Hack,Linux και τεχνολογία

Από που να ξεκινήσω να περιγράφω για αυτή την φανταστική σειρά.

Ο Sam Esmail Writer-Producer-Director της σειράς δημιούργησε ένα άκρως ψυχολογικό δράμα το οποίο βασίζεται στο Hacking. Δείχνοντας μας την πραγματικότητα ο δημιουργός της σειράς μας βάζει να ζήσουμε την εμπειρία του Elliot(Rami Malek) και να δούμε πως είναι να ζει κάποιος απόμακρος από την κοινωνία αλλά και να καταλάβουμε επιτέλους ότι ζούμε σε μια καθημερινή ρουτίνα ελεγχόμενη από ανθρώπους που «παίζουν» τους θεούς.

Ο Elliot Anderson(Rami Malek) είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς. Είναι ένα νέο παλικάρι που ασχολείται πάρα πολύ με το Hacking στο οποίο είναι υπερβολικά καλός και εργάζεται για ίσως την καλύτερη εταιρία προστασίας δεδομένων στον κόσμο. Η Σκηνοθεσία της σειράς επικεντρώνει στον ίδιο τον πρωταγωνιστή και κάνει εμάς τους θεατές να ζούμε μέσα από τον ίδιο του τον κόσμο,να ξέρουμε τον τρόπο σκέψης του και το τι αντιμετωπίζει μέσα του ,νιώθοντας ταυτόχρονα την αγωνία και τον φόβο του για το τι θα γίνει μετά και το τι θα προκαλέσει κάθε μια από τις κινήσεις που θα κάνει.Ο Elliot σαν χαρακτήρας είναι ένας αψυχολόγητος άνθρωπος,απόμακρος από την κοινωνία καθώς γνωρίζει πως όλος ο κόσμος είναι κακός,ψεύτικος και κοιτάνε όλοι τον συμφέρων τους χρησιμοποιώντας την αδυναμία του συνανθρώπου τους. Η Ηθοποιία του Rami Malek είναι από τις καλύτερες που έχω δει σε σειρές και δίνει ρεσιτάλ.Ο Ρόλος του ταιριάζει απόλυτα και είμαι σίγουρος ότι θα αρέσει και σε εσάς.Ο Τρόπος που μιλάει αλλά και το πως κοιτάει γύρω του με αυτά τα παράξενα μάτια μας κάνει να θέλουμε να τον παρακολουθούμε για ώρες προσέχοντας κάθε κίνηση του.

Μέσα από τα επεισόδια θα γνωρίσουμε και τον Mr.Robot ο οποίος θα κάνει την μεγάλη διαφορά στη σειρά.

Ο Mr.Robot(Christian Slater)είναι ένας παλαβός τύπος αλλά ταυτόχρονα πανέξυπνος ο οποίος έχει βάλει στόχο να σώσει τον κόσμο και να καταστρέψει την μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο,την ECorp.Εμφανισιακά φαίνεται ένας καθημερινός άνθρωπος αλλά μας δείχνει ότι είναι πολύ μυστήριος και ότι κάτι κρύβει.Τον βλέπουμε να είναι πάντα δίπλα στον Elliot καθώς για κάποιο άγνωστο λόγο γνωρίζει το πόσο ικανός είναι και μάλιστα είναι πεπεισμένος πως ο Elliot θα αλλάξει τον κόσμο και θα τα καταφέρει ενάντια στην E Corp.

Στην 1η Season θα δούμε τον νεαρό Hacker Elliot να μπαίνει σε μια επαναστατική ομάδα από πολύ καλούς Hackers με το όνομα FSociety να είναι έτοιμοι να αλλάξουν τα πάντα στον κόσμο ξεκινώντας από το πιο βασικό….να ρίξουν την εταιρία E Corp. Η Εταιρία E Corp η οποία έχει το ψευδώνυμο EvilCorp από την ομάδα των FSociety κατέχει το 70% της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής οικονομίας και για αυτό είναι στόχος.Καταστρέφοντας την εταιρία αυτή δίνει σε όλο τον κόσμο την δυνατότητα να μην χρωστάει ποτέ ξανά καθώς μηδενίζονται όλα τα χρέη τους.

Μέσα σε αυτά τα 10 επεισόδια θα δούμε προσπάθειες που θα σας κόψουν την ανάσα,αποτυχίες,επικίνδυνες συνεργασίες αλλά και τρομερά mindfuck γεγονότα  θα σας καθηλώσουν.Μαζί με τον Elliot θα εξερευνήσετε αυτόν τον επικίνδυνο κόσμο όλο και πιο βαθιά αναθεωρώντας τον τρόπο σκέψης σας.

Άραγε οι προσπάθειες της FSociety για έναν καλύτερο κόσμο θα μπορούσαν όντως να αποδώσουν και στην πραγματική ζωή?

Η Ανάπτυξη των χαρακτήρων αλλά και ο στόχος που έχει ο καθένας,αναπτύσσεται σιγά σιγά βλέποντας πολλούς διάφορους ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να έχουν μια άμεση σχέση μεταξύ τους αλλά είναι πολύ διαφορετικοί.

Θα δούμε χαρακτήρες όπως :  Mr. Robot (Christian Slater), Angela (Portia Doubleday), Tyrell (Martin Wallström), Darlene (Carly Chaikin), και Joanna (Stephanie Corneliussen) από όπου ο σκηνοθέτης δεν θα παραλείψει κάτι σημαντικό και θα μας τους παρουσιάσει για το πως ζουν την καθημερινή τους ζωή και το τι κάνουν για να φτάσουν στον στόχο τους.

Η Εναλλαγή σκηνών από χαρακτήρα σε χαρακτήρα καθιστά πιο ενδιαφέρον την σειρά και ανακαλύπτουμε πολλά πράγματα αλλά βλέπουμε και διαφορετικούς τρόπους ζωής.

Τυπάρα Darlyn

Η Πίεση του Mr.Robot και το πόσο πολύ θέλει να πετύχει όλο αυτό επηρεάζει πάρα πολύ τον Elliot παρουσιάζοντας του τον κόσμο…τον αληθινό κόσμο όπου όλα κυλάνε με βάση το τι θέλουν οι «θεοί»,αυτοί που ελέγχουν το χρήμα,εμάς, τους ανθρώπους που ζούμε μια καθημερινή ρουτίνα στην προσπάθεια να τα βγάλουμε πέρα για να ζήσουμε και ότι άμα δεν κάνουν αυτοί κάτι τότε ίσως να μην γίνει ποτέ κάποια αλλαγή.

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι για το τέλος της πρώτης Season εκτός το μας άφησε άφωνους με πολλά ερωτηματικά αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι ανυπομονώ για την 2η πάρα πάρα πολύ.Η Συνέχεια δικιά σας..καλή απόλαυση για όσους δεν την έχουν δει και καλή υπομονή για όσους περιμένουν.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

+ Απίστευτος Πρωταγωνιστής

+ Τρομερές Ανατροπές

– Αρκετές απορίες οι οποίες μάλλον θα καλυφθούν στην 2η Season.

mrboto