*SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER**SPOILER


Εμείς σας προειδοποιήσαμε πάντως……..

 

Έπειτα από 10 χρόνια αναμονής ένα από τα μεγαλύτερα sci-fi franchise στην ιστορία επιστρέφει δυναμικά(pun intended) στο χώρο του κινηματογράφου με έναν πολύ καλό σκηνοθέτη,J.J.Abrams(Lost,Fringe,Star Trek).

Παρά την καθυστέρηση μιας εβδομάδας,άξιζε η αναμονή. Η ταινία μας έδωσε αυτή την δράση που μας έλειπε πολλά χρόνια από την σκηνή του κινηματογράφου και πραγματικά προσωπικά το απολαύσαμε και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι.

latest-the-force-awakens-trailer-description

Αρχικά ξεκίνησε πολύ δυναμικά η ταινία οπού είχαμε μια μεγάλη μάχη βλέποντας ταυτόχρονα και το σκληρό πρόσωπο του First Order.Εκεί βλέπουμε για πρώτη φορά τον Kylo Ren ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ σταματώντας σε “badass mode” τη βολή από το blaster και συνεχίζει διατάζοντας ψυχρά την εκτέλεση των αμάχων.Επίσης αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι πλέον οι Stormtroopers είναι ικανοί να λειτουργήσουν σαν κανονικοί, επιτέλους,στρατιώτες. Η αλήθεια είναι πάντως ότι περιμέναμε πολύ περισσότερα από την Phasma(Gwendoline Christie-Game of Thrones) η οποία είχε πολύ μικρό ρόλο και χρόνο σαν captain.

star-wars-force-awakens-teaser-3

Ας πούμε τώρα για τους βασικούς χαρακτήρες και συγκεκριμένα ας ξεκινήσουμε με την Rei(Daisy Ridley). Το πανέμορφο,γλυκό κορίτσι με το ωραίο χαμόγελο που έχει κλέψει τις καρδιές μας και τις δικές σας. Βέβαια δεν είναι μόνο εμφάνιση αλλά και ουσία καθώς εκτέλεσε τον ρόλο της πολύ ωραία και επαγγελματικά.Επιτέλους έχουμε και μια γυναίκα Jedi,  η οποία δεν είναι μόνο  και μόνο για να υπάρχει αλλά είναι ένας καλογραμμένος, καλοστημένος και αγαπητός χαρακτήρας, που θα αφήσει εποχή και θα μείνει στην ιστορία.

screen_shot_2015-04-16_at_1-38-59_pm-0

Τώρα ας πάμε στην 1η έκπληξη της ταινίας τον Fin(John Boyega).Παρότι όλοι περιμέναμε για κάποιο λόγο να μην πετύχει ο νέος ηθοποιός,μας εξέπληξε! Χιούμορ,σοβαρότητα,δράμα,δυνατό backstory και πολύ καλή εκτέλεση από τον ηθοποιό,ο οποίος μας έκανε να ζούμε τον ρόλο του μαζί του.

john-boyega-as-finn-in-star-wars-the-force-awakens

Η 2η έκπληξη είναι φυσικά ο BB-8 και ίσως ο πρωταγωνιστής της ταινίας. Το γλυκό αυτό ρομποτάκι κουβαλούσε το πιο σημαντικό κομμάτι για την περίοδο εκείνη έχοντας το τελευταίο κομμάτι για τον μεγάλο χάρτη όπου θα βρίσκανε τον Luke Skywalker.

screen-shot-2015-04-17-at-08-36-20

Ο Μεγάλος κακός της υπόθεσης Kylo Ren, το χαμένο παιδί του Han Solo και της Leia, ήταν ωραίος σαν κακός και παρότι την προσπάθεια του δεν κατάφερε να φτάσει τον Darth Vader το οποίο και θέλει πάρα πολύ.Η Αλήθεια είναι ότι δεν μας άρεσε σαν ηθοποιός εξωτερικά σαν εμφάνιση και στο πως ταιριάζει στο ρόλο αλλά παρόλα αυτά η ερμηνεία του ήταν πολύ καλή και σίγουρα τον προτιμούσαμε με την μάσκα-κράνος” πάω να αντιγράψω τον Darth Vader”.

starwarstheforceawakens-kyloren

Και ο μεγάλος badass της υπόθεσης ο καλύτερος πιλότος της αντίστασης Poe Dameron!

star-wars-force-awakens-images-poe-dameron-oscar-isaac

Και τώρα ας μιλήσουμε για την μεγάλη επανεμφάνιση της παλιάς φρουράς. Han Solo,Leia,Chewbacca οι οποίοι δεν ήταν απλά cameo αλλά είχαν τεράστια συμμετοχή και σημασία στην ιστορία. Μεγάλος απών που μας στεναχώρησε λίγο ήταν ο Luke Skywalker μέχρι την εμφάνιση του στο τέλος της ταινίας παρότι είχαμε την πεποίθηση να τον δούνε σε έναν πιο ενεργό ρόλο(Να πολεμήσει θέλαμε αλλά εντάξει έγινε η καρδιά μας πέτρα).

2d957d8700000578-3280234-image-a-17_1445336449812

Δυστυχώς είχαμε και την απώλεια; του Han Solo οπού προσπάθησε να πείσει τον βλάκα γιο του να επιστρέψει μαζί του αλλά τον κορόιδεψε όπως κάνουν συνήθως οι Sith και τον οδήγησε στον θάνατο του.

Ο Μέγας κακός Snoke ένα άσχημο πράγμα το οποίο έπεισε τον επίσης ηλίθιο Ben να έρθει στο Dark Side, δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για αυτό οπότε δεν θα κάτσουμε να γράψουμε κάποια θεωρία για αυτόν.

sw-the-force-awakens

Συμπληρώνοντας θέλουμε για τα πολύ καλά πρακτικά εφέ σε συνδυασμό με το CGI(όπου χρειαζόταν σε αντίθεση με τα prequel) καθώς και η φανταστική 3D Version της ταινίας την οποία απολαύσαμε.


 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ : 8.9

+ Fin(Backstory) +Rei +BB-8 + Πρακτικά Εφέ(Όχι υπερβολική χρήση εφέ)

– Πολύ λίγο Lightsaber -Τρόπος θανάτου Han Solo -Απών ο Luke.