Το black desert online  είναι ένα mmo rpg της εταιρίας pearl abyss daum games και επίσημα στην Ευρώπη θα βγει στις 3.3.2016 υπάρχουν 3 πακέτα που μπορείς να αγοράσεις το απλό που έχει 30 ευρώ το travelers το 50 ευρώ το explorers και το 100 ευρώ το conqueros package .

2016-02-22_7370011

Το παιχνίδι είναι ένα αρκετά μεγάλο για να το εξερευνήσει κάποιος σε τέσσερις μέρες όσο για το gameplay θα αναφέρω κάποια από αυτά (διότι δεν τα βρήκα όλα) ψάρεμα, μαγείρεμα, αλχημεία, crafting, δούλοι.
ψάρεμα : με το ψάρεμα μπορείς και πιάνεις ψάρια και τα πουλάς επίσης μπορείς να πιάσεις πέντε πέτρες μέσα από το ψάρεμα και αν τις ενώσεις αφού τις εχεις βάλει στην σωστή σειρά και να φέρεις ένα wave από bosses που μπορείς να δεις μόνο εσύ και το group σου.

μαγείρεμα : το μαγείρεμα το χρειάζεσαι για να φτιάχνεις κάποια charms και διάφορα αλλά και μπύρες για να ταΐζεις τους δούλους σου.

αλχημεία : μπορείς να φτιάξεις pots για hp και mp και μπορείς να τα αναβαθμίσεις αν θες  δηλαδή αν εχεις ένα hp pot level 1 και εχεις τα κατάλληλα υλικά μπορείς να το κάνεις level 2 .

crafting : όνομα και πράγμα φτιάχνεις ότι νομίζεις όπως βάρκες κάρα κλπ

δούλοι : οι δούλοι κάνουν διάφορες δουλείες όπως χωράφια mining ψάρεμα κα.
Ο χάρτης είναι αρκετά μεγάλος ώστε να σου πάρει 3 ώρες να ταξιδέψεις από την μια μεριά στην άλλη και δεν υπάρχει fast travel η κάποιο teleport.
Αλλα έχουν  προνοήσει για αυτό διότι υπάρχουν άλογα με tiers 1-8 και μειώνει την διαφορά ταχύτητας.
το παιχνίδι επίσης είναι βασισμένο περισσότερο πάνω στα quests

2016-02-22_7491400.JPG

Οι χαρακτήρες είναι οι εξής warrior (tank), Valkyrie (off-tank), sorceress (dps),
berserker (dps), tamer (dps), ranger (dps), wizard (dps), witch (dps).
Επίσης πιο μετά έχουν ανακοινωθούν κάποιοι παίχτες που θα βγουν οι οποίοι είναι οι konuichi (assasin), blader (tank).

2016-02-22_7895257

Η γνώμη μου για το παιχνίδι είναι η εξής: 
Θετικά: στο παιχνίδι μέσα υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα να κάνεις οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το βαρεθείς υπάρχουν πολλά είδη mobs που μπορείς να σκοτώσεις και άλλα είδη φυτών που μπορείς να μαζέψεις για το craft, μπορείς επίσης να αγοράσεις σπίτι και μπορείς να το εξοπλίσεις με έπιπλα και διάφορα άλλα πράγματα. αυτά είναι τα καλά του.
Αρνητικά: τα αρνητικά του είναι ότι για να ταξιδέψεις κάπου πρέπει να περιμένεις αρκετά και ειδικά αν είναι κάπου μακρυά θα περιμένεις πάρα πολύ η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να βάλουν ένα fast travel δεύτερο αρνητικό είναι ότι αν θες να παραλείψεις τα quest και να ανέβεις level απο mobs η κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ διότι το παιχνίδι σε αναγκάζει να κάνεις τα quest αλλιώς μένεις πίσω. 

MINIMUM                                                        Recommended

CPU: Core i3-530 2.9GHz                           CPU: Core i5-650 3.2GHz
GPU: GeForce GTS 250                                GPU: GeForce GTX 650 1GB
RAM: 4 GB                                                       RAM: 6 GB
DIRECT X: DX 9                                              DIRECT X : DX 9
HDD: 40 GB                                                     HDD: 40 GB

 

*ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ OPTIMIZED ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕ PC ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ FPAME DROP ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ SETTINGS ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΑΝ ΚΩΛΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.*