Λίγο πολύ , όσοι είμαστε fans της σειράς Dark Souls , όλοι έχουμε κλείσει σίγουρα μερικά 10ωρα μπροστά σε μια οθόνη παίζοντας όχι μόνο το βασικό παιχνίδι, αλλά και τα DLC. Το HYPE για την κλυκλοφόρηση του νέου παιχνιδιού της σειράς είναι τεράστιο μέχρι στιγμής και όλοι διψάνε να μάθουν πληροφορίες για τα νέα features του νέου παιχνιδιού. Η εταιρία στις αρχές του 2015 «έδωσε στον λαό» το Bloodborne το οποίο αντικειμενικά έμοιαζε πάρα πολύ σε κάποια πράγματα με την σειρά Dark Souls(πχ combat). Αυτό που ήθελε η εταιρία μέσα από αυτό το παιχνίδι (που αναμφισβήτητα ήταν πάρα πολύ κάλο) ήταν να διορθώσει κάποια πράγματα στην σειρά Dark Souls. Ένα λαμπρό παράδειγμα ήταν τα όπλα στο 1 και στο 2 και πιο συγκεκριμένα η διάρκεια ζωής τους. Στο 1 τα όπλα δεν έσπαγαν με την καμιά , ενώ στο 2 τα όπλα έσπαγαν για πλάκα (αν δεν σας έχει τύχει δεν φαντάζεστε για τι πίκρα μιλάμε). Anyway η εταιρία στο συγκεκριμένο θέμα ελπίζει να υπάρξει μια ισορροπία πάνω στο θέμα αυτό , έτσι ώστε το παιχνίδι να είναι και πιο ευχάριστο.

Με βάση τα παραπάνω καταλαβαίνετε ότι τα προηγούμενα παιχνίδια αποτελούν βάση σε θέμα gameplay. Κάποια από τα features τα οποία είναι πλέον επίσημα είναι:

  • Οι παίχτες θα έχουν την δυνατότητα του fast travel απ την αρχή του παιχνιδιού(το είδαμε και στο DS2).
  • Το Durability επιστρέφει και θα είναι μια μέση «εκδοσή» απ τα 2 προηγούμενα παιχνίδια.
  • Οι μυστικοί τοίχοι/περάσματα θα εμφανίζονται όταν κάποιος κάνει επίθεση πάνω τους.
  • Οι Μαγικές δυνάμεις επιστρέφουν , αλλά οι developers του παιχνιδιού προσπαθούν να τις κάνουν να ξεχωρίζουν η μια απ την άλλη.

Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016 και σε αντίθεση με τον τελευταίο τίτλο της εταιρίας BloodBorne (PS4 exclusive) θα κυκλοφορήσει για PC, XBOX ONE και PS4.