Τα τελευταία χρόνια,η συντριπτική πλειοψηφία των μεγάλων εταιριών όπως η Activision και η Dice μας έχουν συνηθίσει στους FPS τίτλους οι οποίοι επικεντρώνονται στην μοντέρνα πολεμική εποχή,με γνωστά παραδείγματα σε όλους μας  το Call of Duty,Battlefield,Counter Strike : Global Offensive.

3000012-8.jpg

Δεν είναι λίγοι οι Indie Developers αλλά και οι μικρότερες εταιρίες που ασχολούνται με τα First Person Shooters και οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν κάτι το διαφορετικό,κάτι το πρωτοποριακό.Ένας τρόπος για να το επιτύχουν αυτό στον συγκεκριμένο τομέα είναι με την αλλαγή σκηνικού.Το σκηνικό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αποτελούσε πάντοτε μία πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες και συγγραφείς.Αναρίθμητα έργα τέχνης έχουν τις ρίζες τους σε αυτόν.Δεν είναι οπότε παράξενο που πολλοί Game Developers στηρίχθηκαν σε αυτό το σκηνικό για τα παιχνίδια τους.Οι πιο παλιοί από εμάς μπορούμε να θυμηθούμε το Medal Of Honor,Brothers In Arms καθώς και τα αρχικά Call of Duty ως τρανά παραδείγματα καλοσχεδιασμένων παιχνιδιών με θέμα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

3000010-6.jpg

Το WW2 FPS Battalion 1944 του βρετανικού Developer Bulkhead Interactive στοχεύει να φέρει πίσω αυτές τις εποχές.Το παιχνίδι επιχειρεί να διατηρήσει την αίσθηση και το gameplay που χαρακτηρίζει τα μοντέρνα Shooters ενώ ταυτόχρονα να μας δώσει μια γεύση μελαγχολίας,κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν.

3000009-5.jpg

Το παιχνίδι τρέχει στην Unreal Engine 4,ενώ βρίσκεται ακόμη σε pre-Alpha στάδιο.Παρόλα αυτά υπάρχει ήδη αρκετή πρόοδος στο Development,με όπλα όπως το Kar98,M1 Garand και Thompson να έχουν ενσωματωθεί μέσα στο παιχνίδι.Θα υπάρχουν ακόμη πραγματικές περιοχές μέσα στο παιχνίδι όπου θα συμβαίνουν οι μάχες.όπως το Καραντάν και η Μπαστόν.

3000007-3.jpg

 

 

Oι ίδιοι οι Developers σχολίασαν πως το παιχνίδι βασίζεται στην ικανότητα του κάθε παίχτη,απλοϊκό και όμως ευχάριστο.Δήλωσαν επίσης πως το παιχνίδι θα τρέχει σε Dedicated Servers και θα χρησιμοποιεί Anti-Cheat συστήματα!

3000006-2

Οι Developers Bulkhead Interactive μαζεύουν χρήματα στο Κickstarter ώστε να καταφέρουν να φτιάξουν το παιχνίδι,ζητώντας 100.000£ . Η χρηματοδότηση του project ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 3 Μαρτίου.Μπορείτε να βοηθήσετε στην χρηματοδότηση του παιχνιδιού εδώ

3000008-4.jpg

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Announcement Trailer εδώ,με αρκετό Gameplay και σχολιασμό από τους Developers!

Πηγή : Gamespot