Οι γνωστές σε εμάς εταιρίες ESL και Intel συνδυάζουν τις δυνάμεις τους μέσω μίας νέας πρωτοβουλίας με την ονομασία Anykey.Σκοπός των 2 κολοσσών είναι να διερευνήσουν για ποιους λόγους η ανταγωνιστική gaming σκηνή σε πολλά παιχνίδια δεν προωθεί την διαφορετικότητα όσο αφορά το φύλο και την εθνικότητα των επαγγελματιών παικτών,ενώ ταυτόχρονα σκοπεύουν να βοηθήσουν οι ίδιοι διάφορες ομάδες που θεωρούν πως δεν χαίρουν αναγνώρισης.

Προφανώς η ιστοσελίδα προσέχει περισσότερα τα λεγόμενα της και οι αναφορές που κάνει είναι πιο έμμεσες,όμως αυτός είναι το βασικό σκεπτικό.Η πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί σε 2 στάδια από 2 διαφορετικές ερευνητικές ομάδες.Η πρώτη ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή T. L. Taylor του αμερικάνικου πανεπιστημίου MIT, θα ερευνήσει τις ανισότητες που υπάρχουν σήμερα στον χώρο των Esports και τον λόγο για τον οποίο υπάρχουν,μέσα από συζητήσεις με το κοινό το οποίο είναι παρών σε διάφορα events και γενικότερες έρευνες τις οποίες αργότερα θα δημοσιεύει,ενώ επικεφαλής της δεύτερης ομάδας θα είναι ο Morgan Romine (γνωστός από την δουλειά του στην Ubisoft) o οποίος θα εξετάζει τα ευρήματα της πρώτης ομάδας και θα αποφασίζει αν απαιτείται να παρθούν αποφάσεις για να αντιμετωπιστούν τυχόν θέματα που προκύπτουν και με ποιόν ακριβώς τρόπο.

Η Anykey υποστηρίζει διάφορα τουρνουά όπως το γυναικείο πρωτάθλημα CS:GO στο Intel Challenge Katowice το οποίο θα ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου,όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να περάσει από το κιόσκι  της Anykey και να συζητήσει για θέματα σχετικά με το project της Anykey.

Screenshot_948