Η ανθρωπότητα έχει αναπτύξει υπερδυνάμεις γνωστές ως «Quirks» με το 80% του πληθυσμού της να έχει κάποιο είδος υπερδύναμης. Κάθε πολίτης μπορεί να γίνει ήρωας και να ασχολείται επαγγελματικά με αυτό. Αυτές οι ικανότητες αναδεικνύουν την ύπαρξη των καλώ και κακών ηρώων, οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται σε σύγκρουση.

Ένα διάσημο σχολείο γνωστό ως The Hero Academy εκπαιδεύει άτομα με υπερδυνάμεις με πρίσμα ότι θα γίνουν οι ήρωες που χρειάζεται ο κόσμος.
Ο Izuku Midoriya, μαθητής γυμνασίου, θέλει να γίνει ήρωας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αλλά είναι μέρος του 20% του πληθυσμού που δεν έχει υπερδυνάμεις. Χωρίς να έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το όνειρό του, ο Izuku σκοπεύει να λάβει μέρος στις εξετάσεις και να γίνει αποδεκτός σε ένα λύκειο για ήρωες. Μέσα από μια σειρά από αναπάντεχα συμβάντα, τραβάει το ενδιαφέρον ενός μεγαλύτερο υήρωα, του All Might, ο οποίος συμφωνεί και αναλαμβάνει να τον εκπαιδεύσει.

Το Boku no Hero Academia παίρνει την δική του μεταφορά σε anime.

Το studio που ανέλαβε τη μεταφορά είναι το Studio Bones, γνωστό για δουλειές του όπως το πρόσφατο Noragami, το Full Metal Alchemist, Eureka Seven, Darker than Black

Director: Kenji Nagasaki (Gundam Build Fighters, Classroom Crisis, No. 6)

Scripts: Yousuke Kuroda Gundam Build Fighters, Honey and Clover, Trigun)

Character Design: Yoshihiko Umakoshi (Air Master, Heartcatch Precure!, Berserk)

Genres: Action, Adventure, Comedy, Shounen, Supernatural

Επίσημη ιστοσελίδα του anime: heroaca.com/