Για ακόμα μία εβδομάδα, One Piece. Στο εξώφυλλο έχουμε άλλο ένα νησί που μαθαίνει για τον Luffy και χαίρεται. Πρόκειται για το νησί που είχε σταλεί ο Franky μετά το συμβάν με τον Kuma, το νησί Baldimore. Εκεί υπάρχουν κάθε είδους cyborg-ζώα αλλά και κανονικοί άνθρωποι σε ένα χιονισμένο τοπίο. Στα προηγούμενα είχαμε μάθει για τα κόκκινα Poneglyphs και για το γεγονός ότι τα δύο από αυτά είναι στην κατοχή των δύο Yonko που έχει κηρύξει πόλεμο ο Luffy. Είχαμε μάθει, επίσης, ότι ο πατέρας του Momonosuke ήταν στο πλήρωμα του βασιλιά των πειρατών.

Στο καινούριο τεύχος, βλέπουμε για αρχή τον Momonosuke να συνεχίζει να κλαίει και τον Luffy να έχει εκπλαγεί με το νέο που έμαθε. Η Robin παρομοιάζει τον πατέρα του νεαρού Samurai με τον Rayleigh στο γεγονός ότι έμαθε τα μυστικά αυτού του κόσμου. Ο Zoro διαπιστώνει πως αυτά τα μυστικά ήθελαν να εκμαιεύσουν από τους Samurai οι Kaidou, Doflamingo και Caesar και για αυτόν τον λόγο τους κυνηγούσαν. Ο Kinemon παραδέχεται πως ο συλλογισμός του πρασινομάλλη ξιφομάχου είναι σωστός αλλά δεν ξέρουν τίποτα και, όπως συμπληρώνει και ο Kanjuro, και να ήξεραν δε θα έλεγαν τίποτε. Ο Samurai συνεχίζει λέγοντας πως η μόνη τους επιλογή είναι να πολεμήσουν διότι ο Άρχοντας Oden τους άφησε σαν κληρονομιά τις λέξεις: «Ανοίξτε τα σύνορα της χώρας Wano» και έτσι αφού έχουν μείνει χωρίς αφέντη πρέπει να εκδικηθούν για το θάνατό του σκοτώνοντας τους Shogun της χώρας τους και ανοίγοντας τα σύνορά της.

Στη συνέχεια ο Kinemon αποκαλύπτει πως το Wano είναι υπό τον ζυγό των Shogun και των δυνάμεων του Kaidou και πως, αν και υπάρχουν επαναστατημένοι στην ψυχή οι δυνάμεις τους είναι μηδαμινές μπροστά στων εχθρών τους και έτσι ξεκίνησαν από το Zou και τα Mink να ψάχνουν συμπολεμιστές. Σε αυτό το σημείο, ο Inuarashi μας υπενθυμίζει ότι μεταξύ των δύο λαών υπάρχουν χρόνιοι δεσμοί. Και έρχεται η σειρά του Nekomamushi να μιλήσει λέγοντας πως οι πολεμιστές τους ήταν έτοιμοι να πεθάνουν για να σώσουν τον Raizou, με τον Inuarashi να συμπληρώνει πως τους νίκησε μόνο μία ομάδα του πληρώματος του Kaidou. Ο Franky προσπαθώντας να τους παρηγορήσει λέει πως οι αντίπαλοι χρησιμοποίησαν αθέμιτα μέσα, όμως ο Inuarashi απαντάει πως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία και πως με το κρυφό όπλο των Mink, την επόμενη φορά θα δουν την πραγματική τους δύναμη.

Μετά από μια σύντομη παύση, ο Kinemon αποκαλύπτει στον Luffy ότι έχει να ζητήσει μία χάρη από αυτόν και τον Law. Να βοηθήσουν στην επικείμενη μάχη με τον Kaidou. Usopp και Franky είναι ενθουσιασμένοι καθώς οι δύο λαοί είναι μία υπολογίσιμη δύναμη όμως ο Luffy πετάει ένα ξερό «όχι». Και εδώ έρχονται οι κωμικές στιγμές του τεύχους με τον Usopp να χτυπάει τον Luffy και από την άλλη να ζητάει λίγο χρόνο από τον Kinemon καθώς και τη Nami να συμφωνεί με τον Luffy λέγοντας πως πρώτα έρχονται οι διαπραγματεύσεις, με τα μάτια της να έχουν μετατραπεί στο σύμβολο του Beli, του νομίσματος του κόσμου του One Piece.

