Αρχικά, η Ubisoft έχει κάνει αρκετές επαναλήψεις της σειράς FAR CRY, μαζί με την παραγωγή Assasins Creed και άλλους τίτλους όπως το South Park: the stick of truth. Το νεότερο trailer από την Ubisoft δείχνει εμπειρία. «Primal FAR CRY»προτείνει να είναι ένα εντελώς νέο είδος FAR CRY όπου δεν θα είναι πλέον το κυνήγι αρκούδας με τα πολυβόλα ή καταστρέφοντας τις στρατιωτικές βάσεις με πυραύλους, αυτή τη φορά η Ubisoft κάνει αναδρομή στο χρόνο (την λίθινη εποχή), έτσι μπορούμε να βιώσουμε μια πιο άγρια και πιο αρχαία εμπειρία μάχης.  Ακούγεται καλό, ας ελπίσουμε ότι η Ubisoft θα κάνουν κάτι πραγματικά μοναδικό, ειδικά μετά το FARCRY 4.

Αν και φαντάζομαι ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι αρκετά narrative-focused, υποθέτω ότι θα υπάρχει λιγότερη έμφαση στον χαρακτήρα και μεγαλύτερη έμφαση στην απλή επιβίωση. Θα υπάρξει μεγαλύτερη έμφαση στο «single-player», όπως περιγράφεται από την Ubisoft πρόσφατα, αυτό έχει πολύ  νόημα στο multi-player μάχης με δόρατα και πετρώματα μπορεί να είναι ελαφρώς λιγότερο καθηλωτηκή  από ό,τι με τα όπλα και τα εκρηκτικά, αν και Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν θα μπορούσε να το τραβήξει μακριά.

Αυτό το παιχνίδι ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι θα αποδειχθεί ότι είναι απλώς άλλο ένα παιχνίδι FAR CRY, όπου ο πυρήνας gameplay κινείται γύρω από το χάρτη, αναρρίχηση σε πύργους και φρούρια. Εάν αυτά τα mechanics δεν είναι στο παιχνίδι η Ubisoft πραγματικά έχει παραδώσει μια νέα και μοναδική εμπειρία που μετράει αλλά μέχρι να το πάρουμε στα χέρια μας μπορούμε μόνο να ελπίζουμε. Έτσι θα δούμε πόσο διαφορετικό θα είναι το παιχνίδι όταν κυκλοφορήσει στις 2 Φεβρουαρίου και μέχρι την ημερομηνία αυτή, θα πρέπει απλά να ελπίζουμε ότι FAR CRY Primal δεν είναι απλώς μια αντιγραφή του FARCRY 4 με άλλη πλοκή και με διαφορετικά ζώα να κυνηγάς … Ακόμα κι αν κυνηγάς μαμούθ ακούγεται ιδιαίτερα διασκεδαστικό.