Αυτήν την εβδομάδα, το εξώφυλλο του One Piece είναι αφιερωμένο στην επικείμενη ταινία με τίτλο «One Piece Film Gold», της οποίας το σενάριο έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Oda. Αυτό που απεικονίζεται είναι το σχήμα μίας ρουλέτας, με τους πρωταγωνιστές στο εσωτερικό, τον Luffy στο κέντρο και -πιθανότατα- τον κακό της υπόθεσης μέσα σε ένα αστέρι.

Τι είχαμε δει, όμως, την προηγούμενη φορά; Είχαμε δει την αποκάλυψη ότι τα Mink ήξεραν ότι ο Raizou βρισκόταν στο νησί τους και τον προστάτευαν. Αυτήν τη φορά, αρχικά, φαίνεται να αλλάζει το σκηνικό και να πηγαίνουμε στο πλοίο του Jack, ο οποίος φαίνεται συγχυσμένος, να σκίζει την εφημερίδα του. Και πώς να μην είναι άλλωστε αφού η αποστολή του να βρει τον Raizou ήταν μία πλήρης αποτυχία.

Παρόλα αυτά, επιστρέφουμε γρήγορα στο Zou όπου ο Kinemon αποκαλύπτει στα Mink ένα τεράστιο τατουάζ, που καλύπτει όλη την πλάτη του, με το σήμα των Kouzuki (όπως λέγεται σε αυτό το τεύχος η οικογένειά του, χωρίς να ξέρουν ούτε οι μεταφραστές το γιατί) και τα Mink μένουν άναυδα. Άναυδοι, αλλά και ανακουφισμένοι από την αποφυγή της σύρραξης, είναι και οι Strawhats.

Ο Kinemon αποκαλύπτει πως είναι ευχάριστη, για αυτόν, έκπληξη το ότι οι δύο αρχηγοί των Mink είναι ακόμα ζωντανοί αλλά και ότι βρίσκονται σε αυτό το νησί. Inuarashi και Nekomamushi του λένε ότι δε θα πέθαιναν τόσο εύκολα κάνοντας και μία αναφορά σε παλαιότερη συζήτηση. Και ενώ μιλάνε και οι δύο με τον Kinemon, ο ένας συνειδητοποιεί ότι μιλάει κι άλλος κι αρχίζουν να τσακώνονται (πάλι) μέχρι που τους σταματάει ο Momonosuke λέγοντάς τους πως οι τσακωμοί τους θα στενοχωρούσαν τον πατέρα του.

Ναι, τον πατέρα του. Το ίδιο απορημένο βλέμμα είχαν και οι Strawhats. Ως τώρα γνωρίζαμε τον Kinemon ως πατέρα του. Το plot twist έρχεται για άλλο ένα τεύχος με τους δύο αρχηγούς να σκύβουν το κεφάλι σε ένδειξη συγγνώμης και το λαό τους να εκπλήσσεται κι αυτός με τη σειρά του. Ο Momonosuke, όπως αποκαλύπτεται, είναι άρχοντας ή τουλάχιστον διάδοχος του μεγαλύτερου άρχοντα του Βασιλείου Wano. Αυτήν τη φορά είναι σειρά του Kinemon να ζητήσει συγγνώμη από τους πρωταγωνιστές που τους έκρυψε την αλήθεια.

Μαθαίνουμε πως ο Momonosuke είναι ο master τόσο των Samurai όσο και των Nekomamushi και Inuarashi. Ο Kinemon δικαιολογείται λέγοντας πως δεν βρήκε την ευκαιρία να πει την αλήθεια καθώς, αν την έλεγε, οι κίνδυνοι θα καραδοκούσαν σε κάθε γωνία για όλους τους. Και εκεί που έχουν εκπλαγεί όλοι πετάει και ένα «whatever» ο Luffy. Ο Momonosuke απαιτεί σεβασμό από τον φίλο του και ο καπετάνιος του απαντάει πως δε θα αλλάξει συμπεριφορά επειδή είναι «όνομα». Και… Πλακώνονται.

