Πρέπει να το πούμε; (River Song’s voice) SPOILERS!

Για αρχή, μια περίληψη…

Ξεκινάμε σε έναν άγνωστο πλανήτη που βρίσκεται σε πόλεμο, έναν πόλεμο που μοιάζει ύποπτα με τον Α’ Παγκόσμιο αλλά με τόξα και λέιζερ. Έχουμε ένα νεαρό στρατιώτη και ένα παιδί που για κακή τους τύχη πέφτουν πάνω στο πιο τρομαχτικό, περίεργο και διεστραμμένο ναρκοπέδιο, όπου ο φαντάρος, φυσικά, πεθαίνει, κυρίως για λόγους έκθεσης και επεξήγησης, και το παιδάκι μένει μόνο του να αντιμετωπίσει τις νάρκες, μέχρι που φτάνει ο Δόκτωρ, ως από μηχανής θεός, και προσπαθεί να βοηθήσει. Αυτό μέχρι να μάθουμε το όνομα του μικρού, το οποίο είναι Ντάβρος, ο δημιουργός των Dalek.

Μετά τους τους τίτλους αρχής, εισέρχεται ένας νέος χαρακτήρας ο Colony Sarff, που μάλλον είναι κάτι σαν κυνηγός επικηρυγμένων για τον Ντάβρος, και αναζητεί τον Δόκτωρ. Αποτυγχάνοντας, όμως, οδηγείται από τον εργοδότη του να αναζητήσει τους φίλους του Δόκτωρ. Αυτό σημαίνει την Κλάρα, την οποία βλέπουμε να χρειάζεται να παρατήσει την υπόλοιπη διδακτική ώρα (Ναι ρε φίλε, κενό από το πουθενά) γιατί όλα τα αεροπλάνα, στο κόσμο, έχουν σταματήσει και χρειάζονται την βοήθεια της στην UN.I.T., όπου ανακαλύπτουν ότι για όλα φταίει η Missy(!) που απλά θέλει την προσοχή τους. Έχοντας την, ζητάει να μιλήσει με την Κλάρα σε ένα δημόσιο μέρος και με την παρουσία οχτώ ελεύθερων σκοπευτών, και της αποκαλύπτει ότι ο Δόκτωρ πεθαίνει(!) και αποφασίζουν, ύστερα από μια δολοφονική υστερία της Missy, να τον βρουν.

Για να μην σας τα πολυλογώ, τον βρίσκουν να κάνει πάρτι στο 1138 μ.Χ.. Τους βρίσκει όμως και ο Colony Sarff και τους πηγαίνει σε έναν άγνωστο διαστημικό σταθμό, που αποκαλύπτεται τελικά ότι είναι κτήριο στον Σκάρο(!), για να δει ο Δόκτωρ το Ντάβρος, τον οποίο έσωσε(;) ίσως από τις νάρκες. Πριν το τέλος του επεισοδίου, καταλήγουμε με τη Missy νεκρή(;), την Κλάρα νεκρή(;) και τον Δόκτωρ να γυρνάει στο παρελθόν να σκοτώσει(;) τον Ντάβρος.

Αυτή ήταν μια σύντομη περίληψη. Ας συνεχίσουμε με ό,τι μου άρεσε από το επεισόδιο.

Οι Ντάλεκ.

Πάντα μου αρέσει ένα καλό επεισόδιο με Ντάλεκ. Σ’ αυτό είχαμε και το μπόνους του Ντάβρος και του Σκάρο.

Προτιμώ τους Ντάλεκ, γενικά, για πρεμιέρα και καινούργιους εχθρούς για πιο μετά. Αυτό για όσους λένε ότι οι Ντάλεκ χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, ενώ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν καινούργιους εχθρούς. Είναι οι κλασσικοί εχθροί του Δόκτωρ… είναι σαν να λες ότι η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει πολύ συχνά εναντίον της Μπαρτσελόνα ή ότι ο Joker είναι πολύ χρησιμοπιημένος στο Batman. Όσες φόρες και να δούμε τα ίδια σκηνικά, όσο ο Joker παραμένει ο εαυτός του τόσο και οι αναγνώστες θα συνεχίσουν την ανάγνωση. ‘Έτσι και όσο οι Ντάλεκ παραμένουν οι δολοφονικοί εαυτοί τους, που μισεί ο Δόκτωρ, τόσο και εγώ θα συνεχίζω να τους βλέπω αδιαμαρτύρητα.

Η Missy

Τι να παρατηρήσω εδώ; Την αλληλεπίδραση της με την Κλάρα, την οποία θεωρεί κουτάβι; Την σχέση της με τον Δόκτωρ, της οποίας την πολυπλοκότητα δεν θα δοκιμάσω να εξηγήσω; Ή μήπως την ίδια τη Missy σαν χαρακτήρα;

Ήμουν μεγάλος fan του John Simm ως Master, αλλά η Michelle Gomez έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με τον χαρακτήρα.

Ο Δόκτωρ σε αυτό το επεισόδιο.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις(κλισέ much;)…

p032v3s0

Δεν έχω κάτι άλλο μα πω…

Τα “τέρατα” του επεισοδίου

Αααα… δεν ξέρω τι είναι χειρότερο… ο Colony Sarff ή τα Hand Mines… Δείτε και βγάλ’τε συμπεράσματα μόνοι σας.

Colony Sarff

Hand Mines

Hand Mines

Cameos

Είχαμε μια σύντομη, αλλά λογική, εμφάνιση του Maldovarium, του Shadow Proclamation και της Αδελφότητας του Karn.

Συνεχίζουμε σε αυτά που δεν μου άρεσαν.

Missy died, but not really

Θα προτιμούσα μια καλύτερη εξήγηση από το “Ο θάνατος είναι για άλλους”. Είναι λίγο τεμπέλικο από μέρους των σεναριογράφων να το αφήσουν σε αυτό το σημείο.

Davros died, but not really.

Θυμάμαι τελευταία φορά που είδα τον Ντάβρος όλα να καταρρέουν γύρω του. Τι έγινε και γλύτωσε; Χρειάζεται εξήγηση…

Ο Δόκτωρ νομίζει ότι πεθαίνει… πάλι.

Δεν το αφήσαμε αυτό το plot device στην 6η σαιζόν; Και για να ‘χουμε καλό ερώτημα… σε ποίον πήγε τότε η διαθήκη του;

Η UN.I.T

Από πότε όλοι στη UN.I.T είναι τόσο κοντόφθαλμοι που χρειάζονται μια δασκάλα να τους πει ότι τα αεροπλάνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως βόμβες; Από πότε κάνουν ό,τι τους λένε οι εχθροί τους ακριβώς και αδιαμαρτύρητα, χωρίς να έχουν εναλλακτικό σχέδιο και σοβαρές ενισχύσεις; Από πότε δεν έχουν τρόπο να αντιμετωπίζουν τα εξωγήινα όπλα; Φαίνεται ότι τα απαιτούμενα στρατολόγησης είναι στον πάτο του πηγαδιού… μαζί με το budget τους.

Το επεισόδιο, γενικά, μ’ άρεσε και ήταν μια καλή πρεμιέρα, πάρα αυτές τις ενοχλήσεις που είχα. Όποτε θα του δώσω ένα: 9.