Πριν  λίγες ώρες η RIOT έκανε leak τις σκέψεις της για την preseason  της 6ης  σεζόν του League of Legends. Η αλήθεια είναι ότι οι κύριες αλλαγές που είχαμε συνηθίσει να κάνει η Riot ήταν στο jungle και στο itemization.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάζει τακτικά η meta και η προτεραιότητα των items , πχ πλέον σχεδόν όλοι οι junglers βγάζουν πρώτα sightstone για καλύτερο map control.  Ένα από τα βασικά προβλήματα της εταιρίας ήταν ότι δεν γινόταν χρήση των όλων χαρακτήρων της. Στο competitive gaming ειδικά , οι χαρακτήρες που χρησιμοποιούν οι pro-players δεν ξεπερνούν τους 30 και η εταιρία έχει κάνει release μέχρι στιγμής 127. Μέσα στα σχέδια της εταιρίας υπάρχουν αρκετά champion updates , τα οποία απ ότι δείχνουν παίρνουν χρόνο. Anyway στο θέμα μας. Η εταιρία για την χρόνια 2016 θέλει να κάνει κάθε παιχνίδι να είναι μοναδικό. Τη νοιάζει κάθε επιλογή των παιχτών της να έχει άμεση επίδραση στο αποτέλεσμα τους παιχνιδιού. Για παράδειγμα την επιλογή των runes, των masteries, του itemization και τέλος των picks που κάνεις ingame

1. Αλλαγές στους Marksmen

Η εταιρία απ την αρχή της preseason θέλει να δώσει έμφαση στα ADC aka Marksmen. Τα τελευταία 5 χρόνια που παίζεται το παιχνίδι σε επαγγελματικό επίπεδο , ο ρόλος των adc κάθε χρόνο είναι σταθερός , χωρίς πολλές αλλαγές. Ο marksman πρέπει να κάνει ζημία από απόσταση , με βασικό του κριτήριο για να θεωρηθεί πετυχημένος στον ρολό αυτό , να βγάλει το απαιτούμενο physical damage.

Η εταιρία στοχεύει σε βασικές αλλαγές σε 6 συγκεκριμένα marksmen, τους Corki , Miss Fortune , Graves , Caitlyn , Kog’Maw και Quinn. Η κάθε αλλαγή θα δώσει στον κάθε χαρακτήρα το κάτι μοναδικό , όπου στο μέλλον θα αποτελέσει ίσως και βασική προτίμηση για κάποιο team comp. Ένα απλό παράδειγμα ήταν και είναι η Sivir. Πολλοί πιστεύουν ότι το ulti της είναι άχρηστο , ενώ αν το καλοσκεφτεί κανείς το team που την έχει , αποκτάει τρελό mobility ingame (το τελευταίο είναι και ένας βασικός λόγος που φέτος ο χαρακτήρας εχει και victorious skin , γιατί πολύ απλά αποτέλεσε βασικό παράγοντα στα παιχνίδια του competitive gaming).

2.  Αλλαγές στο Itemization 

Μια ακόμα βασική η αλλαγή που έκανε η εταιρία στα μέσα της σεζόν 5 ήταν κυρίως πάνω στα αντικείμενα και αυτό φυσικά είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει το build αρκετών παιχτών. Η βασική αλλαγή έγινε για τους mages. Βασικός στόχος των mages είναι να μπορέσουν βγάλουν ακόμα και One-shot τους squishy targets. Απ την άλλη τα adc είναι στην φάση “I will auto-attack you to death” . Μετά από 5 χρόνια λοιπόν η Riot αποφασίζει να δώσει έμφαση στο itemization των Marksmen και να υπάρχουν ανάλογα αντικείμενα για ανάλογες περιπτώσεις. Με άλλα λόγια , θα έχουμε ποικιλία και δεν θα ξέρουμε τι να βγάλουμε πλέον στα adc. Αν όντως γίνει κάτι τέτοιο πλέον τα adc θα γίνει ένας αρκετά ενδιαφέρον ρόλος.

3. Αλλαγές στα Masteries

image1

Αναμενόμενη αλλαγή θα γίνει για άλλη μια φορά και στα masteries αλλά αυτή την φορά η αλλαγή είναι πιο περιπλοκή. Μέχρι στιγμής είχαμε 3 διαφορετικά Mastery Tress , το Offence , το Defense και τέλος το Utility.  Λίγο πολύ οι επιλογές ήταν συγκεκριμένες όταν έφτιαχνες τα masteries  πριν μπεις ingame ,με λίγες εξαιρέσεις. Φέτος όμως σε κάθε Mastery Tree θα υπάρχουν 3 διαφορετικά Tier. Με βάση όσα έχει αναφέρει η εταιρία μέχρι στιγμής , το πρώτο tier δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το δεύτερο θα δίνει ένα νορμάλ – αξιόλογη δύναμη , ενώ στο τρίτο tier το όποιο ονομάζεται και “Keystone Masteries” θα αποτέλεσε βασικό παράγοντα ingame και στο πόσο θα αποδίδει ο χαρακτήρας. Για παράδειγμα damage over time στα basic attacks των adc ή στα spell των mages. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία αποσκοπεί ο κάθε χαρακτήρας να έχει τα δικά του Masteries.

