Ξεκινώντας από την πρώτη κιόλας σελίδα, με τον τίτλο Dog VS Cat, το τελευταίο τεύχος του πολυαγαπημένου manga, One Piece μας προϊδεάζει για το θα συμβεί αυτήν την φορά, αλλά μας δείχνει και τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο πέρα από τις περιπέτειες των ηρώων μας. Αυτό που απεικονίζει είναι η «οικογένεια» του Franky, οι φίλοι και γνωστοί, σκυμμένοι πάνω από το νέο wanted poster του, απορημένοι με την καινούρια του εμφάνιση.

Προχωρώντας στις επόμενες σελίδες, μπαίνουμε πάλι στους ρυθμούς του νησιού των Mink -Zou- το οποίο, υπενθυμίζουμε, βρίσκεται στην πλάτη ενός τεράστιου χιλιετούς ελέφαντα. Στο προηγούμενο τεύχος, είχαμε δει τους Samurai να καταφέρνουν να φτάσουν στην κορυφή του ελέφαντα με τους κοιμισμένους Franky, Robin και Brook να μην τους παίρνουν χαμπάρι.

Οι τρεις Strawhats σπεύδουν να προλάβουν το κακό που θα τους βρει αν μάθουν τα Mink ότι οι Samurai ψάχνουν τον ίδιο Raizou που έγινε αιτία παραλίγο να καταστραφεί όλος ο πολιτισμός τους. Εδώ παρατηρούμε τη νέα κόμμωση του Franky στο σχήμα μίας φάλαινας καθώς και τις απαίσιες ζωγραφιές του Kanjuro, ενώ η Robin μας ενημερώνει ότι ακούγονται καμπάνες.

Στη συνέχεια, βλέπουμε την μαϊμού με το καπέλο να χτυπάει, όντως, μια καμπάνα και τον Inuarashi με κομμένο το αριστερό πόδι, καβάλα σε έναν κροκόδειλο να κατευθύνεται προς την πρωτεύουσα. Οι Samurai ακούνε τις καμπάνες και θεωρούν ότι είναι τις υποδοχής τους και αναρωτιούνται αν η φήμη που άκουσαν από τον Law για φυλές που μισούν τους ανθρώπους αναφέρονται στα Mink καθώς και αν είναι πρόσφατες ή παλιές αυτές οι φήμες. Επίσης, βλέπουνε τον Momonosuke ο οποίος θα τους οδηγήσει στους Strawhats.

Παρακάτω, οι Strawhats, έχοντας ακούσει τις καμπάνες, τρέχουν να προλάβουν το κακό. Ο Luffy φαίνεται να τρέχει κοιμισμένος, ενώ ο Usopp είναι καβάλα στον Chopper (σαν να καβαλάει μηχανή chopper -ωραίο, μάλλον κατά λάθος, λογοπαίγνιο). Και ξαφνικά, ο Luffy σκέφτεται ΠΑΛΙ το φαΐ με την Nami να τον επαναφέρει στην πραγματικότητα λέγοντάς του ότι και ο Nekomamushi είναι καθ οδόν για την πρωτεύουσα.

Φτάνουν, λοιπόν, στην πόλη όπου ο Pedro, ένας από τους σωματοφύλακες, λέει στον Nekomamushi ότι καλό θα ήταν να υποχωρήσουν για την ώρα. Ο Nekomamushi κρύβεται μέχρι που βλέπει τον Inuarashi. Και εκείνος τον βλέπει. Ο Kinemon παρατηρεί τους δύο αρχηγούς που κοιτιούνται έντονα, μέχρι που φτάνουν οι Strawhats και ρίχνουν όλους του Samurai στο έδαφος κρύβοντάς τους.

Αφού ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες οι δύο αρχηγοί των Mink και βλέπουμε flashbacks από τους ακρωτηριασμούς τους, με τους οποίους χαίρονται ο ένας για τον άλλον -αν και θα προτιμούσαν τον άλλο νεκρό, ετοιμάζουν τα όπλα τους και συγκρούονται τόσο δυνατά όσο είχαν συγκρουστεί -τότε- ο Shanks με τον Whitebeard (τουλάχιστον αυτό φαίνεται).

Και εκεί είναι που αγανακτεί ο Kinemon και τους φωνάζει να σταματήσουν υπό τις απέλπιδες προσπάθειες του Usopp να τον σταματήσει. Φυσικά τον εντοπίζουν όλα τα Mink και οι αρχηγοί τους τον κοιτάνε σαστισμένοι. Ελευθερώνονται και οι άλλοι δύο Samurai και τρέχουν προς το μέρος του. Ο Usopp και ο Chopper φρίττουν όταν ο Kinemon λέει στα Mink ότι είναι απόγονος των Kougetsu του Βασιλείου Wano και ψάχνει για τον φίλο του τον Raizou.

Η μεγάλη έκπληξη έρχεται στην επόμενη διπλή σελίδα, τόσο για τους αναγνώστες όσο και για τους πρωταγωνιστές. Σύσσωμα τα Mink υποκλίνονται και λένε ότι ο Raizou είναι ασφαλής. Η έκπληξη στα βλέμματα των πρωταγωνιστών είναι εμφανής ενώ οι Kinemon και Inuarashi ανταλλάσσουν χαμόγελα. Ο Usopp με δάκρυα στα μάτια συνειδητοποιεί ότι ο Raizou, όχι μόνο βρισκόταν στο νησί, αλλά το ήξεραν όλοι και ήταν διατεθειμένοι να πεθάνουν για αυτόν και να χαθεί, ακόμα, ο πολιτισμός τους.

Ο Nekomamushi τον χτυπάει στην πλάτη ζητώντας συγγνώμη και εξηγώντας ότι η φυλή των Mink και οι Kougetsu έχουν μεγάλη ιστορία και δεσμό και πως ακόμα και αν σήμαινε το τέλος τους δε θα παρέδιδαν ποτέ έναν φίλο στον εχθρό. Ο Luffy χαμογελάει και εδώ τελειώνει το τεύχος.

Με το One Piece να κάνει διακοπή για μία βδομάδα και να επιστρέφει μετά από άλλη μία, ήρθε η ώρα να κάνουμε τον απολογισμό του τεύχους. Ο Oda δε σταματάει να εκπλήσσει ακόμα και τους πιο σκληροπυρηνικούς θαυμαστές του με τον τρόπο που ξετυλίγει την πλοκή. Για ακόμα ένα τεύχος, επίσης, προτάσσει την έννοια της φιλίας υπέρ πάντων. Τέλος, τα κωμικά στοιχεία δεν έλειπαν από ακόμα ένα τεύχος αφού, μην ξεχνάμε, το One Piece φημίζεται και ως κωμωδία.