Πεσμένος στο έδαφος ο Luffy φωνάζει στον Momonosuke ότι είναι αρχηγός αυτών των σπουδαίων πολεμιστών και παρόλα αυτά το μόνο που κάνει είναι να κλαίει. Αυτό καταλήγει σε περισσότερο ξύλο για τον Luffy με τον Brook να του εξηγεί πως οι κληρονόμοι, μέχρι να ενηλικιωθούν, δεν κάνουν τίποτα και έχουν μεγάλους να τους βοηθάνε. Η Nami συμφωνεί με τον Brook ο οποίος φωνάζει ότι εκείνη δεν θα έπρεπε να είναι καν κοντά στον μικρό. Ο Momonosuke σκουπίζει τα δάκρυά του και θυμάται τα λόγια τόσο των γονέων του όσο και του Kaidou. Ξαναρχίζοντας, λοιπόν, να κλαίει φωνάζει πως θέλει να νικήσει τον Kaidou.

Συνεχίζει λέγοντας πως ο Kaidou σκότωσε τους γονείς του και θέλει να γίνει μεγάλος και δυνατός για να τον νικήσει και να προστατεύσει τους φίλους του. Τον Nekomamushi τον παίρνουν τα ζουμιά με τον φίλο του να του λέει πως έχει μαλακώσει και εκείνον να απαντάει ένα νευριασμένο «σκάσε». Ο Momonosuke συμπληρώνει πως παρόλα τα προηγούμενα είναι μικρός και ζητάει από τον Luffy να πολεμήσει στο πλευρό τους και υποκλίνεται. Ο Luffy αυτήν τη φορά δέχεται και του δίνει το χέρι. Ο μικρός το πιάνει με τα δύο χέρια και ο καπετάνιος του λέει πως απλά πρότεινε χειραψία. Και έτσι φτιάχνεται η συμμαχία Ninja, Πειρατών και Mink.

Ο Luffy έχει, όμως κι άλλα να πει. Αρχικά λέει ότι η συμμαχία σημαίνει φιλία -προκαλώντας την αντίδραση του Law- και πως δεν χρειάζεται να σκύβουν το κεφάλι κάθε φορά που ζητάνε κάτι. Επίσης, λέει πως έχει έναν όρο κάνοντας τον Raizou να αντιδράσει αυτή τη φορά λέγοντας πως έπρεπε να το πει πρώτο αυτό. Ο Luffy αναφέρεται στην απώλεια του Sanji για την οποία δεν έχει ιδέα ο Inuarashi λόγω του ότι κοιμόταν. Ο καπετάνιος αποκαλύπτει πως ο φίλος του είναι πολύ δυνατός και θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να τον φέρει πίσω χωρίς να ξεκινήσουν φασαρίες. Ο Inuarashi ανησυχεί για την επιχείρηση αλλά ο Luffy λέει πως δεν έχει σκοπό να πολεμήσει. Ο Zoro νευριασμένος λέει πως εκείνος είναι πιο δυνατός με τη Nami να τον χτυπάει στο κεφάλι λέγοντάς του πως όλοι το ξέρουν.

Παρακάτω τα Mink κουτσομπολεύουν τους αρχηγούς τους ετοιμάζοντας εορτασμούς για τη συμφιλίωσή τους. Όμως στην από κάτω εικόνα βλέπουμε το στόλο του Jack να κατευθύνεται προς τον τεράστιο ελέφαντα με τον αρχηγό να βλαστημάει που πρέπει να ξαναπάει σε εκείνο το νησί. Βλέπουμε τον Sheepshead κρεμασμένο ανάποδα για το λάθος που έκανε να εγκαταλείψει το νησί χωρίς τον Raizou. Ένα μέλος του πληρώματος λέει πως τα Mink θα είναι αδύναμα οπότε αν επιτεθούν ξαφνικά θα τα νικήσουν εύκολα. Ο Jack όμως έχει άλλη λύση. Θα σκοτώσει τον τεράστιο ελέφαντα.

Σαν τεύχος δεν ήταν και ό,τι καλύτερο το συγκεκριμένο αλλά πάλι δεν μπορούμε να περιμένουμε να έχουν όλα και δράση, και γέλιο, και εξέλιξη της ιστορίας. Επιτέλους θα δούμε τον Jack εν δράσει, κατά πάσα πιθανότητα, και θα μάθουμε αν μπορεί όντως να σκοτώσει τον χιλιετή ελέφαντα, πράγμα που θα λέει πολλά για τη δύναμή του. Περιμένουμε όλοι με αγωνία -όπως πάντα- το επόμενο τεύχος.