4. Map Vision – Wards

Στις αρχές της σεζόν 4 η εταιρία έβγαλε για πρώτη φορά τα trinkets, τα sightstone και έκανε βασικές αλλαγές στο warding μειώνοντας τα επιτρεπόμενα wards ανά παίχτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πρέπει όλοι οι παίχτες να παίρνουν wards (ναι καλά). Για την νέα σεζόν όμως η εταιρία έχει τελείως διαφορετικά σχέδια. Θέλει ο ρόλος του warding να έχει ομαδικό χαρακτήρα και όχι ατομικό και τέλος να κάνει ακόμα πιο σημαντικό τον ρόλο του warding. 

Η εταιρία έχει ήδη κάποιες ιδέες πάνω σε αυτό. Αρχικά θα υπάρχει δωρεάν αναβάθμιση των trinkets και επιτελούς θα μπορούν τα support να αναβαθμίσουν τα support items τους σε κάτι ακόμα πιο χρήσιμο καθώς επίσης και το sightstone. 

Επιπλέον ξεχνάμε μια για πάντα τα stealth (green )wards. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι ομάδες και οι παίχτες να βασίζονται περισσότερο πάνω στα pink wards και στο blue trinket. Και Τέλος κάτι το οποίο μας έκανε τρομερή εντύπωση είναι ότι πλέον οι αντίπαλοι σας θα μπορούν να βλέπουν τα απομεινάρια των κατεστραμμένων wards. Το νόημα να σας πω την αλήθεια δεν το έχουμε καταλάβει , αν και η εταιρία λέει ότι θα δίνονται στις ομάδες η δυνατότητα να καταλαβαίνουν κάποια πράγματα για τις στρατηγικές των αντιπάλων της.

5. Starting Items

image

Κάθε παίχτης ξεκινάει με κάποια αρχικά αντικείμενα τα οποία είναι σταθερά για σχεδόν κάθε ήρωα. Τα αντικείμενα αυτά πχ Doran’s Blade-Ring κτλ προσφέρουν κάποια κλασικά στατιστικά όπως αύξηση επίθεσης-μαγείας κ.α. Σκοπός της Riot είναι να αλλάξει αυτό το σταθερό σύστημα που υπάρχει και να το κάνει πιο ελεύθερο προς τον παίχτη έτσι ώστε και να υπάρχουν επιλογές αλλά και ο καθένας τους να παίζει με το δικό του μοναδικό τρόπο παιχνιδιού.Για παράδειγμα θα υπάρχει η επιλογή για το ADC εκτός από το Doran’s Blade που είναι σαφώς ένα πολύ δυνατό αντικείμενο για την αρχή το Cull το οποίο θα δίνει λιγότερα αμυντικά στατιστικά σε σχέση με το Doran’s Blade αλλά θα σου bonus gold άμα σκοτώσεις έναν συγκεκριμένο αριθμό Minion.Μπορούμε να το δούμε μόνο ως καλό πράγμα για ένα τέτοιο αντικείμενο καθώς πιστεύω πως θα είναι και σαν Challenge ή και σαν Training για εμάς τους παίχτες.

6. The Rift Herald

Οι Αλλαγές μέχρι στιγμής είναι φανταστικές βέβαια μέχρι να τις δούμε και στην πράξη, αλλά το καλύτερο κομμάτι προσωπικά για μένα θα είναι το ενδιαφέρον που θα υπάρχει πλέον και στο Top Lane βάζοντας για τα πρώτα 15 λεπτά ένα νέο και μικρό Boss στη θέση του Baron(φυσικά πιο αδύναμο) στο οποίο θα δίνει κάποιο buff το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμη αλλά θα βοηθήσει στο pushing και στο να γίνεται λίγο πιο δυνατός ο χαρακτήρας.Το Μικρό αυτό Boss ΔΕΝ θα παίρνει την θέση του Baron μόνιμα όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Αντιθέτως μέχρι να εμφανιστεί ο Βαρόνος θα υπάρχει αυτό και φαντάζομαι πως στην περίπτωση που δεν το φάνε το μικρό αυτό boss(λίγο απίθανο) και εμφανίζεται ο Baron τότε μάλλον θα υπάρχει κάποιο φανταστικό Animation το οποίο ο Baron θα τρώει αυτόν που είναι στη θέση του.