Το One Piece συνέχισε για το 818ο τεύχος του, ένα σχεδόν τέλειο τεύχος. Ξεκινώντας από την πρώτη σελίδα, συνεχίζουμε να βλέπουμε τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Η Koala με τον Sabo και τον Dragon, στο νησί Baltigo, κοιτάνε τα πόστερ καταζητούμενων του πληρώματος του Luffy. Ο Sabo φαίνεται περήφανος για τον μικρό του αδερφό ενώ ο Dragon έχει ένα βλέμμα σαν να συνειδητοποιεί τώρα το τι έχει καταφέρει ο γιος του.

Πίσω στους πρωταγωνιστές και στο τι είδαμε την προηγούμενη φορά. Είχαμε δει τους πρωταγωνιστές μας να μπαίνουν μέσα στην τεράστια φάλαινα όπου συνάντησαν τον Raizou αλλά και μία έκπληξη, ένα κατακόκκινο Poneglyph. Το τεύχος είχε τελειώσει με τον Raizou να κάνει τα κόλπα του. Εδώ έχουν σταματήσει τα κόλπα και οι τρεις μεγάλοι Samurai κοιτάνε την πόλη κλαίγοντας ενθυμούμενοι τις παλιές της δόξες, αλλά όταν ερωτώνται αν κλαίνε απαντάνε πως μία τέτοια πράξη δε θα άρμοζε σε έναν Samurai. Ο Raizou ζητάει συγχώρεση από το λαό των Mink υποσχόμενος να τα διορθώσει όλα. Στην πραγματικότητα θα τους επαναφέρει ο Nekomamushi, λέγοντάς τους πως το Poneglyph έχει μεταφραστεί.

Στην επόμενη διπλή σελίδα -την δεύτερη σε αυτό το τεύχος- η Robin φαίνεται να έχει δώσει τη μετάφραση στη Nami η οποία πληροφορεί εμάς και τους πρωταγωνιστές ότι υποδεικνύει μία συγκεκριμένη τοποθεσία. Nekomamushi και Inuarashi αποκαλύπτουν ότι το συγκεκριμένο δάσος είναι ιερό λόγω της συγκεκριμένης πέτρας και τα Mink έχουν σκοπό την προστασία της πέτρας αυτής, η οποία καλείται «Road Poneglyph», γιατί περιέχει την τοποθεσία του τελικού στόχου των πειρατών μίας ολόκληρης γενιάς, του νησιού Raftel.

Όλοι μένουν με το στόμα ανοιχτό -εκτός από τους όχι και τόσο εκδηλωτικούς Zoro και Law. Κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει. Αρχίζουν όλοι να πιστεύουν ότι ο Luffy θα γίνει επιτέλους Βασιλιάς των Πειρατών. Υπάρχει όμως μία λέξη στα λόγια του Inuarashi την οποία δεν έχει προσέξει κανείς τους. Τη λέξη «όμως». Μαθαίνουμε ότι υπάρχουν τέσσερις τέτοιες πέτρες στον κόσμο και έχουμε την έκπληξη του Luffy -του πετάγονται τα μάτια έξω- ο οποίος νομίζει ότι υπάρχουν τέσσερα Raftel. Ο Usopp τον επαναφέρει στην πραγματικότητα με μία σφαλιάρα.

Ο Inuarashi εξηγεί πως κάθε μια από τις πέτρες περιέχει μία τοποθεσία αλλά καμία από αυτές δεν είναι το Raftel. Όμως, το θρυλικό νησί βρίσκεται στο σημείο που τέμνονται οι γραμμές που ενώνουν τις τέσσερις τοποθεσίες. Το νησί που κανείς εκτός από τον Βασιλιά των Πειρατών και το πλήρωμά του δεν έχει δει για εκατοντάδες χρόνια.

Ο Luffy αγωνιά για το αν υπάρχει όντως το One Piece και δηλώνει πως αφού σώσει τον Sanji θα ψάξει για τις υπόλοιπες. Ο Usopp προσπαθεί για άλλη μια φορά να τον προσγειώσει όμως, όπως λέει ο Nekomamushi, μόνο μία τοποθεσία Poneglyph είναι άγνωστη καθώς το ένα βρίσκεται εκεί ενώ τα άλλα δύο στα χέρια κάποιων πειρατών και συγκεκριμένα της Big Mom και του Kaido. Ο Luffy δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του ενώ Nami, Brook, Usopp και Chopper κατατρομάζουν.

