Γνωρίζουμε όλοι τον Hideo Kojima, δημιουργό της σειράς παιχνιδιών Metal Gear Solid. Ο Kojima αυτή τη στιγμή δημιουργεί το νέο του παιχνίδι υπό την αιγίδα της συνεργασίας του με την Sony. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Playstation 4, αλλά υπάρχουν αναφορές ότι θα κυκλοφορήσει και για PC αργότερα.

Ο Hideo Kojima, σε συνέντευξή του στο DICE Summit 2016, δήλωσε ότι θέλει να δημιουργήσει ένα παιχνίδι τόσο επιτυχημένο ώστε να εγκαθιδρύσει το δικό του franchise. Είναι επιθυμία του το παιχνίδι, οι χαρακτήρες και ο κόσμος να δημιουργήσουν αρκετά μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά ώστε να οδηγήσει σε κάτι παραπάνω όπως τη μεταφορά του σε anime ή manga, ή τη δημιουργία φιγούρων.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο ίδιος δήλωσε ότι η Sony τους υποστηρίζει ώστε να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι το οποίο θα έχει δυνατή ιστορία. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει ένα παιχνίδι με δυνατή αφήγηση και δυνατό gameplay, ένα παιχνίδι που θα δίνει ελευθερία στον παίκτη και θα στηρίζεται στην διαδραστικότητα.

O Kojima καταχωρήθηκε στο Hall of Fame της Ακαδημίας Διαδραστικής Τέχνης και Επιστημών στα 19α βραβεία D.I.C.E  την Πέμπτη (18/02/2016). Ο Kojima και το παιχνίδι της Konami Metal Gear Solid V: The Phantom Pain κέρδισε επίσης το βραβείο του καλύτερου Adventure Game της χρονιάς.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη του Hideo Kojima στο παρακάτω link: http://www.gamespot.com/articles/hideo-kojima-interview-the-dawn-of-a-new-era/1100-6434913/