Ο Kinemon φαίνεται να συμφωνεί με τον μικρό, ότι του αρμόζει σεβασμός αλλά ο Kanjuro του υπενθυμίζει ότι ο Luffy είναι πειρατής χωρίς σεβασμό προς την εξουσία. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ο μικρός άρχοντας βουτάει στην αγκαλιά -στήθη- της Nami. Ο Kinemon θυμώνει με τον μικρό ενώ η Nami σκέφτεται τα λεφτά που πρέπει να έχει ο μικρός και η οικογένειά του.

Βλέποντάς τα αυτά ο Nekomamushi και ο Inuarashi αποφασίζουν να συμφιλιωθούν -δίνουν και τα χέρια- και κάνουν τα Mink να αναφωνήσουν από χαρά αλλά και από έκπληξη για την επιρροή της οικογένειας Kouzuki στους αρχηγούς τους.

Το σκηνικό αλλάζει στην επόμενη σελίδα. Οι πρωταγωνιστές ανεβαίνουν πάνω στο δέντρο-φάλαινα, μαζί με τους δύο αρχηγούς και τους Samurai, και είναι τρισευτυχισμένοι που θα συναντήσουν έναν αληθινό Ninja. Όταν φτάνουν στο εσωτερικό του δέντρου και ενώ κατεβαίνουν τις σκάλες ακούνε ουρλιαχτά και κραυγές. Τότε βλέπουν τον φημισμένο Ninja να κλαίει και να ρωτάει τον Nekomamushi γιατί δεν τον παρέδωσαν στον εχθρό. Αλλά η απογοήτευσή τους είναι τεράστια όταν συνειδητοποιούν πώς είναι εμφανισιακά. Είναι τόσο μεγάλη που το φωνάζουν.

Η «κάμερα» ξεζουμάρει και βλέπουμε, πίσω από τον Raizou ένα Poneglyph (μία από τις πέτρες που μπορεί να διαβάσει -πλέον- μόνο η Robin) αλλά και το σήμα των Kouzuki στον τοίχο που είναι ακόμα πιο πίσω. Το περίεργο όμως είναι το χρώμα του Poneglyph. Ενώ όλα τα προηγούμενα ήταν χρυσά, αυτό είναι βαθύ κόκκινο. Inuarashi και Robin έχουν ένα μικρό διάλογο επί του θέματος και η δεύτερη παίρνει την άδεια να το διαβάσει.

Οι υπόλοιποι, όμως, έχουν πέσει με τα μούτρα στον Ninja, ζητώντας του να κάνει διάφορα κόλπα. Όταν μαθαίνει ότι είναι πειρατές αναρωτιέται γιατί να τους ενδιαφέρουν οι τεχνικές του και ο Franky του απαντάει πως κάθε άντρας έχει μανία με τους Ninja. Ακόμα και οι Law και Zoro θα ήθελαν να δουν μία επίδειξη. Ενώ τους λέει να σταματήσουν να τον ενοχλούν, ξαφνικά αρχίζει τα κόλπα. Αρχικά, εξαφανίζεται σε ένα σύννεφο καπνού. Στη συνέχεια πολλαπλασιάζεται, ενώ για φινάλε κάνει ένα σχήμα με Shuriken. Luffy, Usopp και Chopper τον ανακηρύσσουν θεό τους.

Αυτό το τεύχος, αν εξαιρέσουμε την αλλαγή του ονόματος των Kougetsu σε Kouzouki, είχε περισσότερα θετικά παρά αρνητικά. Είχε την ίντριγκα, πολλά κωμικά στοιχεία -ίσως υπερβολικά πολλά, αλλά δεν είχε τη συγκίνηση και το κοινωνικό μήνυμα που είχε το προηγούμενο. Πολλές θεωρίες θα κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο τις επόμενες μέρες, όχι μόνο για το τι μπορεί να λέει το Poneglyph αλλά και για το αν θα μπορούσαν οι χαρακτήρες να μάθουν την τέχνη των Ninja. Η συμβουλή που σας δίνουμε: μην περιμένετε τίποτα να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γιατί το μυαλό του Oda λειτουργεί πιο περίεργα και πολύπλοκα από ημών των κοινών θνητών.