Η Nami λέει πως όλα γύρω της σκοτεινιάζουν ενώ ο Usopp και ο Chopper «απειλούν» να κατουρηθούν από το φόβο τους και ο Luffy εκνευρίζεται με το πλήρωμά του. Βλέποντάς τα όλα αυτά ο Nekomamushi τους λέει πως δε χρειάζεται να κλέψουν τις πέτρες αλλά απλά να τις αντιγράψουν. Ο Usopp χαίρεται ενώ το ξενερωμένο βλέμμα του Luffy δεν περιγράφεται με λόγια. Οι δυο τους αρχίζουν πάλι να τσακώνονται ενώ ο γάτος αρχηγός των Mink ανησυχεί για την ασφάλεια της Robin η οποία είναι η μόνη που μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά στις πέτρες και όταν κάποιος μαζέψει και τα τέσσερα αντίγραφα θα την κυνηγήσουν όλοι.

Η Robin εμφανίζεται να μην ανησυχεί καθόλου καθώς οι φίλοι της θα την προστατεύσουν. Luffy, Chopper και Franky κοκκινίζουν -κάτι συνηθισμένο για τον μικρό τάρανδο- ενώ ο Usopp αγριεύει και η Nami… Η Nami απειλεί ότι όποιος πειράξει την Robin θα χάσει όχι μόνο τη ζωή του αλλά και την περιουσία του. Ο Nekomamushi δεν μπορεί να συγκρατήσει τα γέλια του και η αρχαιολόγος του πληρώματος τον ρωτάει πώς ξέρουν τόσο πολλά για τα Poneglyphs.

Σε αυτό το σημείο παίρνουμε μαθήματα ιστορίας για τον κόσμο του One Piece. Αν και οι άρχοντες των Mink είναι αρχικά διστακτικοί, η γλώσσα τους λύνεται όταν δίνει την άδεια ο Momonosuke πράγμα που αρχίζει νέο καβγά με τον Luffy που του λέει να μην «την ψωνίζει». Ο Nekomamushi, λοιπόν, λέει πως οι Kouzuki είναι οι δημιουργοί των Poneglyphs. Η Robin απορεί πώς μία οικογένεια κατάφερε να κάνει ένα τόσο μεγάλο έργο ενώ ο Luffy αναρωτιέται αν τα έφτιαξε ο Momonosuke.

Οι Samurai εξηγούν ότι παρόλο που δεν ξέρουν τι γράφουν οι πέτρες θα μπορούσαν να τα διαβάσουν ή να γράψουν νέα αν ο Oden, ο πατέρας του Momonosuke δεν είχε γίνει σούπα «Oden» (μία ιαπωνική σούπα -λογοπαίγνιο του Oda). Όλοι όσοι είχαν γνωρίσει τον Oden αρχίζουν να κλαίνε. Ο Luffy τους λέει πως κανείς δεν τους αναγκάζει να πουν τίποτε αλλά οι Samurai μας αποκαλύπτουν ότι ο άρχοντάς τους εκτελέστηκε από τον Kaido ο οποίος, μαζί με το πλήρωμά του, έχει καταλάβει το βασίλειο Wano.

Ο Zoro έχει μία ακόμα ερώτηση πριν τελειώσει το τεύχος. Θέλει να μάθει γιατί εκτελέστηκε ο άρχοντάς τους. Ο Kinemon απαντάει αμέσως πως ο Kaido ήθελε πληροφορίες καθώς ο Oden είχε ταξιδέψει μαζί με τον Roger μέχρι το τελευταίο νησί και ήξερε τα μυστικά. Και εδώ τελειώνει το τεύχος.

Τα αστεία δεν έλειπαν από αυτό το τεύχος -όπως δε λείπουν από κανένα άλλωστε- αλλά μάθαμε και αρκετά για την ιστορία του κόσμου που παρακολουθούμε καθώς και έναν πιο συγκεκριμένο στόχο για τους πρωταγωνιστές. Κατά την ταπεινή μου άποψη ο Oda θέλει να τελειώσει σιγά σιγά το One Piece καθώς τα έχει γράψει όλα σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπάρχει η πιθανότητα να στερέψει από ιδέες. Αλλά πάλι, κανείς δεν μπορεί να ξέρει.