουν τον σάκο με φαγητά για να φύγει. Στην τελευταία σελίδα βλέπουμε σε ένα άλλο νησί ένα Den Den Mushi να πληροφορεί τον Kaidou ότι χάθηκε η επικοινωνία με τον Jack. Από το χαμόγελο και μόνο φαίνεται να πρόκειται για τον Apoo.

Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε να πούμε για αυτό το τεύχος. Αλλά δεν θα πούμε σε καμία περίπτωση θεωρίες. Τα ερωτήματα που έθεσαν τα Mink και οι Samurai ήταν εύλογα και μπορεί κανείς να αναρωτηθεί αν ο Momonosuke είναι άλλο ένα από τα όπλα που περιγράφουν τα μη-κόκκινα Poneglyphs.

Cover Art Credits: http://sanzengr.deviantart.com/