Τα items του guide είναι προορισμένα για ability based hunters όπως :Neith,Chiron, Hou yi, Medusa etc.

BUILD

                                       Core build

 ou pou nA SOU GAMISW  ichvailll  ou pou na sou gamisw 2

Relics

peos             Aegis

 • Πρώτα βγάζουμε Transcendence 2 και 6 pots (3 health, 3 mana) μαζί με purification (κάποιες φορές βγάζουμε aegis πρώτα αλλά είναι σε πολύ συγκεκριμένα comps) 
 • Μετά αφότου μαζέψουμε περίπου 1500 gold γυρνάμε βάση και τελειώνουμε το transcendence παίρνοντας 1 health pot και 1 ward (δεν θέλουμε mana pots λόγω trans) 
 • Στην συνέχεια προσπαθούμε να φαρμαρουμε αρκετά ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε κατευθείαν το Warrior Tabi αλλιώς παίρνουμε το 2 και γυρνάμε πιο μετά για να το τελειώσουμε. 
 • Μετά βγάζουμε Asi για να έχουμε lifesteal για boxing/sustain και στην συνέχεια Ichaival. 
 • Και τώρα ήρθε η ώρα για το Qin’s Sais. Με το που βγάλουμε αυτό το αρκετά ακριβό item το Auto Attack damage γίνεται αρκετά επικίνδυνο για τους αντίπαλους θεούς. Υπόψιν ότι η passive ισχύει μόνο για θεούς και όχι για creeps towers κλπ. 
 • Τέλος βγάζουμε το Titan’s Bane για flat penetration μιας και το meta έχει αρκετά tanky builds σε guardian, solo και jungle. 

 

 • Εάν κρατήσει αρκετά το game και έχουμε την δυνατότητα τότε βγάζουμε Odysseus’ Bow odysseus bow πουλώντας το Ichaival. Αυτό θα βοηθήσει πολύ στα team fights λόγω της passive και του ήδη ψηλού attack speed του build.

EARLY GAME

Ο ρόλος των Hunter (ή ADC όπως το ξέρουμε από άλλα games) είναι το late game damage. Στόχος μας στην αρχή του παιχνιδιού είναι το efficient farming και το outboxing/push στο lane. Παρακάτω θα περιγράψω πως ξεκινάμε σε κάθε game.

 • Ξεκινάμε πηγαίνοντας μαζί με το Mid και το Support στο Red buff+Back camp. Τις περισσότερες φορές ο hunter κάνει μόνος του τo back camp την ώρα που το support και το mid κάνουν το red (το οποίο πάει στο mid). Στην συνέχεια το support τανκάρει τα Boars και φτάνετε στο lane 2 level. Ξεκινάμε πάντα με το escape μας για να αποφύγουμε το first blood και αρχικός μας στόχος είναι να πάρουμε το «early pressure» για να μπορούμε να έχουμε έλεγχο του lane. Προσοχή πάντα να μην ξοδεύουμε άσκοπα το mana μας γιατί πρέπει να μείνουμε στο lane μέχρι να φτάσουμε τα 1500g. 
 • Αφού σκοτώσουμε και 2ρη φορά το boar camp και φαρμάρουμε 2-3 wave είμαστε έτοιμοι να πάμε στην βάση.
 • Και το farming μας συνεχίζει έτσι, σε γενικές γραμμές, μέχρι να φτάσουμε στο mid/late game. Προφανώς άμα έχουμε το pressure μπορούμε να κάνουμε rotation και να βοηθήσουμε να κλέψουμε αντίπαλα camps και να βοηθήσουμε σε τυχόν fights που γίνονται στην ζούγκλα μας αλλά σκοπός μας είναι να farmάρουμε σωστά για να φτιάξουμε το build μας όσο πιο γρήγορα γίνεται. 
 • Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι το warding. Είναι κάτι που πολλοί παίκτες αμελούν και που ο αντίπαλος jungler/team μπορεί να εκμεταλλευτεί εύκολα με αποτέλεσμα το γνωστό σε όλους…feeding. (και το κλάμα μετά που δεν μας βοηθάνε και που ο αντίπαλος jungler έρχεται συνέχεια ενώ ο δικός μας όχι). Και προτού σκεφτείτε  «μα καλα..τι μας τα λέει αυτά ; Hunter guide είναι όχι support» πρέπει να τονίσω πως είναι ΚΑΙ δικιά μας ευθύνη το warding μιας και το support θα έχει στο νου του και το υπόλοιπο team. Να σημειώσω πως μπορείτε, εάν θέλετε να «στίσετε» kill να κάνετε counter warding με τα sentry wards. Κοστίζουν κάτι παραπάνω αλλά άμα τα εκμεταλλευτείτε τότε μπορείτε να κάνετε μεγάλη ζημιά στο απέναντι jungle. 

       MID/LATE GAME

 • Σαν mid/late θεωρούμε το σημείο που οι ομάδες έχουν βγάλει 4+ items (συνήθως στα 20 λεπτά) και τα teamfights γύρω από gold fury γίνονται όλο και πιο συχνά. Εμείς σε αυτή τη φάση θέλουμε να έχουμε βγάλει το Qin’s Sais μιας και είναι το item που θα βγάλει το περισσότερο damage μας (ειδικά σε πιο tanky θεούς). 
 • Ο ρόλος μας στα teamfights: Στα teamfights το αντίπαλο team θα βάλει στο μάτι τους «ευαίσθητους» της ομάδας που σχεδόν πάντα είναι ο Hunter και ο Mage. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε escapes και relics και να είμαστε στο «backline» πάντα όμως βγάζοντας το συνεχές damage στους θεούς που είναι πιο ευάλωτοι. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως ΔΕΝ πρέπει να κυνηγάμε kills όσο όμορφα και να μας φαίνονται γιατί η αντίπαλη ομάδα θα το εκμεταλλευτεί κατευθείαν και θα μας pickαρει, πάντα φροντίστε η ομάδα να ακολουθεί και να καλύπτει (support pls).
 • Άλλος ένας σημαντικότατος ρόλος των hunters είναι το structure damage. Το πιο πολύ damage σε πύργους και φοίνικες το κάνουμε εμείς και, όταν γίνεται «dive» σε κάποιο από αυτά τότε αφήνουμε το team μας να αναλάβει το αντίπαλο team και εμείς ύπουλα κάνουμε την ζημιά μας. Είναι πολύ σημαντικό να μην παρασυρθούμε και αρχίσουμε να βαράμε αντίπαλους θεούς γιατί έτσι χάνεται το νόημα του dive. 

 

 

Και κάπου εδώ ολοκληρώθηκε το guide. Εάν έχετε κάποια απορία ή κάποια πρόταση μην διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα 🙂