Το One Piece, ως γνήσιο ιαπωνικό manga, δε θα μπορούσε να μην έχει ξιφομάχους με katana αλλά και, σαν πειρατικής φύσεως ιστορία, πιο κλασικούς ξιφομάχους. Ποιος είναι, όμως, ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού; Σε αυτό το poll σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε τον προσωπικό σας αγαπημένο. Let the games begin.

Αρχίζουμε με την κυρία της υπόθεσης, την δεσποινίδα Tashigi. Η Tashigi, λοιπόν, είναι με τους Marines. Η συμπάθεια του Sanji και η απέχθεια του Zoro, του οποίου του θυμίζει την παιδική του φίλη (Kuina) χρησιμοποιεί ένα σπαθί, σε αντίθεση με πολλούς άλλους στη λίστα. Είναι μία εξαιρετική ξιφομάχος, όμως, στα δύσκολα συνήθως την ξελασπώνει ο Zoro. Εκτός από την τέχνη της ως ξιφομάχος, ξέρει να χρησιμοποιεί το Rokushiki (τις έξι τεχνικές που γνωρίσαμε από τους CP9) και το γνωστό σε όλους, πλέον, Haki. Το σπαθί που προτιμά είναι ένα katana με το όνομα Shigure.

Δεύτερος στη λίστα έρχεται ο Shiryu, ο ξιφομάχος από το πλήρωμα του Blackbeard. Είναι ο πρώην αρχιφύλακας του Impel Down μέχρι που φυλακίστηκε για χρήση υπερβολικής βίας στους κρατουμένους. Τον ελευθέρωσε ο πλέον καπετάνιος του. Ο Shiryu δε χρησιμοποιεί katana αλλά έναν πολύ συγκεκριμένο τύπο σπαθιού που ονομάζεται nodachi, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιεί ο επόμενος στη λίστα.

Trafalgar D. Water Law ή όπως τον γνωρίζουν όλοι Trafalgar Law. Καπετάνιος πειρατικού πληρώματος και γιατρός, μόνιμα θυμωμένος, πρώην Shichibukai και τεντιμπόης γεμάτος τατουάζ, ο Law φημίζεται για το γεγονός ότι κουβαλάει ένα τεράστιο σπαθί, ακουμπισμένος στον ώμο του αλλά σπάνια το χρησιμοποιεί. Είναι χρήστης φρούτου του διαβόλου και σε αυτό βασίζεται κυρίως όπως και στο Haki του. Είναι επικηρυγμένος για 500 εκατομμύρια.

Και φτάνουμε στον γηραιότερο. Το πτώμα του Brook επανήλθε στη ζωή πριν γίνει ο Roger βασιλιάς των πειρατών, οπότε μπορεί με ασφάλεια να θεωρηθεί ο γηραιότερος. Το ξεχωριστό μουσικό του στυλ αλλά και το σπαθί του μέσα στο μπαστούνι του έχουν δώσει μία θέση στο πλήρωμα του Luffy. Ως νεκρός, έχει καταφέρει να ενώσει την ψυχή με το σπαθί του προκαλώντας παγωμάρες στους αντιπάλους του. Η επικήρυξή του έχει φτάσει αισίως τα 83 εκατομμύρια.

Άλλος ένας old-timer είναι ο Silvers Rayleigh. Ο first mate του Roger είναι κι εκείνος ξιφομάχος. Δεν γνωρίζουμε πολλά για την ξιφομαχική του τέχνη αλλά αυτά που ξέρουμε αρκούν για να καταλάβουμε ότι είναι πολύ δυνατός. Με το σπαθί του είχε καταφέρει να σταματήσει το φωτόσπαθο -όχι lightsaber, σπαθί από φως- του Kizaru. Είχε, επίσης, καταφέρει να κολυμπήσει μέσα από το Calm Belt. Είναι φίλος των Strawhats και τους έχει βοηθήσει πάμπολλες φορές, ειδικά τον Luffy.

Όταν ο Rayleigh μεσουρανούσε, ο επόμενος διαγωνιζόμενος ήταν ακόμα πιτσιρικάς. Ο λόγος για τον Shanks. Άλλος ένας φίλος του Luffy, ίσως ο παλιότερος, έχασε το αριστερό του χέρι σώζοντάς τον από ένα θαλάσσιο τέρας. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε από το να γίνει ένας από τους δυνατότερους καπετάνιους πειρατικού πλοίου που υπάρχουν στον κόσμο του One Piece. Είναι, μάλιστα, τόσο δυνατός που φτάνει στα επίπεδα του Whitebeard ο οποίος όλοι έχουμε δει τι μπορούσε να κάνει.

Και μιας και μιλήσαμε για τον Whitebeard, Vista. Ο Vista θεωρείται ένας από τους δυνατότερους ξιφομάχους στην Grand Line και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι κατάφερε να αντιπαλέψει τον Mihawk στα ίσα. Χρησιμοποιεί δύο σπαθιά ίδιου τύπου με του Shanks και το Haki του κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο ισχυρά του πληρώματος του Whitebeard.

Αναφερθήκαμε πριν στον Dracule Mihawk, ώρα να μιλήσουμε για αυτόν. Πρόκειται για τον πλέον θρυλικό ξιφομάχο. Χρησιμοποιεί ένα τεράστιο σπαθί το οποίο έχει περασμένο στην πλάτη του και έχει μαύρη λεπίδα σαν να είναι μόνιμα εμποτισμένο με Haki. Στο λαιμό φοράει έναν σταυρό ο οποίος είναι στην πραγματικότητα ένα μαχαιράκι. Με το συγκεκριμένο μαχαιράκι είχε καταφέρει να νικήσει και τα τρία σπαθιά του Roronoa Zoro για τον οποίον θα πούμε παρακάτω.

Ο ξιφομάχος με τα πράσινα μαλλιά. Ο ξιφομάχος με τα τρία σπαθιά. Ο ένας και μοναδικός Roronoa Zoro, είναι ο first mate του Luffy και όπως αναφέρθηκε ήδη χρησιμοποιεί τρία σπαθιά. Πώς τα κρατάει; Μα φυσικά ένα σε κάθε χέρι και ένα στο στόμα. Βρίσκεται στο πλευρό του Luffy από την αρχή του ταξιδιού του και έχει φτάσει σε σημείο να είναι επικηρυγμένος για 320 εκατομμύρια. Τα σπαθιά του είναι τρία katana με το αγαπημένο του Wado Ichimnoji να είναι δώρο από τον δάσκαλό του.

Και αν σας φαίνονται πολλά τα τρία σπαθιά, υπάρχει και ξιφομάχος με έξι. Ναι, καλά διαβάσατε. Προφανώς και όλοι θυμόμαστε τον Hachi, το κατά τα άλλα αξιαγάπητο χταπόδι που ήταν στο πλήρωμα του Arlong και ο Zoro το νίκησε χαλαρά. Ήταν μάλιστα η αιτία ο Luffy να χτυπήσει έναν από τους Tenryubito και να τεθεί σε εφαρμογή το Buster Call που οδήγησε στο timeskip της σειράς.

Διαλέξτε λοιπόν:Cover Photo by: http://sanzengr.deviantart.com/ (ευχαριστούμε πολύ)