Στα εξώφυλλα του One Piece συνεχίζονται οι ιστορίες με την επικήρυξη του Luffy και του πληρώματός του, αυτή τη φορά από το νησί Torino όπου είχε σταλεί ο Chopper. Οι εκεί φίλοι του αξιαγάπητου ταρανδανθρώπου φαίνονται ενθουσιασμένοι. Στο προηγούμενο τεύχος είχαμε μάθει για τη συμμαχία Ninja, Mink και πειρατών αλλά είχαμε δει και τον Jack έτοιμο να σκοτώσει τον χιλιετή ελέφαντα πάνω στον οποίον βρίσκεται το Zou.

Ξεκινώντας να διαβάζουμε αυτό το τεύχος, μαθαίνουμε ότι τόσο ο Nekomamushi όσο και ο Inuarashi αναγνώρισαν το καπέλο του Luffy επειδή το είχαν δει στο κεφάλι του Shanks τον οποίον και γνωρίζουν από όταν βρίσκονταν στο πλήρωμα του Roger. Η έκπληξη του Luffy δεν κρύβεται. Και πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η έκπληξη των Strawhats αποκαλύπτεται ότι έχουν θητεύσει και στο Moby Dick του Whitebeard. Συνεχίζοντας, μαθαίνουμε, όμως, ότι η αξία των δύο καθώς και η ηλικία τους δεν ξεπερνούσε αυτή του Shanks ή του Buggy αλλά και ότι δεν έφτασαν μέχρι το νησί Raftel. Ο Usopp αρχίζει να κρατάει σημειώσεις και ο Nekomamushi αρχίζει να γελάει ενθυμούμενος εκείνες τις μέρες.

Σε ένα ξέσπασμα χαράς και νοσταλγίας οι δύο αρχηγοί αρχίζουν να χορεύουν αγκαλιά. Μιλάνε για νέες φυλές, νέους τόπους, νέα κλίματα, νησιά στα σύννεφα και νησιά στον βυθό της θάλασσας. Ο Usopp δεν αργεί να παρατηρήσει πως πριν από δέκα λεπτά τσακώνονταν και ήθελαν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον. Η απορία του Luffy είναι αν ήταν και ο Kinemon και οι άλλοι μαζί τους. Οι Samurai λένε πως έμειναν στην πατρίδα τους και προσπάθησαν να πείσουν και τον αφέντη τους να κάνει το ίδιο καθώς η χώρα τους είχε απαγορευμένη την έξοδο από τα σύνορα. Ο άρχοντάς τους όμως είχε αντίρρηση με αυτό το νόμο καθώς ήταν και λίγο επαναστάτης. Μαθαίνουμε πως γνώρισαν ελάχιστα τον Whitebeard και τον Roger όταν έφτασαν στο νησί και τους φάνηκε πως πρόκειται για τίμιους και καλούς ανθρώπους.

Τον Luffy τον νοιάζει απλά ότι ξέρουν τον Shanks και τον Rayleigh. Ο Franky ενθουσιασμένος τους ρωτάει αν γνώριζαν τον Master του, τον Tom, για τον οποίον εξεπλάγησαν που είχε μαθητή. Ο Brook πάει να ρωτήσει και για τον δικό του γνωστό, τον Crocus, όμως τον διακόπτει η Nami η οποία λέει πως ανησυχεί για την πορεία τους. Λέει στους υπόλοιπους ότι δεν ακολουθούν το Log Pose αφού, από τη στιγμή που συνάντησαν τον Law, έχουν βρει μία Vivre Card για το Zou και εκεί έμαθαν για τα κόκκινα Poneglyphs. Συνεχίζει αναφέροντας τα λεγόμενα του Crocus ότι τα μονοπάτια εν τέλει διασταυρώνονται. Ο Nekomamushi θυμάται τον Crocus, νοσταλγεί ξανά και ρωτάει πώς είναι ο γιατρός και αν βρήκε το πλήρωμα που έψαχνε. Ο Brook του απαντάει πως αυτό ήταν το πλήρωμά του και πως όλοι πέθαναν, κάνοντας τον γάτο να φρίξει.

