Μετά την ακύρωση των OVA του το 2006 με το studio GONZO, το Mardock Scramble του Tow Ubukata επανήλθε με 3 ταινίες από το studio GoHand με παραγωγό την Aniplex, σκηνοθετημένες από τον Susumu Kudo και σενάριο από τον ίδιο τον Ubukata, τον δημιουργό των novels. Το soundtrack γράφτηκε από τους Conisch.

  mardock-scramble

Η τριλογία αποτελείται από τους ακόλουθους τίτλους:

1) The First Compression – προβλήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 2010
2) The Second Combustion – προβλήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2011
3) The Third Exhaust – προβλήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2012

Trailer

Σημειώνω ότι στο trailer υπάρχει βία, αίμα και γυμνό, για τυχόν παρεξηγήσεις.

mardock_scramble_002

Σενάριο

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από μια έφηβη εταίρα, στην πόλη Mardock, που ονομάζεται Rune Ballot. Μια μέρα, την παίρνει ένας φιλόδοξος manager καζίνου ονόματι Shell και της δίνει ό,τι μπορούσε να θελήσει. Ανανεωμένη με μια ψεύτικη αθωότητα, από ένα ψεύτικο παρελθόν, και τώρα την ψευδή ζωή της που της έχει δώσει ο Shell, η Ballot αισθάνεται ευγνώμων. Ωστόσο, είναι περίεργη ποιος είναι ο λόγος που έχει κάνει τόσα πολλά γι’ αυτήν. Αποφασίζει λοιπόν να κάνει έρευνα για το παρελθόν του. Αυτό τελικά κατέληξε να είναι ένα λάθος, το οποίο θα αλλάξει τη ζωή της σε μεγάλο βαθμό. Όταν ο Shell ανακαλύπτει τι έκανε, προσπαθεί να την κάψει με το να ανατινάξει το αμάξι της.

Λόγω του υψηλού ποσοστού εγκληματικότητας στην Mardock, ένας νέος νόμος που ονομάζεται «Scramble 09» έχει δώσει άδεια στην αστυνομία να λάβει ακραία και άλλα παράνομα μέτρα για βγουν στο προσκήνιο μάρτυρες εγκλημάτων. Με αυτό κατά νου, επιτρέπουν σ’ ένα καθηγητή να φέρει πίσω εν ζωή την Ballot με την επανασύνδεσή ολόκληρου του κορμιού της με ενισχυμένες συνθετικές ίνες. Όταν τελικά ξυπνάει, η σε σύγχηση ψυχική της κατάσταση γυρίζει τελικά προς την εκδίκηση, αφού τελικά ο Shell αποδεικνύεται ότι είναι ο δολοφόνος της.

Θα παραμείνω στην απλή παρουσίαση του σεναρίου χωρίς να κάνω περαιτέρω σχόλια για τις ταινίες, καθώς υπήρχαν πολύ ανάμεικτα συναισθήματα. Θα ήταν πολύ ευχάριστο να υπάρχουν σχόλια από όποιον την έχει δει και να αναπτυχθεί συζήτηση.

Staff

Original Work / Screenplay: Tow Ubukata
Director: Susumu Kudo
Concept Design: Koichi Kikuta
Character Design / Animation Direction: Shingo Suzuki, Jun Nakai
Weapon Design: Hiroshi Okubo
CGI Director: Tetsuro Kodama
Colour Design: Shigenobu Kaihou
Art Setting: Yoshinori Shiozawa (Biho)
Art Director: Masanobu Nomura (Biho)
Director of Photography: Toru Fukushi (T2studio)
Music: Conisch
Animation production: GoHands

Official site

http://m-scramble.jp/