narcos

Λεφτά,κοκαΐνη,βία.Είναι αυτό το μυστικό για μια πετυχημένη σειρά;

Έτσι φαίνεται καθώς το Narcos κατάφερε απο τα πρώτα κι’όλας επεισόδια να αφήσει άφωνους κριτικούς και κοινό, κερδίζωντας, με το σπαθί του, μια πάρα πολύ καλή βαθμολογία στο imdb και την ανανέωση του συμβολαίου με την Netflix  μία μολις εβδομάδα μετά την πρεμιέρα του.

afises

H σειρά αναφέρεται ,όπως καταλάβατε υποθέτω, στην ζωή του Pablo Escobar.Όταν ενας άνθρωπος έχει συνδέσει το όνομα του με το ισχυρότερο ναρκωτικό στον κόσμο, καταλαβαίνει κανείς οτι έχει ζήσει μια πολυτάραχη ζωή!Την ζωή την οποία μεταφέρει άψογα η σειρά διηγόντας μας την ιστορία και απο την οπτική  της DEA της αστυνομικής ομάδας που είναι υπεύθυνη για τον ναρκοπόλεμο, και πιο συγκεκριμένα του Steve Murphy(Boyd Holbrook) και του Javier Pena (Pedro Pascal).

TV STILL -- DO NOT PURGE -- (L to R) MAURICE COMPTE, BOYD HOLBROOK and PEDRO PASCAL star in NARCOS. Season 1 Episode 3. Netflix. NARCOS S01E03

Η σειρά εχει αρκετά σημεια documentary, καθώς μη ξεχνάμε πως πρόκειται για αληθινή ιστορία!!Γι’αυτο το λόγο βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω το οποιοδήποτε σχόλιο για πλοκή καθώς θεωρώ πως δεν υπάρχει καλύτερος σεναριογράφος απο την ίδια την ζωή!Απο την αγάπη στο μίσος, και απο την θεοποίηση στη κατακραυγή.Όλα απο το πρόσωπο ενός,κατα τα άλλα, οικογενειάρχη Κολομβιανού!

Λόγοι για να δείς τη σειρά

  • Documentary ύφος απο το οποίο μπορεί κάποιος να μάθει πολλά πράγματα για τη ζωή του Escobar, τα ναρκωτικά αλλα ακόμα και την ζωή το 1970 στην Κολομβία, χάρη στην εξαιρετική μεταφορά της στη σειρά!
  • Οι ηθοποιοί δίνουν το απαραίτητο κλίμα που χρειάζεται η σειρά και την κάνουν να δείχνει απίστευτα αληθοφανής!Αν κάποιος έβλεπε πλάνα απο την σειρά είμαι σίγουρος πως θα θεωρούσε οτι είναι βίντεο-ντοκουμέντα της εποχής!Ο Wagner Moura στον ρόλο του Escobar δίνει ρέστα αλλα και «μικρότεροι» ρόλοι όπως παραδείγματως χάρη του Jorge A. Jimenez στον ρόλο του Poison, μπράβου του Escobar δίνουν ενα νέο τόνο στη σειρά!
  • Μιλάμε για μια σειρά αφιερωμένη στον άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομα του με την κοκαΐνη και την κοκαΐνη με το όνομα της χώρας του!Αυτό είναι ενδιαφέρον απο μόνο του!

Μειονεκτήματα της σειράς

  • Αρκετοί απο τους διαλόγους είναι στα ισπανικά.Πρωσοπικά αυτό θα το συμπεριλάμβανα στα θετικά αλλα γνωρίζω οτι πολλοί έχουν πρόβλημα να παρακολουθούν σειρά σε μια γλώσσα την οποία δε γνωρίζουν ούτε λέξη και αυτό θα κάνει την παρακολούθηση αρκετά δύσκολη για αυτούς.
  • «Παράξενο» χρονοδιάγραμμα.Το χρονοδιάγραμμα κατα τη διάρκεια της σειράς είναι μια χαρά!Το πρόβλημα είναι οτι ενώ πολλές φορές στη σειρά ακούμε τον Pablo να λέει πως έχει ξεκινήσει απο το τίποτα, όταν ξεκίνησε η σειρά, αυτός ήταν ήδη κάποιος!Ίσως να υπάρξουν flash-back στη 2η σεζόν, απο τη ζωή του Pablo πρίν την ανάμειξη του με τα ναρκωτικά, αλλιώς θα είναι ενα foul του σεναρίου.

Συνοψίζοντας: 9/10

Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα την σειρά σε άτομα που ενδιαφέρονται να μάθουν για την ζωή του Escobar και την ναρκοκουλτούρα.Σίγουρα όμως θα πρότεινα και την σειρά σε κάποιον που θέλει να δεί μια ολοκληρωμένη σειρά για μια απίστευτη ιστορία ενος ανθρώπου.Πρωσοπικά η σειρά με κέρδισε 100% και θα την προτείνω τουλάχιστον για μια δοκιμή  στους γνωστούς μου!Σας προτείνω να κάνετε το ίδιο!