Ο Inuarashi, όντας ο μόνος που προσέχει τι λέει η Nami, της απαντάει πως οι βελόνες όντως δείχνουν προς ένα συγκεκριμένο τόπο μετά από κάποιο σημείο αλλά σε αυτό το σημείο δεν έχει πια νόημα για αυτούς καθώς εκεί υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μάθουν για τα κόκκινα Poneglyphs. Μαθαίνουμε πως ο Roger άλλαξε τον προορισμό του ταξιδιού του όταν έμαθε την ιστορία και την ύπαρξη του τελικού νησιού. Αποκαλύπτεται, επίσης, ότι αν δεν τους μισεί, ο Crocus, δε τους έχει πει ψέματα και πως η Nami κάνει εξαιρετική δουλειά ως πλοηγός. Η νεαρή κοκκινίζει και το πλήρωμα αρχίζει τα κομπλιμέντα. Ο Luffy, μάλιστα, της ρίχνει σφαλιάρες στην πλάτη από τη χαρά του μέχρι που την νευριάζει.

Ο Usopp αδυνατεί να πιστέψει πόσες διασυνδέσεις έχουν αυτοί οι τύποι. Ο Momonosuke λέει πως έχει γνωρίσει κι εκείνος τον Roger αλλά δεν τον θυμάται καλά επειδή ήταν πολύ μικρός, πράγμα που είναι, προφανώς, ψέμα καθώς ο βασιλιάς των πειρατών έχει πεθάνει πάνω από είκοσι χρόνια πριν.

Πίσω στο θέμα της μάχης με τον Kaidou, αποκαλύπτεται πως οι Samurai θα ζητήσουν τη βοήθεια ενός συγκεκριμένου ατόμου, του Marco the Phoenix. Ο Luffy προσπαθεί να θυμηθεί τι του λέει το όνομα και μόνο όταν του λένε ότι μοιάζει με ανανά τον θυμάται. Ο Oda μας κάνει μία παρένθεση με το τι έγινε κατά τη διάρκεια του timeskip όπου το πλήρωμα του Whitebeard, με αρχηγό τον Marco, ηττήθηκε σε μία μεγάλη μάχη την οποία ονομάζουν «Payback War». Ο Luffy μένει για άλλη μια φορά έκπληκτος με τα νέα. Όπως μας λέει, όμως, η Robin μόνο τότε άρχισε να θεωρείται ο Blackbeard ένας από τους Yonko. Ο Luffy είναι έξαλλος το ίδιο και ο Usopp αλλά με τον καπετάνιο του που δεν το ήξερε. Ο καπετάνιος είχε ακούσει μόνο πως το πλήρωμα του Whitebeard του είχε σώσει τη ζωή μετά το θάνατο του αδερφού του και ελπίζει να τους ξαναδεί για να τους ευχαριστήσει.

Στη συνέχεια, δίνουν τα ραντεβού τους για την επικείμενη μάχη στο Wano και εμφανίζονται τα Mink φωνάζοντας το όνομα του Raizou. Φαίνονται τρισευτυχισμένα ενώ ο Ninja φαίνεται εκνευρισμένος και ετοιμάζει μία κίνηση Ninja. Όμως η κίνηση αυτή λέγεται «I love you no jutsu». Ο Luffy είναι έτοιμος για πάρτι όταν τον σταματάει η Nami και του λέει πως νοιώθει υπεύθυνη για τον Sanji και ότι χρειάζεται πλοηγό για να τον βρει, οπότε αυτοπροτείνεται για την αποστολή. Το ίδιο όμως κάνει και ο Chopper με τη δικαιολογία ότι ο Pekoms είναι τραυματισμένος και χρειάζεται γιατρό. Ο καπετάνιος λέει ναι και στους δύο. Αυτοπροτείνεται και ο Brook. Πριν καταφέρει να πει ναι ο Luffy, η Nami του λέει πως δεν το χρειάζονται.

Ο Luffy ζητάει από τον Kinemon την άδεια να πάρει μαζί τους δύο φίλους του και εκείνος του απαντάει πως μπορεί και λυπάται που δεν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει. Ο Franky του λέει πως αν τα βρουν σκούρα πρέπει να φύγουν αμέσως και η Robin ζητάει αντίγραφο τυχόν Poneglyph που θα βρει, λέγοντας πως θα διαβάζει και αυτό που έχει στο Wano ο Kaidou. Και εκεί που όλα ήταν καλά, αρχίζει να γέρνει το έδαφος. Όπως μαθαίνουμε από τον Nekomamushi το Zou κλαίει. Ο Luffy ακούει μία φωνή και… Η συνέχεια σε δύο εβδομάδες.

Άλλη μία εβδομαδιαία διακοπή για το One Piece το τεύχος του οποίου αν και δεν ήταν κακό, δεν ήταν και εξαιρετικό. Πρόκειται για ένα από αυτά τα τεύχη που προμηνύουν κάτι μεγάλο. Αστεία υπήρχαν και πάλι αν και έλειψε η δράση. Ας ελπίσουμε, σε δύο βδομάδες πλέον, να γίνουν συνταρακτικά πράγματα.